PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=529}

Kiler

1997
7,7 465 tys. ocen
7,7 10 1 465151
7,3 84 krytyków
Kiler
powrót do forum filmu Kiler
BRAK_UZYTKOWNIKA

brawo dla ciebie, za uzasadnienie swojej wypowiedzi

BRAK_UZYTKOWNIKA_2

Co tu wielce uzasadniać, słabe aktorstwo i ekscentryczny Pazura, powalona fabuła, typowy polski kicz, który niby ma śmieszyć. Do dupy z takim kiczem. Gdzie tam temu filmowi do Dnia Świra który jest 100 razy lepszym filmem.

BRAK_UZYTKOWNIKA

Ja też lubię Dzień Świra i w ogóle jestem fanem filmów pana Marka Koterskiego, ale uważam, że Kiler jest również dobrym filmem i jest tam wiele śmiesznych scen. No cóż, o gustach się nie dyskutuje.

BRAK_UZYTKOWNIKA_2

Mnie sceny z kilera nie śmiesza, są przepełnione głupotą i polskim 'talentem'. A w dodatku gra tam Pazura którego nie cierpię.
Pozdrawiam.

BRAK_UZYTKOWNIKA

"cycki se usmarz" hehe najlepszy tekst :P :) pozdrawiam :)

BRAK_UZYTKOWNIKA

Akurat ja Czarka bardzo lubię i cenię, ale zgadzam się z opinią, że Kiler to niezły gniot, zresztą jak większość polskich komedii ostatnich lat a młody Machulski ma w tym stanie rzeczy swój niemały udział, bo poza Vabankiem i Kingsajzem, które umówmy się, też nie sponiewierały humorem przeciętnego widza, nie nakręcił żadnej dobrej komedii. Nie wiem.. być może to ja nie odbieram na tej samej fali co Machulski i fani jego "talentu" komediowego.. ?

deniro_3

Jesteś po prostu normalny w dosłownym tego słowa znaczeniu...
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
BRAK_UZYTKOWNIKA

jak to jest gniot to ty jesteś głupi kot. pozdro bez odbioru ciemna maso

pikuh

Świetnie się złożyło że mama Ci wreszcie wyłączyła komputer, no to bez odbioru;-)

deniro_3

Co do Kilera i filmu Kingsajz można dyskutować zależy czy trafia w czyjeś poczucie humoru.

Jeżeli chodzi o Vbank to bym sie z tobą nie zgodził.
Bo jest to film naprawdę niezły z pomysłem, klimatem i dialogami, które pozostają mimo upływu lat w pamięci.

ocenił(a) film na 3
BRAK_UZYTKOWNIKA

popieram - straszne to gowno, nie wiem czym sie tu zachwycac...

ocenił(a) film na 9
shamar

nie wiem jak mozna porownywac kilera i dzien swira.. :|

kiler to jedna z najlepszych polskich komedii. patrzac co sie teraz dzieje w polskiej kinematografii to az zal tylek sciska.
zreszta ocena na fw-ie mowii sama za siebie. czrek idealnie pasuje do tej roli.

dobrze z film weba kozystaja nie tylko takie twarogi jak ty...

stachos

Odezwał się przedstawiciel półiteligentnego motłochu... z avatarem z fast and furious czy ze screena plakatu dla dzieci kupujących kaczora donalda,
z takimi ocenami jak 10/10 dla oszukać przeznaczenie 3 i 3/10 dla Ojca Chrzestnego
Amen.

ocenił(a) film na 3
BRAK_UZYTKOWNIKA

Odpowiednio podsumowane, mnie sie juz nie chcialo strzępic "palców ?" :) bo pan Nachos to najwyrazniej kolejny przypadek betonu...

ocenił(a) film na 7
shamar

Encore idź lepiej na cmentarz groby podziwiać... żal...

ocenił(a) film na 7
BRAK_UZYTKOWNIKA

Ludzie! Za dużo słów, zamało treści. Po co ja to w ogóle czytałam :(
Ale dodam, że mnie ten film bawi od początku do końca! Jest REWELACYJNY!!!

ocenił(a) film na 7
Tymanija

aha Encore pewnie se gruche walisz przy ojcu chrzestnym co?lol

ocenił(a) film na 10
eulogy_pl

kiler to kultowe hasła i rewelacyjne postaci. postac kilera sama w sobie jest mało śmieszna ale Stefan Siara Siarzewski, komisarz Ryba, Wąski Mietek naczelnik to przeciez mistrzostwo ;D trzeba byc kompletnym gburem zeby nie lubic tego filmu.

ocenił(a) film na 3
MastaBlasta

"trzeba byc kompletnym gburem zeby nie lubic tego filmu." - trzaba byc kompletnym (dowolna obelga) zeby ten film lubic... twoja retoryka. Ten film to kilka srednich tekstów, nic poza tym a najbardziej prymitywne jest chyba "cycki se usmaz" - to ma byc takie smieszne i genialne...? nedzny film probujący byc polską pariodią amerykanskiego kina z beznadziejnym jak zwykle pazurą - ten koles jako aktor komediowy to calkowita porazka...

shamar

Ja bardzo lubie "Kilera" i "Killerów 2-óch" sentymentalne filmy :D, porównywanie ich do filmów typu "Godfather" czy "dzień świra" nie ma sensu... Oczywiście nie jest to SUPERMEGAEXTRAWYPASHARDKOROWA komedia, ale napewno jest lepsza od tych testosteronów lejdisów i innych francuskich numerów (komedia roku pisali...). Przynajmniej śmieszy z 2-3 razy... ale szanujmy wzajemne gusta i guściki

ocenił(a) film na 3
micpop3

no porównując ją do tych ktore wymieniles to raczje na pewno, choc nie wiem do konca bo nie widzialem tych filmow i nie zamierzam ogladac...

shamar

i prawidłowo :) nie oglądaj tych khomedi roku

ocenił(a) film na 6
micpop3

kiler taki średniośmieszny jest.już lepszy był "kilerów dwóch".

ocenił(a) film na 8
BRAK_UZYTKOWNIKA

Z taką gadką to krowy doić a nie brać udział w dyskusji.

km_13c

Zgadzam sie z zalozycielem. Moze film nie az taki zly, ale Pazura grac nie umie

ocenił(a) film na 7
BRAK_UZYTKOWNIKA

Spadaj trolu prowokować i psuć humory tym na forach onetu czy innego portalu. A jeśli masz coś do powiedzenia to to uargumentuj.

henrycze

FILM 0/10 BEZNADZIEJA I RZYGAC SIE CHCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
kaha20

Twoja argumentacja ścięła mnie z nóg, dech mi zaparło i niemal przez godzinę zaniemówiłem! Pozwoliłem sobie zobaczyć Twoje inne wpisy na forach, nie będę Cię krytykował, życie Cię już dość doświadcza skoro czujesz satysfakcję jedynie z oglądania płytkich horrorów typu "PIŁA" (poza pierwszą częścią, która była w pewnym stopniu przełomowa). Więcej dystansu Kaha do otaczającego Cię świata, wówczas zaczerpniesz i innych rozkoszy w wielu dziedzinach życia. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
henrycze

moja argumentacja do niskiej oceny;
komedia mnie nie rozśmieszyła.
wystarczy, prawda?
choć na polskie standardy i tak wyglądało to w miarę przyzwoicie.
bardziej rozśmieszyło mnie chłopaki nie płaczą. może dlatego, że taki ze mnie gówniarz i w ogóle (bo jestem tylko studentem), już nie mówiąc o genialnym dniu świra, czy najlepszych starociach=klasykach, takich jak rejs, miś, konopiełka, etc.
mamy mnóstwo rodzimych prześwietnych komedii, ale ta jest oceniana stanowczo za wysoko.

ocenił(a) film na 8
postblue

Uwielbiam ten film 100% dawka humoru. Mało jest takich komedii które są naprawdę śmieszne a zarazem nie dla idiotów. Przecież kiler to jest majstersztyk polskiej komedii. Nie ma sceny żeby się nie śmiać.

ocenił(a) film na 5
Kajzer

Keyzer a dla mnie nie ma sceny żeby się śmiać.
czyli inne rzeczy nas śmieszą (;

ocenił(a) film na 7
postblue

Postblue, bo to tak jak w tym dowcipie gdzie kolega opowiada koledze jak to jego żona chciała się kochać jak na filmach:
-więc chwyciłem ją za włosy, zdarłem ubranie, dałem klapsa i wsadziłem od tyłu. ....nie podobało jej się... chyba oglądamy inne filmy.

ocenił(a) film na 5
henrycze

hehe, dokładnie tak jest. (;

(choć w przypadku tego dowcipu dziwię się żonie)

ocenił(a) film na 9
postblue

Ludzie czy wy czasem nie umiecie odpuścić i pośmiać się z prostych żartów? Jestem pewien, że jesli któras z filmowych sytuacji przydażyła by się wam naprawdę to pękali byście ze śmiechu i opowiadali znajomym jak to było śmiesznie, ale sorry oni uznaliby to za kiepski żart na niskim poziomie...