PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652536}

Klątwa Jessabelle

Jessabelle
2014
5,5 33 tys. ocen
5,5 10 1 33169
5,1 8 krytyków
Klątwa Jessabelle
powrót do forum filmu Klątwa Jessabelle

tylko wypada współczuć tym,którzy wydali kasę i stracili cenny czas idąc do kina na ten mega-
gniot...

pawelk1504

A może jakieś konkrety ,jak się stawia 1 to wypadałoby coś napisać szanowny znawco horrorów .

soulheart

Od produkcji,które trafiają na ekrany polskich kin mam dużo większe wymagania,niż od tych co trafiają od razu na dvd.Konkrety-aktorstwo słabiutkie,duża przewidywalność zdarzeń,jak w sytuacji gdy ojciec bohaterki idzie do szopy-wiadomo od razu co się zdarzy.Zamiast budować napięcie reżyserzy podają nam wątek poboczny,czyli miłosny.Czy jakaś scena zaskakuje-nie,bo nawet ta w wannie(dla mnie najlepsza scena w tym filmie) to już w filmach podobne były.I jeszcze jedna dziwna,bo mamy stłuczenie butelki whisky,a później lustra,a rano butelka,jakby to był tylko sen stoi obok łóżka,tylko,że wspomniane lustro widzimy potłuczone i śmiesznie wygląda,że bohaterka po takich wieczornych przeżyciach idzie sobie spokojnie spać-dla mnie niedorzeczność.Bliżej tej produkcji do innego tegorocznego badziewia DIABELSKIEGO NASIENIA,a bardzo daleko do zeszłorocznego hitu OBECNOŚCI,który miał wszystko-dobre aktorstwo,fabułę,a przede wszystkim klimat.Od twórcy,który był montażystą serii PIŁA spodziewałem się czegoś innego-pokręconego i zaskakującego wydarzeniami,a dostałem nastrojowy horror o wierzeniach voodoo.
Najważniejsze-RZECZ GUSTU-mnie ten film pod każdym względem rozczarował,ale inną osobę lubującą się w nastrojowych horrorach może olśnić...

ocenił(a) film na 4
pawelk1504

Oj zgadzam się, zgadzam :-) nie rozumiem też dlaczego bohaterka kąpała się w ubraniu... Dużo jest takich niedorzecznych scen, gra aktorska też pozostawia wiele do życzenia. Film był jak dla mnie po prostu nudny
Ale zawsze jest tak, jednym się coś podoba a innym nie :-)