PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652536}

Klątwa Jessabelle

Jessabelle
2014
5,5 33 tys. ocen
5,5 10 1 33169
5,1 8 krytyków
Klątwa Jessabelle
powrót do forum filmu Klątwa Jessabelle

Może być

ocenił(a) film na 6

Niewiele się spodziewałam po tym filmie, aleee powiem szczerze że miał kilka
strachliwych momentów. No i oczywiście nie zakończył się "Żyli długo i
szczęśliwie" Fajny końcowa akcja :D

ocenił(a) film na 2
Aiva1993

Nie do końca szczęśliwie. Bo prawdziwa Jess przemieniła się w tamtą dziewczynę pewnie tylko dlatego, że to jej dom. Więc pewnie będzie 2 część xD

ocenił(a) film na 6
trejtt

Dlatego też napisałam że nie zakończył się "Żyli długo i szczęśliwie" ;].

ocenił(a) film na 7
Aiva1993

na tle tych gniotow co teraz zawalaja kina to calkiem fajny, dlatego dalam 7. Jednak w sumie to spodziewalam sie niewiadomo czego po trailerach, a do konca taki traszny nie jest. Sa sceny ze podskoczylam z wrazenia heh, ale pojechali w voo doo a te klimaty jakos malo straszne sa dla mnie. No ale juz wszystko bylo, dybuki, nawiedzenia, voo doo- swoja droga z klimatow voo doo to naprawde straszny film to ' Klucz do koszmaru'.

ocenił(a) film na 6
lonely_stoner

Uważaj bo "Lovely" stwierdzi, że Twój wpis to SPOJLER bo zawarty jest malutki fragment fabuły voo doo :D :D

ocenił(a) film na 7
Aiva1993

az wrocilam spojrzec co w pierwotnym wpisie bylo ze padlo posadzenie o spiler- no jeblam po prostu :D

lonely_stoner

Po prostu ta lively w ogóle nie rozumie znaczenia słowa spojler. Coś sobie ubzdurała i brnie w to dalej mimo, że niejedna już osoba jej wytłumaczyła, że się myli.

Aiva1993

Zaznaczaj "JAKO SPOJLER" bo w temacie widać częśc Twojej wypowiedzi,no cholera

ocenił(a) film na 6
lively

Nie przesadzaj ! Jest napisane że nie żyli długo i szczęśliwie ale mi spojler opanuj system zioma

Aiva1993

Średnio inteligentny człowiek po przejrzeniu opisu i obsadzie może przez to Twoje jedno zdanie się domyślić więc będzie to spoiler. No ale może nie jesteś nawet przeciętnie inteligentna więc nie znasz tego uczucia.

lively

trejtt to już szczególnie przesadził. dzięki za spier*olony spoiler! pozdr. :)

ocenił(a) film na 2
issa_b

nie ma za co ^^ i nie jestem facetem :)

trejtt

a zachowujesz się czysto frajersko :D

ocenił(a) film na 2
issa_b

frajersko, bo skomentowałam film? :)

ocenił(a) film na 6
lively

Lively jaki uroczy nick przemawia sam za siebie . Nie chcę polemizować kto tutaj jest średnio inteligenty dziewczynko. Nie pisz tutaj bo Twoje komentarze są zbędne mój wpis nie jest spojlerem wg mnie . "Nie żyli długo i szczęśliwie" albo, że fajna końcówka to faktycznie dla idiotów takich jak Ty to taki spojler że już w ogóle nie oglądaj filmu bo będziesz wiedziała od początku o co w nim chodzi tylko przez jedno zdanie nie żyli długo i szczęśliwie. Haha i pomyśleć, że takich debilnych ludzi jest coraz więcej. Już pisałam Tobie ,poluzuj sobie kucyki bo najwidoczniej Cię w główkę uwierają i dlatego tak głupio komentujesz. Dziękuję za uwagę idź obejrzeć Dobranockę :D

Aiva1993

Gratuluję - grozisz mi? Czy to standardowe odezwanie w świecie jaki aktualnie reprezentujesz?
Wiesz, jak się ocenia film po obejrzeniu to wypadałoby zaznaczyć temat jako spoiler. Taka jest polityka filmweba czy ci się to podoba czy nie. Bądź tak miła, i daruj sobie wyzywaniem od "debili"
ludzi do których poziomu najwyraźniej nawet wzrokiem nie sięgasz. A "poluzuj" kucyki to mówicie do
siebie na leżakowaniu, tak ? Ponadto czepiasz się nicka, którego etymologi nie znasz. Obawiam się, że nawet jakbym ją wyjaśniła to
i tak nie zrozumiesz. I do tego właśnie się sprowadzają Twoje argumenty. Do ich braku.

ocenił(a) film na 6
lively

Nie chcę Cię zamartwiać, ale nie wiesz kto w jakim świecie się obraca. Tłumaczyć Tobie tego oczywiście nie trzeba bo to są za wysokie progi jak dla Ciebie koleżanko. Lovely-etymologia ;). Gdzie ktoś Ci tutaj groził ? Nie potrafisz zrozumieć jednej rzeczy,że napisanie zdania "Nie żyli długo i szczęśliwie" to nie jest zdradzenie fabuły nawet w 5% czy jesteś, aż tak głupia żeby to ogarnąć? Jeśli tak no to chyba nie możesz się tutaj udzielać. Poważnie skończ tą swoją marną gadkę bo nikogo nie interesują Twoje gorzkie żale,także wyżal się gdzie indziej,a nie tutaj.Oznaczyłabym jako spojler jeśli moja wypowiedź zawierałaby jakiekolwiek zdradzenie fabuł i zrozum to w końcu ;]. Co do zwrotu poluzuj kucyki to chyba nie muszę Tobie tłumaczyć o co chodzi ale najwyraźniej jesteś zahukaną,poważną i nadętą osobą ;] Zmień nastawienie do świata dziewczynko ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lively

Z taką wulgarną osobą nie da się rozmawiać. A nie chcę dać się sprowadzić do Twojego poziomu. Vaya con dios.

lively

Ludzie nie są jasnowidzami a w zdaniu Nie zakończył się" i żyli długo i szczęśliwie" nie występuje żaden spojler, nie ma w tym zdaniu nawet opisanego ani kawałka fabuły. Jak się dowiesz co to znaczy spojler to się wtedy wypowiadaj. Bo gwarantuję ci, że ktoś kto nie obejrzał filmu niczego z fabuły się z owego zdania nie dowie. To, że ktoś napisał, że nie ma w filmie happy endu to nie jest żaden spojler, bowiem film nie mający happy endu może mieć 10 różnych zakończeń, których nie sposób się domyślić.

Andrzejek324

Może to nie spoiler w stylu "główna bohaterka umiera z rąk postaci drugoplanowej" ale już do czegoś naprowadza. Ja się domyśliłam, ujmuje Ci to?

lively

Przed obejrzeniem filmu na pewno się nie domyśliłaś bo post tego nie wyjaśnia.

Andrzejek324

A Ty wszechwiedzący jesteś, znasz mnie na wylot, że wiesz co pomyślałam a czego nie?

lively

Nie potrzebuję cię znać. Nie jesteś jasnowidzem zeby przewidzieć zakończenie filmu przed jego obejrzeniem.

Andrzejek324

A Ty nie jesteś jasnowidzem, żeby stwierdzić co mi w głowie siedzi.

lively

Nie potrzebuję tego wiedzieć. Jednak nie ma takiego człowieka, który potrafi przewidzieć zakończenie filmu przed jego obejrzeniem.

Andrzejek324

A no zdziwiłbyś się, są takie jednostki. Pozdrawiam!

lively

Myślisz, że ktoś ci w to uwierzy? Może jeszcze wyniki każdego losowania lotto znasz? Nie ośmieszaj się.

Andrzejek324

Uroczy jesteś. Nie lotto, kolego, tylko fragment jej wypowiedzi całkiem dużo znaczy i odbija się echem podczas oglądania. I daruj sobie lotto bo to inna kategoria.

lively

Podczas oglądania to nie jest żaden spojler i nic nie znaczy, że czegoś tam się domyślisz podczas oglądania. Spojler jest wtedy jeżeli przed włączeniem filmu znasz jego treść z tego co było napisane.

ocenił(a) film na 6
Andrzejek324

Andrzejek 324 nie ma co odpisywać temu pustakowi hedt głupia i tyle ona po jednyk zdaniu już wiedziała o czym jest cały film i niech sobie myśli że ma racje idiotka :D

Aiva1993

Już wolę być pusta w opinii kogoś tak ograniczonego niż faktycznie mieć wąskie horyzonty. O losie, miłego popołudnia.

ocenił(a) film na 6
lively

No Ty posiadasz wąskie horyzonty bez dwóch zdań jak koń klapki na oczach i udowodniły Ci już to dwie osoby, a Ty nadal próbujesz udawać inteligentną i bronisz swojego zdania bez sensu ;]

ocenił(a) film na 6
lively

sama jeb...łaś spojlerem hahahah co za człowiek

Aiva1993

Nie ma czegos takiego jak "strachliwe momenty". Zajrzyj do słownika, to się przekonasz, że strachliwy co cecha czyjegoś charakteru. http://synonim.net/synonim/strachliwy

ocenił(a) film na 6
nikitablack

Ooooo polonista się znalazł poważnie zwisa mi to co piszesz : D

ocenił(a) film na 6
Aiva1993

Nie pisze się "co cecha" tylko "to cecha" zobacz jak się zdania buduje człowieku ;]