Sporo ich ale większość jest zdecydowanie naciągana i głupia. Zaciekwaił mnie błąd z ręką widoczną pod koniec filmu i obejrzałem końcówkę na youtube ale nie mogę się tej ręki dopatrzeć... chciałem jeszcze zobaczeć błąd z 2 części z tą liną, że w oknie widać ekipę filmową ale zaś nigdzie nie mogę znaleźć filmu na youtube...
W drugiej części na choince w hotelu wiszą turkawi, Kevin wybiega i ma obie ze sobą, a z choinki ich nie wziął.To chyba nie jest błąd, ponieważ te na choince to inne niż te co dostał w sklepie.Pewnie jakieś błędy (np.logiczne są).W tym filmie gdy Kevin dostaje pizzę to używa fajerwerków przy kawałku filmu oglądanym przez niego.W innych sytuacjach do odstraszanie tylko słychać strzały w filmie.
nic dziwnego, ciasny korytarz hotelu i mały pokoik to świetna echolokacja nie potrzebująca wzmocnienia. Wielka chałupa, wokół pustawa przestrzeń - takie warunki potrzebowały pomocy ; d
Ręka widoczna jest gdy Kevin podchodzi do okna. Jest do dłoń operatora, na którą patrzy Culkin. Ale wziąłem pod lupę inne błędy z ciekawostek i faktycznie sporo tu nieścisłości:
# Aby zdobyć pieniądze na bilet, Matka Kevina sprzedaje kolczyki w Paryżu. Mimo to po powrocie do domu nadal nosi sprzedane kolczyki.
-ostatecznie nie jest powiedziane, że kobieta przystała na wymianę. Może po prostu sprzedała bilet, gdy pani McCallister powiedziała, że jest matką itd
# Rozgrzana do czerwoności klamka jest normalnego koloru w kolejnych ujęciach po tym, jak złapał za nią Harry.
-tyle że, następnie Harry podchodzi do innych drzwi, czyli klamka też jest inna.
# Kiedy Kevin ogląda telewizję w kuchni w poszczególnych ujęciach stojący obok telewizora piernikowy domek pojawia się i znika.
-Nieprawda! Kamera po prostu tak jest ustawiona, że domku nie widać.
# Rodzina Kevina zaspała, ponieważ nocna burza spowodowała awarię. Zasilanie wróciło, gdy rodzice się obudzili, gdyż ich budzik pokazuje godzinę 12:00. Później Harry ustala godzinę na podstawie tej widocznej w domu Kevina, która jest nieprawidłowa.
-Przecież Kevin przestawił zegarek. Widać to w scenie, gdy zegar wybija dziewiątą, przed atakiem włamywaczy.
# Kiedy Kevin celuje z wiatrówki do figurek na pralce ładuje broń przesuwając suwakiem raz z tyłu w przód, a raz z przodu w tył.
-To też się nie zgadza, za każdym razem przesuwa w przód
# Harry ma na palcu ślubną obrączkę w scenie gdy Marv próbuje zabić na nim pająka. Później jest już bez obrączki.
-Ma, przyjrzyjcie się scenie, gdy Harry złapał Kevina
# Kevin przechodząc przez zalaną piwnicę, moczy swoje ubrania. Po chwili ubrania są już suche.
-Gdy go złapali spodnie miał mokre. A w domu mógł się już przebrać.
# Kiedy Kevin wspina się po półkach w pokoju swojego brata położenie pająka zmienia się w poszczególnych ujęciach.
-Mogło się zmienić, bo przecież pająk był żywy. Mógł się po prostu przemieścić
# Kiedy Kevin robi zakupy w sklepie rolki papieru toaletowego są w torbie a po chwili z powrotem na ruchomej taśmie przy kasie.
-Kevin kupował dwie paczki!
# Kiedy Kevin w sklepie kupuje papier toaletowy rolki są w kartonie, jednak chwilę później znajdują się w folii.
-jak wyżej