Film Przepiękny że aż cudowny .Tylko Polacy potrafią nagrać tak dobre kino.Pod względem marnowania czasu i pieniędzy jesteśmy najlepsi na świecie.Myślę ze reżyser sam dla siebie nagrał ten film do oglądania.Nuda i nic ciekawego.
A ja się zgadzam z zygi100... Film opowiada o ludziach na których mam alergię - nic tylko "bawmy się", róbmy dzieci (z którymi nie ma co potem robić), bierzmy pieniądze od wszystkich (a potem nie miejmy jak oddać), zarabiajmy szmaceniem się (bo przecież inaczej się "nie da" i po za tym kto by do normalnej roboty chciał iść), etc... itp... itd...
Wiem, że to kwintesencja obecnej młodzieży, ale rzygać mi się chcę jak na to patrzę. Film nie przedstawia dla mnie żadnej wartości w sensie moralitetu, albo cholera wie czego... To ma być krytyka takiego zachowania ? czy gloryfikacja stylu życia ?
Co prawda to prawda ,że sprowokowałem dyskusje,ale dla mnie naprawdę polska kinematografia dzisiejszych czasów schodzi na samo dno.Na 10 filmów jeden jest godny obejżenia,choć oglądam prawie wszystkie jakie wychodzą.Nawet za komuny kręcono dużo lepsze filmy niż dziś.Nie rozumie czy nie ma tematów na dobry polski film czy co?Oczywiscie nie popieram też filmów USA które ostatnio robią się coraz bardziej nie do ogladania i na jedno kopyto.
Pozdrawiam.
A Dario30 prosze o uzasadnienie czego ja nie rozumię,co on zrozumial w tym filmie i co z niego wyniósł i co mu zaimponowało.
Co prawda to prawda ,że sprowokowałem dyskusje,ale dla mnie naprawdę polska kinematografia dzisiejszych czasów schodzi na samo dno.Na 10 filmów jeden jest godny obejżenia,choć oglądam prawie wszystkie jakie wychodzą.Nawet za komuny kręcono dużo lepsze filmy niż dziś.Nie rozumie czy nie ma tematów na dobry polski film czy co?Oczywiscie nie popieram też filmów USA które ostatnio robią się coraz bardziej nie do ogladania i na jedno kopyto.
Pozdrawiam.
A Dario30 prosze o uzasadnienie czego ja nie rozumię,co on zrozumial w tym filmie i co z niego wyniósł i co mu zaimponowało.
Cytuje "Nuda i nic ciekawego" - jak dla mnie jest to opinia osoby, która oczekiwała chyba czegoś innego zasiadając do oglądania powyższego filmu. Może liczyłeś, że będzie więcej akcji, seksu i przemocy (bo to właśnie i tylko to jest ostatnio gwarancją oglądalności). To obyczaj i też bym się nudził gdybym założył, że będzie to komedia lub inny gatunek filmu. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam, ale nic tak naprawdę nie napisałeś głębszego . Muszę się zgodzić z Tobą iż nasza kinematografia już dawno legła w gruzach, ale jak widać (wg mnie) czasami powstają filmy naprawdę dobre. Mnie z kolei rozczarował film "1920 Bitwa Warszawska" i choć tłem jest kawał dobrej historii Polski to realizacji i gra aktorów (szczególnie Urbańskiej) była poniżej krytyki - rzekłbym gniot jak nic. Chciałbym się odnieść do wypowiedzi 'gobol' - film nie jest ani krytyką, a tym bardziej gloryfikacją takiego stylu życia. Pokazuję rzeczywistość w jakiej niestety żyjemy i relacje międzyludzkie. Widzę że film osiągną zapewne założony cel, a mianowicie wywołał w tobie uczucia jakie one by nie były. Jak dla mnie osobowość głównej bohaterki sprawia że nie tylko jej nie polubiłem, ale dodatkowo nawet nie było mi jej żal jak wszyscy się od niej odwrócili. Tacy ludzie są wokół nas i musimy z nimi jakoś sobie radzić. Film jak najbardziej ma wartość moralną, a jeżeli 'gobol' jej nie widzi to nic na to nie poradzę. Oby więcej takich filmów a nie pseudo mega-kinematografii wielowymiarowej. Pozdr,
"Jeśli Cię uraziłem to przepraszam"Wcale mnie nie uraziłeś,gdyż uwazam ze dyskusję prowadzisz na niezłym poziomie co do niektórych internetowych dyskutantów.Co do 1920 Bitwa Warszawska film w miarę mi się podobał(Choć nie było to żadne arcydzielo)Trochę histori co do gry młodych aktorów mam podobne zdanie,ale i oni muszą się uczyć i kiedyś zaczną pewnie grać lepiej i dostawać lepsze role."Tacy ludzie są wokół nas i musimy z nimi jakoś sobie radzić"to prawda co napisałeś i nie musimy ich ogladać dodatkowo na filmie bo takich ludzi jest dużo wokół nas.Dlatego uważam ten film za nudny,stratę czasu na ogladanie no i szkoda było wydawac na niego kase jak możnaby było zrobić coś lepszego.Chyba ze nasi kochani reżyserzy nie maja pomysłów już na nic.Ale uważam też,że każdy ma prawo mieć swoje zdanie i wyciagać wnioski z filmów które mu się podobają.Jak to mówią jeden lubi zapach pomarańczy drugi jak skarpetki pachą.Ja na przykład nienawidze nowoczesnych komedi USA bo tam naprawdę nie ma się z czego smiać tylko płakać.Moi niektórzy znajomi je lubią a ja staram się ich zrozumieć.Życze by więcej polskich filmów robiono dobrych i by przyciągaly widza do kin.
Pozdrawiam.