PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229039}
7,3 8,1 tys. ocen
7,3 10 1 8078
6,0 2 krytyków
Kidulthood
powrót do forum filmu Kidulthood

Podobne filmy?

ocenił(a) film na 6

Chodzi o powiązanie ze szkoła, młodych ludziach, czarnoskórych, przemocy? Jeżeli ktoś ma na myśli
jakiś film powiązany przynajmniej z jedna z tych cech, proszę podać tytuł.

ocenił(a) film na 7
13tasia13

Adulthood - kontynuacja Kidulthood
Ill manors (w tytule jest 'ill', czcionka na Filwebie jest trochę spaczona)

ocenił(a) film na 8
13tasia13

Dog Pound, Wyskok, Chuligani, Zebra Crossing (mój faworyt), Hooligans, To właśnie Anglia. Wszystko produkcji brytyjskiej, mam jeszcze dużo pozycji podobnych, których jeszcze nie oglądałem więc ich nie wymieniłem :)

ocenił(a) film na 6
13tasia13

Ja mogę polecić wszystkim francuski klasyk "La Haine" i brytyjski świeżak "Ill Manors".

ocenił(a) film na 6
DemiaN

Nienawisc to w sumie o francuskiej patologii blokowiska ale tam maja taki mix rasowy ze nie wiele to odbiega od patoli londynskiej i zajebisty film tak przy okazji.

iLL Manors tez konkret i robione z dobrym soundtrackiem rapu.

Top boy - serial o mlodych dilerach z blokowiska gdzie kolejne sezony wykupil flet flix i kompletnie to spierdzielil ale pierwszy byl oryginalny i mozna zjesc.

Miasto Boga - to byl najbardziej surwy klimat murzynskiej patoli gdzie dzieciaki biegaly z gnatami wiekszymi od siebie i byly narkotyki tylko glownie chodzilo o mordowanie sie, seksu mniej a szkoly w ogole chyba tam nie bylo :-)

Patologia mlodociana UK w ogole wydaje mi sie ze stworzyla jakis podgatunek filmowy tylko nie byl on okreslony oficjalnie bo to filmy z gatunku dramat, dramat komedia czy gangsterskie. Seriale byly cos w stylu Skins itp. TRzeba by bylo poszukac i pokopac w tym. Czesto graja w tych produkcjach ci sami aktorzy. Ten co zaprosil na impreze cala szkole w kidulthood gral tez w innych podobnych tak samo jak ta glupia typiara co byla z czarnym charakterem.

ocenił(a) film na 8
13tasia13

Kids http://www.filmweb.pl/film/Dzieciaki-1995-6732

13tasia13

Wojna gangów(1999),Prawo odwetu(2006)