PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229039}
7,3 8,1 tys. ocen
7,3 10 1 8078
6,0 2 krytyków
Kidulthood
powrót do forum filmu Kidulthood

Warto zobaczyć!

użytkownik usunięty

Długo się zabierałem za ten film, no i w końcu go zobaczyłem!
Ciekawa tematyka, dobra gra aktorów, rewelacyjna muzyka.
Wciągnął mnie już od samego początku, a gdy się skończył, szykowałem drugą część - Adulthood.
Straszne jest to w jakim świecie żyjemy, do czego ludzie są zdolni, jaki wpływ ma na nas otoczenie i jak ciężko się wyrwać ze złego towarzystwa.
Ode mnie mocne 7/10.
Według mnie warto zobaczyć tę produkcję. Myślę, że kierowana jest raczej do młodszej widowni (15-30), ale gusta są różne i może spodoba się starszym kinomaniakom.

ocenił(a) film na 5

Zgodze się ze ciekawa tematyka i muzyka też spoko, ale gra aktorska była żenująca..większość zagrała drewno, jak w Klanie. To dorośli byli jak dzieci, bo dawali się im rolować na każdym kroku, dlatego film traci na swojej prawdziwości..

ocenił(a) film na 8
wino86

takie rolowanie jest na kazdym kroku tu - w anglii ;)

ocenił(a) film na 5
ChasingTime

Pierwsza z brzegu sytuacja: dziewczyna gnębiona w szkole zostaje pobita, krwawi jej twarz, ojciec odbiera ją ze szkoły, ale nic nie zauważa! Matka też. Ta obojętność rodziców i ich brak zrozumienia reżyser pokazuje w zbyt oczywisty i banalny, a zarazem nierealny. Takich scen było więcej, dzieciaki wchodza do sklepu i robią co chcą, dorośli w tym filmie mają nieco zwolniona reakcję i ..myślenie też. To wszystko czyni 'dzieło' miałkim i pretensjonalnym.. a wynika to ze słabego scenariusza.

ocenił(a) film na 6
wino86

Przekłamane by było gdyby właśnie zrobili to podług twoich wskazówek;)