PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 432 tys. ocen
7,1 10 1 431587
6,8 78 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Stawiam na 5mln. Trzeba wziąć pod uwagę fakt,że na Tvn będzie premiera Fred Claus - Brat Świętego Mikołaja. Miejmy nadzieję,że będzie jak najwyższa!

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

więcej niż 5 mln... Fred Claus - nie jest znowu taki dobry ;p

ocenił(a) film na 8
anetka5000

Byłaby wyższa gdyby go dali w Wigilię, a tak obstawiam, że ok.4 mln, choć cała ta sprawa z rzekomym nie wyemitowaniem go pewnie mu posłuży. Choć ja w tym roku dam sobie spokój, wystarczy mi seans Home Alone raz na dwa lata, inaczej by mi się już znużył.
Wesołych Świąt, z Kevinem czy bez niego!

ocenił(a) film na 10
lew890

Sama jestem ciekawa... Film znam już na pamięć, a i tak go oglądam. Jest świetny.
Wesołych Świąt! : )

ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

Mam nadzieję, że oglądalność będzie duża, bo nie zamierzam bawić się w petycje, że chcę Kevina, tak jak w tym roku. Ten film nigdy mi się nie znudzi. Klasyk. Wesołych Wam życzę.

filmaniak_1042882

Mam nadzije, że jak najmniejsza i za rok tego gówna nie puszczą. A najlepiej jakby już nigdy tego niepuszczali , bo ileż mozna takie dziadostwo oglądać.

asia1519

też mam nadzieje że najmniejszą.

a gdzie można sprawdzić tą oglądalność?

ocenił(a) film na 4
bosikxxx

15 lat to samo. Pogięło ich? Z tego filmu uczyniono jakieś sacrum. Raz można zobaczyć przygłupawą komedyjkę ale tylko raz. Tymczasem telewizje puszczają stare szmiry, żeby zaoszczędzić na kosztach, wmawiając widzom, że to ze względu na tradycję.

ocenił(a) film na 8
rock79

Ja też sobie obejrzę bo nie widziałem kilka lat a pamiętam, że lubiłem. Nie rozumiem tych co burzą się, że Kevina nie będzie w święta. Kupcie sobie DVD i oglądajcie nawet codziennie jak macie ochotę. W te święta to TV nie popisała się, same przygłupawe komedie i filmy familijne.

ocenił(a) film na 8
rock79

To nie telewizja wmawia to widzom. Przynajmniej nie Kevina - to ludzie o niego zabiegali, nie Polsat. To widzowie wmówili sobie, że to tradycja :)

Sathyriasiska

ale żeby zawsze był oznaczany w programie tv jako hit z 3 gwiazdkami? śmiech na sali

5476

Na prawdę nie widzę problemu... Przecież ten kto nie ma ochoty oglądać niech weźmie pilot w łapy i przełączy na inny program, a Ci którym film co roku dostarcza masę radości będą wiernie oglądać Polsat (m.in. ja). To tylko telewizja i nikt nie przykuje was do krzeseł i nie zmusi do oglądania.
A poza tym to nie na telewizji cała magia Świąt polega prawda?:)
Wesołych Świąt

ocenił(a) film na 10
ireth1990

W 2000 roku w Sylwestra było 9 mln. Tak podaje Gazeta.pl :)

ocenił(a) film na 10
Telewidz

Czemu puszczają co roku Kevina? Bo jest taka oglądalność wiec nie piszcie ze ktos komus cos tutaj wmiawia.. Ale macie racje znudzony juz tym jestem, jest tyle swietnych filmow, wczoraj w wigilie to juz w ogole jedno wielkie g**** leciało, dziś już lepiej ale i tak same "przygłupawe komedie" (nie mowie o kevinie bo do niego nic nie mam i niech se tam go puszcza raz na rok, za malolata z kasety co miesiac puszczalem :D )

ocenił(a) film na 8
asia1519

"Mam nadzije, że jak najmniejsza i za rok tego gówna nie puszczą. A najlepiej jakby już nigdy tego niepuszczali , bo ileż mozna takie dziadostwo oglądać."
asia 1519, że ty go widziałaś i masz dość oglądania, to po prostu nie oglądaj. Dlaczego chcesz zaraz pozbawiać możliwość zobaczenia tego filmu nowemu pokoleniu którego tego filmu nie widziało? Mam siostrzeńca który ma 5 lat i chętnie go obejrzał.
Sąsiedom urodziła się córką i pewnie też za 5-6 lat myślę, że chetnie obejrzała kevina w świeta (o ile nie przestaną go puszczać)

I janko_bzykant ma rację, dobre filmy niech puszczają ile wlezie, 12małp, powrót do przyszłosci, kevina, terminatory (te filmy ostatnio powtarzano w tv) widziałem z 20 razy i chętnie zobacze je jeszcze raz.

Tysma

dvd ma chyba każdy ale nie o dvd tu chodzi tylko żeby coś NOWEGO w tv obejrzeć!

z 40 mln polaków zawsze znajdą się debile co będą chcieli oglądać kevina do usranej śmierci.

uwierzcie mi jak by puszczali jakieś nowe produkcje prawie każdy był by zadowolony
a kevin....za prl-u nie było neta dvd itp ludzie oglądali co im puszczali a że polska to nadal kraj konserwatywny to ludzie oglądają i się tym zachwycają...chyba się boją zmian na lepsze ;)

ocenił(a) film na 8
bosikxxx

Pzecież jedno nie przeczy drugiemu. Mogą puszczać Kevina, który zajmuje tylko dwie godziny ramówki, a oprócz niego jakieś premiery. Chociaż TVN przygotował ich w te święta całkiem sporo.
I jeszcze jedno-nie wiem czy wiesz, ale Polsat wyemitował w tym roku Kevina na prośbę widzów.

ocenił(a) film na 8
bosikxxx

Równie dobrze mogę powiedzięc jak chcesz coś obejrzec nowego to masz dvd.
Mi tv słuzy przede wszystkim, aby odświeżyć sobie stare filmy i tak dziś oglądam Terminator 2, po raz n-ty.

Tysma

Mysle, że nie jest to na tyle wartościowy film, aby każdy go musiała zabaczyc. Jest wiele fajniejszych i ciekawszych filmów. Nie mam nic przeciwko temu, aby puszczali go np. co 5 lat. Zawsze mozna go sobie obejrzec w internecie albo na dvd, ale to juz przesada co roku to puszczac i to w dodadku 2razy ( powtórka w 2 dzień świąt)

ocenił(a) film na 10
asia1519

Oglądalność wszystkich filmów i programów z całego tygodnia można będzie przeczytać na wirtualnemedia.pl we wtorek

filmaniak_1042882

Kevina powinni puścić również za rok, w wigilię i w pierwszy dzień świąt, obie części:) Ale obstawiam na 3mln.

ocenił(a) film na 8
lukinrema

Myślę, że więcej. Cała ta afera narobiła mu niezłej reklamy i podsyciła oglądalność. Obstawiałbym coś koło pięciu milionów.

ocenił(a) film na 10
lew890

"Kevin sam w domu" hitem świąt. 4,2 mln widzów. "Shrek ma wielkie oczy" 3,1 mln. Więcej tu http://media2.pl/badania/72935-kevin-sam-w-domu-swiatecznym-hitem-tv.html

ocenił(a) film na 8
Telewidz

A gniot z Seagalem na czwartym miejscu. To, niestety, nie najlepiej o nas świadczy. Dziwi mnie trochę tak niski wynik dla tvnu, chyba nie lubimy oglądać premier.

ocenił(a) film na 10
lew890

Jednak ja wole poczekać na jutrzejsze wyniki na wirtualnemedia.pl. Co tydzień od 5 lat sprawdzam tam wyniki i jest to sprawdzone źródło.

ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

Tak też się spodziewałem.Kevin zasługuje na taką oglądalność.A co do filmu Poza Zasięgiem to super film,tak jak wszystkie z Seagalem więc niewiem czemu takie słowa.
Wracając do Kevina to się bardzo ciesze z oglądalności.Shrek mi się nie podobał,ale nie jest to zaskoczenie,że tak dużo ludzi go obejrzało w końcu była to premiera.

ocenił(a) film na 8
xxKasiurkaxx

Myślałem, że Shrek będzie znacznie wyżej, dziwi brak Freda Clausa (czyżby Kevin aż tak zmiótł konkurencję?) i pozostałych krótkometrażówek TVNu. Mnie się film Shrek ma wielkie oczy podobał, czemu to wyjaśniłem na forum tego filmu. Za to zupełnie nie jestem zaskoczony zwycięstwem Kevina, co może oznaczać tylko jedno-za rok też go puszczą!

ocenił(a) film na 10
lew890

No tak.Ale gdy leciał Kevin na TVP 1 leciał Asteriks na olimpiadzie i zajął on trzecie miejsce.Więc widocznie ludzie nie chcieli oglądać Freda Clausa,bo nawet taki Asteriks był wyżej.

ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

Wirtualnemedia.pl podają dokładnie takie same dane http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvp-1-liderem-kevin-sam-w-domu-swiatecznym- hitem

użytkownik usunięty
filmaniak_1042882

Na pewno wyższa niż Ojca chrzestnego

ocenił(a) film na 8

Ja w Wigilię oglądałem właśnie "Ojca chrzestengo III" i dziwi mnie fakt, że nie znalazł się on w ogóle w zestawieniu.

ocenił(a) film na 8
Ceglas

Leciał w Boże Narodzenie. Cóż TV4 nie jest tak popularną stacją jak Polsat, TVN czy stacje publiczne, a i sam film nie jest dla wszystkich.

użytkownik usunięty
Ceglas

Ja też oglądałem Ojca chrzestnego bo Kevin to już kiedyś oglądałem
,,TV4 nie jest tak popularną stacją jak Polsat, TVN czy stacje publiczne'' - Przecież TV 4 jest dostępny na każdej platformie i nic by to nie zmieniło w oglądalności gdyby był puszczany na Polsacie, TVP czy TVN

ocenił(a) film na 8
Ceglas

Fakt, mój błąd. To był pierwszy dzień świąt. Jak wspomniał "Pacman", TV4 dostępne jest na większości platform., choć nie da się ukryć, że jest to stacja nieco mniej popularna. Ostatnio jednak się spięli, bo dopiero co skończyli trylogię "Godfather", a w Nowym Roku już "Carlito's Way" - czyli dobre i coś wnoszące filmy.

ocenił(a) film na 8
Ceglas

Czytałem, że po Nowym Roku mają też wyemitować "Na skróty" Altmana, dawno nie pokazywany film. Trzeba będzie częściej zwracać uwagę na tę stację.

lew890

dobra wiadomosc

KEVIN SAM W NOWYM YORKU

14-15 .01.2011 na polsat:D

ocenił(a) film na 8
avoocadoo

Jak dla mnie mogli go sobie już darować, bo to nie to samo. Jeżeli chcą go puścić, to za rok, w następne święta.

ocenił(a) film na 9
filmaniak_1042882

Niecałe 4 mln obejrzało kevina...

Enemie

Niestety, jesteście pokoleniem "oglądam gówniane filmy w Święta".

ocenił(a) film na 8
DrugLord

Bo właśnie takie filmy są na ogół pokazywane w święta. A co Ty w nie oglądałeś?

ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

Jak donosi pudelek.pl Kevina obejrzało 4,2 miliona widzów.

JustFurious

Weszłam, żeby to napisać :P

ocenił(a) film na 10
Mrs_Shooter

To świetna oglądalność. Kevin najpopularniejszym filmem świąt! I to z jaką przewagą:) A co do TV4, ogląda go tylko okolo2,5 % widzów, już nawet TVN 24 ma 4%,gdzie ma go tylko 50% ludzi. Ja sam nie lubię oglądać na tym kanale filmów, bo ramówka jak i puszczane filmy są stare i wszystkim znane,choc zdarzaja się świetne filmy.

użytkownik usunięty
filmaniak_1042882

Ale za to wyprzedził TVN7

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
bosikxxx

A póki co może wyrzuć kompa, tak będzie lepiej ...dla nas oczywiście!

filmaniak_1042882

"Gdy kilka tygodni temu stacja ogłosiła, że zamierza zerwać z kultywowaną od lat tradycją i nie wyemitować w Boże Narodzenie "Kevina", w Internecie zawrzało."
:lol:

Ja oglądałem "Brata".

RafX

A czy Kevin jest może co roku od 92?

ocenił(a) film na 8
RafX

Nie, w 1992 miał premierę kinową, a telewizyjną parę lat później. Poza tym, wcale nie puszczali go co roku, to od niedawna tak się porobiło. W te Święta w ogóle miało go nie być.

lew890

Kiedyś nie byli tacy zachłanni...

PS Polsat chyba od 92 jest w eterze. ;)