PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=815978}

King's Man: Pierwsza misja

The King's Man
2021
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 31196
5,2 33 krytyków
King's Man: Pierwsza misja
powrót do forum filmu King's Man: Pierwsza misja

Rozrywka na niskim poziomie. Scenariusz kretyński... historia Europy oczyma amerykanów. Seria King's Man zaczęła się przyzwoicie a niestety każda następna część jest gorsza. Mam nadzieję że następnej już nie będzie. Ale pewnie nakręcą bo widzę że film swoje zarobił.

ocenił(a) film na 4
Syriinx

100/100

ocenił(a) film na 5
Syriinx

Nakręcą. Podtytuł kolejnej części to "The Blue blood". I w sumie jestem zdziwiona, że próbują dalej, bo film po odjęciu budżetu (100mln) zarobił tylko 24mln, więc tyle co nic w Hollywood (zwłaszcza przy takim wkładzie). Plus porównując z pierwszymi dwiem częściami, z których każda zarobiła na czysto ponad 300mln też jest to katastrofa finansowa tak naprawdę. Czwarta część pewnie ledwo wyjdzie na minimalny plus.

ocenił(a) film na 3
Hydeist

a ja nie jestem zdziwiony film propagandowy spełnił swoje zadaniw więc i bedzi kontyunuowany ;)

ocenił(a) film na 6
Hydeist

To był prequel, wyszedł w pandemi, miał dużą konkurencje i brak promocji. Disney zabił ten film takim działaniem wystarczyło go przesunąć

ocenił(a) film na 3
Hydeist

Nie można tak patrzeć ponieważ film nie zarobił 124 milionów, tylko sprzedał za tyle bilety. Czyli dla filmu zostaje pewnie nie więcej niż 60 milionów. Zatem strata przynajmniej 40 milionów a nie zysk

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Zostawiam takie wątpliwe atrakcje takim kmiotom jak ty.

Syriinx

Pierwsza część była gówniarska, druga - bestialska. Ani śladu dżentelmena. Nie ubiór zdobi człowieka. A przynajmniej nie tylko.

AutorAutor

Wyobrażenie Amerykanów o Brytyjczykach.

Syriinx

Ależ ten film zrobili Brytyjczycy. I to oni grają główne role. I umówmy się kalają wizerunek dżentelmena.

ocenił(a) film na 7
Syriinx

Chyba nie ten film oglądałeś. Kolejna rzecz ta część rozgrywała się przed tajnymi służbami.

ColeTurner_2

Mówię o kolejnosci wydawniczej a nie chronologii w filmie

ocenił(a) film na 6
Syriinx

Reżyser, i scenarzysta to Brytyjczyk autor komiksu tez

garfild2002

Tutaj raczej w tego typu filmie się liczy to że producentem był koncern Disneya i to raczej oni decydowali jak film ma wyglądać i na co dają kase

ocenił(a) film na 6
Syriinx

Disney tego filmu nie produkował on był robiony przed przejęciem

garfild2002

Film wyszedł w grudniu 2021. Disney podpisał papiery o zakupie 20th Century Studios w 2017 a do zakończenia kupna doszło w 2019. Więc raczej miał sporo do powiedzenia.

ocenił(a) film na 6
Syriinx

Film był robiony przed kupnem. Był przekładany przez pandemie

garfild2002

A NAWET jak nie Disney to 20th Century Studio też jest Ameykanskie i to oni robili ten film.

Syriinx

Ignorancja wielu osób jest niepokojąca.
Muszę Cię wyprowadzić z błędu. Seria The King's Man zaczęła się właśnie tym filmem. Póki co to jedyny film w tej serii. Natomiast seria Kingsman liczy 2 filmy i pierwsza misja się do nich nie zalicza. W jej skład wchodzą tajne służby oraz złoty krąg.

madziecakzaboj

Sobie głąbie zobacz daty premier i sprawdź co to takiego prequel.

Syriinx

Doskonale jestem z datami premier i prequelem obeznany, a ty sobie głąbie zobacz na tytuł. Nie bez powodu w kreatywny sposób seria, która skupia sią na Eggsym różni się tytułem od serii, która porusza inne historie.