PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229039}
7,3 8,1 tys. ocen
7,3 10 1 8078
6,0 2 krytyków
Kidulthood
powrót do forum filmu Kidulthood

...film ukazuje prawde. Mieszkalem w UK i niestety obraz nasolatkow w Londynie rozni sie od pozostalej czesci kraju. To jakby dwa panstwa...Poza Londynem: nierobstwo, przemoc, szukanie latwego pieniadza, przestepstwa - to niestety niemal codziennosc. Sad but true ;-(

Bartecky

stodiowałam anglistykę na uw, potem rok w uk. Wróciam..
nierobstwo, przemoc, szukanie latwego pieniadza, przestepstwa - to niestety niemal codziennosc. Sad but true ;-(
ale ad rem.. Film - przewidywalny schematyczny. Pozbawiony klimatu (w por. z np. nill by mouth) związek miejsca z akcja słabo zaakcentowany plus scenariusz przypominający art. w daily mail. Dla mnie rozczarowanie, podobnie jak inna nowońć tj"wstyd" z Fassbenderem. pseudokontrowersyjne

ocenił(a) film na 8
Bartecky

dokładnie tylko że inni angole i nie tylko chodzi mi o mieszkańców np. Birbingham czy Nottingham uważa podobnie z tym że to oni są pępkiem świata taka już brytyjska mentalność ale ich lubie hehe:)

Bartecky

Lepiej popatrzcie na młodzież w polsce jaka wśród nich patologia,zamiast wmawiać że my jesteśmy narodem wybranym a zachód to nowobogackie zło.Przecież co drugi dzieciak w polsce żyję takim życiem jak jest pokazane tu na filmie.

ocenił(a) film na 5
military8

może aż tak drastycznie jeszcze nie jest ale szybko po równi pochyłej stacza się to do tego samego poziomu...świat zatacza koło a modne staje się być głupim. Cywilizacja się uwstecznia.

kyyylo

Z tym że w Angli oprócz takiej młodzieży jest jeszcze ta wyższa sfera która idzie do dobrych szkół i ma w możliwości a w polsce to nawet jak ktoś chcę to nie może spełnić marzeń

ocenił(a) film na 8
military8

W Polsce jest podobnie i niby czemu nie można spełniać marzeń? chyba że zakładasz, że marzy się tylko o kasie i dobrodziejstwach, to rzeczywiście PL na straconej pozycji, no ale mogło być gorzej ;) Ja nie narzekam, pomimo mojej bardzo przeciętnej sytuacji materialnej, spełniam swoje marzenia tutaj w Polsce, pewnie bym wyjechała, ale wątpię czym bym się odnalazła z dala od Polski ;P A patologia jest wszędzie.... byłam w UK na krótko... i jednak wydaje mi się, że tamta młodzież bije na łeb naszą, oczywiście w procentowym przeliczniku