Ki

2011
6,0 19 tys. ocen
6,0 10 1 19238
6,5 18 krytyków
Ki
powrót do forum filmu Ki

faktem tak niskiej oceny świadczącej o ludziach odwiedzających TE OKOLICE,STRONY. Film jest genialny,rola Gąsiorowskiej po prostu ZABIJA !!!!!!!!!!!!!!! Jej postac jest niesamowicie barwna, ,wielowątkowa. Jej rola niesamowicie ma wpływ na emocje ,energie narracyjną filmu. Świetne kadry,zdjęcia !!!!!!!! film GODNY UWAGI.Film skierowany do samotnych matek wychowujących dziecko, o współczesnym uczuciu nazywanym miłością,przyjaznią. REWELACJA w każdym calu POLECAM KAŻDEMU DOJRZAŁEMU FANOWI NIEBANALNEGO KINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie. Nie przegapcie tej szansy...... Uwierzcie mi WARTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magdisaiyasin

Świetny, zgodzę się Tobą, dodatkowo również ciekawą kreację stworzył Woroniowicz.
Smutek mnie ogarnął. Takie studium samotności.

Shui

Dziękuję za podobieństwo w GUŚCIE,SMAKU,EMOCJACH,KINIE. serdecznie pozdrawiam.

magdisaiyasin

Dziękuję i z wzajemnością. Serdecznie pozdrawiam.

magdisaiyasin

A o czym świadczy to,że dałem temu filmowi 5/10 i oglądałem go na trzy raty,bo za każdym razem po 30 minutach seansu nie mogłem już na niego patrzeć ?

ocenił(a) film na 2
magdisaiyasin

Cześć jestem niedojrzałym fanem banalnego kina. Wystawiam 2.
- za to że Miko coś do niej poczuł w pewnym momencie (sorry, ale kogoś takiego nie można... nie da się... nie!)
- za to że film pokazuje jaka to ona jest biedna i wykorzystywana i jak całe życie ma pod górkę, podczas gdy jest egoistką do potęgi n-tej, kóra wykorzystuje wszystkich bez mrugnięcia okiem i nawet bez jakiegoś konkretnego 'dziękuję'. O "przepraszam" nie wspomnę.
- za Romę Gąsiorowską, która mówi jakby miała (bez obrazy dla chorych) porażenie mózgowe
- za to że główną bohaterką jest najbardziej wkur***ąca postać w dziejach kinematografii
- za to że nikt Kingi nie zgwałcił / zamordował / zmaltretował, a jedyny raz kiedy obrywa po twarzy jest na początku, kiedy jeszcze nie wkurza

Co do autora tematu: teksty typu "kto nie lubi ten jest płytki" "kto lubi ten jest niebanalny" są... na poziomie niższym niż aktorstwo Romy.

CREATOR_filmweb

Nawet przy tych argumentach (dla mnie bezpodstawnych szczególnie za punkt 1,3 i 5) 2 to zaniżona ocena

CREATOR_filmweb

zachęcam do oglądania BOLLYWOOD-HOLLYWOOD !

ocenił(a) film na 6
CREATOR_filmweb

Zapomniałeś chyba, że to film i mając na uwadze Twoja frustrację uważam, że twórcy osiągnęli to co chcieli I to że dramatycznie samotny facet próbował odnaleźć sie w roli odpowiedzialnego partnera lecz okazał się niezdolnym do tego indywidualistą, i to że jest arogancka, buńczuczną, niedojrzała w każdym calu dziewczyną, i to że Gąsiorowska świetnie odtworzyła styl i manierę współczesnych młodych dziewczyn, i to że małolaty są dziś jakie są Dorosłe, dojrzałe, świadome ale tylko jeśli chodzi o sex, zabawę i roszczeniowość w stosunku do rodziców(kasa), prawo do samodecydowania o wszystkim itd Jednakże gdy staja oko w oko z codzienna rzeczywistością i problemami, domagają się opieki i pomocy w imię swojej młodzieńczej bezradności

ocenił(a) film na 8
piopio

Przecież mamuśka sama leciała do bankomatu, żeby córuni nic nie zabrakło. a kto zwrócił uwagę w jakim oni żyli bajzlu na pierwszym mieszkaniu, a potem, gdy Ki z Pio wprowadzili się do tej koleżanki - był błysk!!! po jakimś czasie Ki zaczęła się czuć coraz bardziej swobodnie i znowu bajzel. Wg mnie bohaterka wpadła w rolę udawania bezradnej bidulki, bo widziała ile można na tym zyskać: pomoc z mopsu, pieniądze od mamusi, chciała też zamienić się na pokoje z Miko, ale na szczęscie się nie dał. Na dodatek spaliła paszport swojemu (bądź co bądź ) byłemu chłopakowi, a to była szansa na zarobek.

ocenił(a) film na 1
CREATOR_filmweb

POPIERAM W 100%

ocenił(a) film na 7
magdisaiyasin

Gosiorowska zrobiła super robotę. Ta bohaterka właśnie miała wkurzać, wg mnie bomba. Masa emocji, szarpaniny, wydzierania życia ponad miarę, w którą jej przyszło się wpasować. Chce WIĘCEJ! Kosztem innych i siebie w gruncie rzeczy. Dlaczego nie miałby poczuć do niej czegoś więcej (niż złość) Miko?

szynia

DOKŁADNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
szynia

ONA ZAWSZE WKURZA:d

ocenił(a) film na 6
magdisaiyasin

film ujdzie. Ale to zakończenie w którym "pokazane są konsekwencje braku dojrzałości" itp jak to autor pewnie miał na myśli niosąc kaganiec, mocno zaniża ocenę całości. Ki zasłużyła sobie na solidnego kopa w dupę, ale wydaje mi się, że dało by się to lepiej pokazać bez naiwnego dydaktyzmu, westchnień nad pustką itp...

ocenił(a) film na 6
HesusDeLuxe

Coś w tym jest. Kurcze, dużo w tym filmie mozna by jeszcze powiedzieć, świetny pomysł na film, genialne spostrzeżenia autora, ale jakieś takie rozmycie...Doceniam pomysł, ale gdzieś po drodze film gubi barwy, robi sie nijaKI.

HesusDeLuxe

Ja uważam, zę takie zakończenie było by sztampowe i w sumie zbyt przewidywalne albo... zgodne z myśleniem widza. Tak, ze aż by się chciało takie coś. W sumie po końcówce miałem ochotę.. jakby zobaczyć drugą część, ale każdy może ją sobie sam dokończyć... Myślę, ze jej dotychczasowy model życia wreszcie został jakoś skreślony...