Wigilia, oplatek, choinka, snieg, Mikolaj, prezenty, pasterka i Kevin sam w domu. Grupa wyrazen, które zawsze przypominaja o Swietach ;)
Mam zupełnie tak samo. Święta bez Kevina to jak nie Święta;-)Rok czy dwa lata temu Polsat nie wyemitował tego filmu w Boże Narodzenie i na różnych forach internetowych można było przeczytać mnóstwo pełnych oburzenia postów Polaków, którzy czuli się jakby ktoś odebrał im jedną z tradycji.
W sumie to jest tradycja. U mnie co rok w święta Bożego Narodzenia oglądamy Kevina.
Można pomyśleć, że to trochę wariactwo, lecz cóż :)
Pamiętam raz nie puścili Kevina.. Więc poszłam i kupiłam na DVD ^^
Hahaha już myślałam, ze tylko moja rodzina taka pokręcona jest ;), ze zawsze oglądamy Kevina w Święta. Co roku mówi się- "Nie, skąd, nie będziemy tego oglądać, przecież to się zna już na pamięć, bla bla bla...", a jak przyjdzie co do czego to wszyscy i tak mówią- "Przełącz no na Polsat, bo Kevin się zaczyna" ;). Ech, te Święta...Jeszcze trochę i się reklamy zaczną ;), a wtedy to już okres przedświąteczny w pełni...ale ja to w sumie kocham ;).
Dokładnie... ja nie mogę się już doczekać kiedy ruszy ta cała kampania świąteczna, reklamy, słodycze w świątecznych opakowaniach, światełka na wystawach i oczywiście reklama Coca Coli :)
''Kevin..'' to już klasyk, zawsze kojarzy mi się z choinką, leżeniem w ciepłym łóżku i wcinaniem świątecznych słodyczy. Ta atmosfera jest nie do opisania.
Mam pytanko, trochę nie związane z filmem, ale poniekąd związane z tematem-nie wie ktoś kto śpiewa tą wersję "Jingle bells" z reklamy Ery??? Jeśli ktoś wie niech napisze- PROSZĘ!!!
Nie no muszę sie po rpsotu z wami zgodzić:).Atmosfera świąt jest po prostu nie do przebicia.Nie wiem co w tym takiego jest:wigilia,prezenty,choinka,śnieg za oknem,ozdoby świąteczne w supermarketach,reklama w TV Coca Coli (ciężarówka jadąca a z tył niej św Mikołaj uśmiechający się "Coraz bliżej święta...":D).Jest to po prostu coś magicznego.Ale święta bez Kevina to już nie to samo.Musi być Kevin i już,co roku bez wyjątku:).Ten film ma niesamowity siłę przyciągania widzów.Najlepiej aby był dzień przed Wigilią albo w 1 dzień świąt.Bo w Wigilię to nie ma kiedy a to wieczerza przezenty,pasterka.A Kevin sam w Nowym Jorku w 2 dzień świąt.W tamntym roku była beznadziejna data emisji.1 stycznia czyli po świętach(na drugi dzień do budy:() a 5 stycznia 2 część.Mam nadzieję że teraz Polsat nie popełni tego samego błędu.Bo wtedy straci kilka milionów widzów.Pozdro dla wszystkich uwielbiających Kevina:D
Nie no muszę sie po prostu z wami zgodzić:).Atmosfera świąt jest nie do przebicia.Nie wiem co w tym takiego jest:wigilia,prezenty,choinka,śnieg za oknem,ozdoby świąteczne w supermarketach,reklama w TV Coca Coli (ciężarówka jadąca a z tył niej św Mikołaj uśmiechający się "Coraz bliżej święta...":D).Jest to po prostu coś magicznego.Ale święta bez Kevina to już nie to samo.Musi być Kevin i już,co roku bez wyjątku:).Ten film ma niesamowitą siłę przyciągania widzów.Najlepiej aby był dzień przed Wigilią albo w 1 dzień świąt.Bo w Wigilię to nie ma kiedy a to wieczerza,przezenty,pasterka.A Kevin sam w Nowym Jorku w 2 dzień świąt.W tamtym roku była beznadziejna data emisji.1 stycznia czyli po świętach(na drugi dzień do budy:() a 5 stycznia 2 część.Mam nadzieję ,że teraz Polsat nie popełni tego samego błędu.Bo wtedy straci kilka milionów widzów.Pozdro dla wszystkich uwielbiających Kevina:D
W tym roku jakos nieczuje tej magii, powiem wiecej nie ciesze sie na swieta. Niewiem czym jest to spowodowane, ale moze miec to cos wspolnego z kryzysem na swiecie.
"Wigilia, oplatek, choinka, snieg, Mikolaj, prezenty, pasterka i Kevin sam w domu. Grupa wyrazen, które zawsze przypominaja o Swietach ;) "
Ja bym jeszcze dołożył te czerwone oświetlone tiry z reklamy Coca-coli i ten tekst "Teraz idą święta, teraz idą święta..." :D
A ten tekst to nie 'Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta, poczuj magię tych świąt' :) Oh tak, ta reklama wporowadza mnie w świąteczny nastrój! :)
A święta bez 'Kevina...' to takie dziwne. U mnie w domu też tak samo, 'a nie będziemy oglądać bo już na pamięć wszystko znamy' , a później 'przełącz bo Kevin się właśnie zaczyna'. :) Niektóre kwestie recytuję razem z aktorami:) Oglądam to już taaak długo:)
Zastanawiam się, czy znajdzie się osoba, która nie lubi świąt Bożego Narodzenia ;) Ja tam co roku zasiadam z rodziną, włączam polsat i nie dość, że oglądam Kevina, to jeszcze śmieję się do rozpuku, gdy tylko któryś ze złodziei wpadnie w pułapkę, mimo, że znam wszystko na pamięć. Nie wiem jak to działa, ale jeszcze nie oglądałem Kevina, żebym nie cisnął siarczystego polewu ;P Ej, a widzieliście już reklamę coca - coli?? Czekam na nią, ale jeszcze nie widziałem ;(
pozdrawiam wszystkich, którzy lubią i oglądają Kevina w święta ;)
Nie widziałam jeszcze tej reklamy Coca-coli, i całe szczęście. Bo ta reklama zawsze wprawia mnie w nastrój świąteczny, który lubię jednak, u mnie w całym mieście są już ozdoby. A doprowadza mnie to do szaleśntwa. No bo bez przesady, ale im wcześniej zaczynają ter ozdoby i wsztstko to szybciej brzydnie. Niedługo wogóle nie będzie się czuć tego klimatu. Wystarczy 2 tyg. przed, albo chociaż na początku grudnia, a nie na początku listopada! :D
Mam nadzieję że ten cały szum zacznie się dopiero tydzień przed wigilią bo jak widzę idąc przez miasto miesiąc przed świętami ,postawioną w sklepie choinkę to budzi we mnie bardziej litość niż wprawia w atmosferę. Tak samo z śniegiem na co mi miesiąc przed Wigilią , gdy później na święta tylko błoto.
Mamy 6 grudnia a ja już rzygam tymi reklamami, tak nie powinno być...Ale cóż zaczynaja jes puszczać już w polowie listopada ;(
Dzisiaj pod hypermarketem stał ten bus coca-coli puszczali świąteczne piosenki i rozstawili mini-lodowisko ;p