PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 432 tys. ocen
7,1 10 1 431597
6,8 78 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Dajcie już spokój ile można. Mogę co roku oglądać na święta Opowieść Wigilijną na podstawie Dickensa, ale nie toto. Niektórym to się we łbach po....
;)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

W ogóle nie mam Tv ale u rodziców i owszem nie oglądam. Tylko że w zasadzie sympatyczny film który przed laty lubiłem (a wiosen mam już sporo) teraz jest czymś jak moda na sukces albo inny kocham Polskę. Ogólnie - przesyt że delikatnie ujmę.
Ale masz rację - zawsze można zmienić kanał. Niestety odbieram tylko z analoga więc całe 6 kanałów z czego jeden na bank będzie już obsadzony przez Kewina ;) Pozostałe 2 szumią. Zostają 3 kanały :D
Na szczęście jest DVD. Tak. Pożyczę (jak zwał tak zwał) Opowieść Wigilijną :)

użytkownik usunięty
Wojtulek

I właśnie to mnie wkurza, że ludzie zaczynają oceniać Kevina przez pryzmat corocznych powtórek ;( To, że się komuś film znudził to nie znaczy, że stał się przez to gorszy. Liczy się pierwsze (czasami drugie) wrażenie. Ja Kevina oglądam co święta od dobrych kilku lat i mimo, że znam go na pamięć to nadal świetnie się przy nim bawię :D

Wojtulek

W telewizji lecą same gnioty i seriale...ja jedynie oglądam czasem wiadomości,programy muzyczne i przyrodnicze....reszta stacji
jest do dupy.Lepiej se na kompie obejrzeć dobry filmy... :D

ocenił(a) film na 10
Wojtulek

Ale M jak Mydło to można codziennie oglądać co??????

Body

to nie oglądaj.... wielki masz problem naprawde!!! nie chcesz oglądać to nie oglądaj, chyba że ktoś cię do krzesła przywiązuje i każe ci to oglądać ale wtedy to powinieneś się gdzie indziej wypowiedzieć, niż tutaj na filmweb

Wojtulek

mnie to wali czy go puszczą czy nie ale wiem że ma to gdzieś w na płytach bo pamiętam że ściągałem kolekcję 20 filmów o tematyce świątecznej

ocenił(a) film na 7
Wojtulek

Tylko się nie zabij z tego powodu ok ? Swoją drogą obsługa pilota jest ci obca ?

Wojtulek

Booże - widzę że Wy faktycznie to lubicie ;) Muszę przy najbliższej okazji obejrzeć ten film skoro tak. Jest mi tylko przykro że KSWD został czymś jak świąteczna choinka - jakiś nowy świecki obyczaj. Ja sobie wolał bym np obejrzeć coś z serii zgryźliwych tetryków.
Przepraszam jeśli kogoś obraziłem - musiałem tego dnia wstać lewą nogą. Z obsługą pilota niezwłocznie się zaznajomię jak tylko znajdę instrukcję do pilota :)
Mam nadzieję, że po tym poście przestanę dostawać pocztą ładunki wybuchowe i nie będą mnie budziły w środku nocy telefony z pogróżkami.
Normalnie sekta jakaś czy co ?

Wojtulek

Są trzy filmy bez których ja sobie okresu świątecznego nie wyobrażam - obie części Kevina oraz "W krzywym zwierciadle: Witaj, Święty Mikołaju!"(bez tego drugiego nawet bardziej). Dlaczego? Bo mimo, że lubię święta i ich klimat, to pozostałych filmów świątecznych przetrawić nie jestem w stanie przez tą cukierkowo-przesłodzoną otoczkę(nowych nawet nie próbuję oglądać, bo co roku wychodzą coraz gorsze). Na tych trzech można się przynajmniej nieźle pośmiać ;).

ocenił(a) film na 1
Goku

kochani zwolennicy tej szmiry, zainwestujcie w DVD z filmem i przestańcie katować nim innych!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wojtulek

To nie oglądaj- nikt cię nie zmusza, jakbyś nie wiedział to oprócz Polsatu jest jeszcze TVP1,TVP2,TVN,TVN7,TV4,HBO, HBO2, Canal+ i jeszcze wiele innych a poza tym od czego masz DVD i internet?

ObiWanKenobi444

Oglądanie przez internet to lipa. Zwłaszcza u rodziców na 300 kb/s ;)
Nie no dobra - film może być, może nawet go teraz obejrzę po pewnie 5 letniej przerwie. Ale czy to nie przesada utożsamiać było nie było prostą komedię z Świętami. Jakieś komitety protestacyjne bo na Święta miało nie być Kevina. A co to kurde jakiś nowy opłatek internetowych dzieciaków (za moich dziecięcych czasów to Polsatu nawet nie było). Szanuję to że komuś się podoba albo nie podoba jakiś film, ale robienie z tego filmu współczesnej wilijnej kolędy to jest trochę... Nie no dziwne dla mnie :) To prawie jak wieszanie na choince bombek z Hannah Montana... No chyba że młodzie teraz nie wieszają bombek, a np. plastikowe chińskie podróbki. A może nie mają choinki a tylko zmieniają tapetę i wygaszacz w laptopie...
A trochę offtopic....
P.S. Rodzice mają tylko 6 kanałów Tv, z czego 2 śnieżą :) Ale o tym już pisałem. Szkoda że nie mogę wyedytować tytułu wątku bo chyba wtedy coś nie w humorze byłem... No ale trudno - już poszło w świat ;)