PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229039}
7,3 8,1 tys. ocen
7,3 10 1 8078
6,0 2 krytyków
Kidulthood
powrót do forum filmu Kidulthood

slabizna

ocenił(a) film na 3

przesadzony film, mysle ze angielska mlodziesz wcale nie jest gorsza od polskiej, a ten patologiczny obraz mnie zniesmaczyl, jest przekoloryzowany! rowniez mialem stycznosc z agresywna mlodzieza ale to co ukazal film bylo nieco przebarwione...

ocenił(a) film na 8
punisher822_filmweb

Akurat temat na fali-propozycja by podwyższyć kare za aborcje z 3 do 5lat i karać nie tylko lekarza, ale i kobietę poddającą się zabiegowi... Kolejny przykład "bystrości" umysłu rządzących..ograniczyć wolność i pozamykać mase kobiet. Gratuluje, wracamy w kierunku jaskiń- kolejny średniowieczny przepis prawny obecny tylko w Polsce ...Na szczęście temat teraz nie przejdzie, ale jak Pis nie daj boże dojdzie do władzy to całkiem możliwe.

ocenił(a) film na 9
czlowiek_z26

Niezle sie usmialam. Pracuje z kryminalistami w Londynie i system karny tutaj wcale nie jest tak zajebisty jak myslicie. Za morderstwo teoretycznie mozna dostac dozywocie, ale tylko 25 lat w samym wiezieniu. Generalnie w UK odsiaduje sie tylko polowe wyroku a reszte na wolnosci pod okiem kuratora sadowego ("on licence"). Znam ludzi, ktorzy siedzieli 7 za glowe.

Ziolo w UK jest Class B. Do 5 lat za posiadanie, do 14 za deal.

ocenił(a) film na 8
alabama00_

Akurat ja nie twierdziłem, że w UK jest jakiś super-system karny, ale w sumie i tak zapewne lepszy od Polskiego bezprawia i niesprawiedliwości...A jak w praktyce wygląda kwestia zioła? Powiedzmy posiadanie 40 gram na własny użytek. W Polsce murowana pucha, a tam?

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

Londyn to spokojne turystyczne miasto ... Jedz do Birmingham to ten film wyda ci sie zlagodzony do prawdziwych realii ...

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196941/The-violent-country-Europe-Brita in-worse-South-Africa-U-S.html

Poczytaj sobie synu jesli znasz angielski ...

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

http://www.herald.ie/news/dublin-murder-rate-is-one-of-europes-highest-27897137. html

W Polsce jest bezpieczniej niz w Niemczech gdzie Niemcy sa jednym z najbardziej bezpiecznych panstw w europie ... Wiec o czym my tutaj w ogole dyskutujemy ... ?

ocenił(a) film na 8
aproxx

Ojej to uważaj na siebie synku, bo jeszcze cię czarni dopadną zgwałcą, wypatroszą i zrobią z ciebie ludzką pacynke. W straszne miejsce trafiłeś... jaka tam pensja 4x większa niż w polsce?? Doprawdy straszne miejsce. tak na poważnie zapraszam do Szczecina na niebuszewo po zmroku leszczu, jak nie jesteś stąd to możesz mieś słabo... FRAJERZE!!!!
Życia w Polsce nie znasz, dlatego faktycznie nie ma o czym dyskutować..

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

Leszczu, frajerze no prosze ... Gdybym cie dorwal to bym cie zgasil jednym strzalem sznurku daltego grzej stad swinskim truchtem i w ogole nie odpisuj bo zobaczyles, ze nie mieszkam w Polsce i zaczlas kozaczyc na necie ... Jakie to polskie, wojowniczne ... Nie na darmo jestesmy okrzyknieci najwiekszymi youtube warriors ... Szkoda, ze tak wielki kraj a nie ma zadnych konkretnych bokserow, ani zawodnikow MMA tylko takich pajacow jak ty i Pudzian ...

A ten twoj Szczecin to jest smiech na sali w porownaniu do Nowej Huty w Gdansku ... Szczecin w ogole jest znany z nieczego i pewnie pelen takich pi..zdeczek jak ty ...

Ogladales walke Groves - Froch ostatnio ?? O pasy WBO i IBF czyli dwa najwieksze z trzech w wadze super sredniej pewnie nie bo jestes zwykla internetowa piz...da Powiem ci, ze dwoch Anglikow o nie walczylo ... W historii polskiego sportu jescze tak nie bylo zeby dwoch polskich bokserow walczyo o pas juz nie mowiac o dwoch najwazniejszych pasach w jednej kategorii ... Pal wroty cioto !

ocenił(a) film na 8
aproxx

Pal wroty cioto... łaał jaki pocisk xD
Nie strugaj kozaka fafiku. To nie ja ciebie, ale ty mnie chcesz pobić przez internet lol

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

Ja nie chce nikogo bic anie przez internet ani normalnie tylko lecza mnie moski, ktore zaraz jak przeczytaja na filmweb, ze nie mieszkam w Polsce to od razu zaczynaja jechac od frajerow i innych ... To tylko wystawia takim ludziom niezla wizytowke jacy oni sa w realu ...

ocenił(a) film na 8
aproxx

Dla mnie nie ma znaczenia czy mieszkasz w Zimbabwe, czy drzwi obok. jak sie z kims nie zgadzam to mu to mówie. Nie ważne przez internet czy twarzą w twarz.
ps pucuj się w jakiej wiosce mieszkasz w tej irlandii.. sprawdzimy statystyki heh

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

Wioska ?? Hahaha Limerick synku ... kilka razy najniebezpieczniejsze miasto w Europie ...

http://www.independent.ie/irish-news/limerick-is-now-the-official-murder-capital -of-europe-26439858.html

A gdzie jest twoj Szczecinek ?

ocenił(a) film na 8
aproxx

Tutaj udowodniłeś mi na 100 procent, że jesteś skończonym debilem. Porównałeś 500tysięcznego postkomunistycznego molocha do 50tysiecznego ładnego Irlandzkiego miasteczka..Kończe rozmowę z tobą bo nie zwykłem sprzeczać się z upośledzonymi dziećmi.

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

Ladnego irlandzkiego miasteczka ... ? Hahahaha czlowieku jestes skonczonym debilem opierajacym sie jedynie na filmach ... Pomijajc fakt , ze nigdzie poza swoja dziura nie byles robisz z siebie kompletnego kretyna nie podajac zadnych dowodow w postaci linkow ze statystykami czy temu podobnymi ...Widziales kiedys cale spalone dzielnice ofiaro niedopchniecia bo takie wlasnie w Limerick sa ?? Albo slyszales o walkach chrzescijan z protesntantami ? Co roku srednio przeszlo 100 policjantow konczy z ciezkimi obrazeniami ciala, sa walki takie jak w harry brownie pod koniec filmu ... Ale co ty mozesz o tym wiedziec nie wychlajac sie poza swoja wiocha ... Wracajac do sedna tematu to pokaz mi jakies mrozace krew w zylach dane na temat tego twojego Szczecina ... Bo nie moge sie doczekac ...

ocenił(a) film na 8
aproxx

Jajco wiesz gdzie ja byłem , co przeżyłem i widziałem. Powiem ci tylko tyle, że tam gdzie ja spędziłem jak człowiek kilka lat ty byś nie przetrwał tygodnia, także lepiej już zhaltuj szamot.
I w ch..ju mam statystyki, już ci pisałem, że ja żyje naprawde, a nie statystykami jak ty waflu

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

,,tam gdzie ja bylem,, chodzi ci o ten mafijny Szczecin ? Ponadto ja juz skonczylem ta nierowna rozmowe i spuscilem wode, a ty dalej ciagniesz to gowno ... Zobacz sobie gdzie ja mieszkam wedlug adresu IP na filmweb, a potem gdzie ty i zastanow sie nastepnym razem czy warto wyjsc na debila uczac kogos kto mieszka na wyspach jak tutaj jest ... Powodzenia w zyciu.

ocenił(a) film na 8
aproxx

"chodzi ci o ten mafijny Szczecin"
ojej dziecko, jak ty nic nie jarzysz...

ocenił(a) film na 8
aproxx

I jeszcze jedno synu. Tak piszesz jakbyśbył co najmniej dumny, że tam jest jak jest (chociaż powtarzam, że w d.. byłes i g.. widziałeś, coś tam przeczytałeś w gazecie i pepieprzysz farmazony). Czy naprawde jesteś tak durny żeby szczycić się tym ,że liczba zabójstw w twoim mieście jest jedna z większych w europie?? Uważaj , bo ktos ci uper.. łeb i naszcza do tchawicy

ocenił(a) film na 8
aproxx

Szczecin pedale, nie Szczecinek.

ocenił(a) film na 10
czlowiek_z26

NIe widze tu twojego starego Madziu ...

ocenił(a) film na 8
aproxx

ps gdzie ty tam siedzisz w tej Irlandii, pewnikiem w jakiejś dziurze, gdzie nic sie nigdy nie dzieje i pieprzysz bzdury jak to jest strasznie i niebezpiecznie.
Co ciociu?

ocenił(a) film na 3
czlowiek_z26

no wlasnie, koles siedzi w irlandii gdzie stam sobie i jest dumny z tego ze obserwujac miasto noca przez okno, statystyki rosna w zabojstawach :) ja powiem tak... z checia przeszedl bym sie po godz 24 po jego dzielnicy i proponuje mu wybrac sobie jakies objetnie jakie miasto w PL o polnocy- a gwarantuje mu gorsze opaly od tych w irlandii :D

ocenił(a) film na 10
chimaira_x

Czesto bywalo sie w Nowym Porcie w Gdansku i zyje, a kiedys gorsza byla tylko krakowska Huta ... Dzisiejsze miasta w PL to przedszkole. I czemu piszesz do kogos innego odnoszac sie do mojej osoby. Z niczego nie jestem dumny ani z niczego sie nie ciesze uswiadamiam tylko tym co krzycza, ze ten film jest przekolorowany to, ze ten film jest szybciej zmiekczony zeby nadawal sie do kin anizeli przekolorowany. Tak trudno to pojac ?