Nawet filmu nie trzeba oglądać, żeby wiedzieć jakie błoto będą rzucać :)
Nie chcę nikogo obrażać i od razu proszę, aby mnie też nikt nie obrażał. Jeśli mamy rozmawiać o faktach i danych, to musiałbyś mi podać te fakty i dane.
Do tej pory mamy w Europie 4 rządowe lub społeczne raporty o przestępstwach seksualnych w obrębie Kościoła Katolickiego (Belgia, Holandia, Irlandia i Niemcy).
A jak przedstawia się na tym tle faktyczna sytuacja w Polsce?
Masz google?! A może szukasz tylko informacji o księżach... Lepiej przyznaj, że nigdy nawet nie próbowałeś szukać statystyk o pedofilii wśród LGBT... smutne...
Przeczytaj ten raport z linku i nie chrzań o faktach z TVN baranie.Ale dla ciebie pewnie ten rapoort też jest lewacki a jedyna prawda u Rydzyka i w TVPis haha.
Za co brawo mu bijesz? on właśnie napisał,że w Polsce brak takiego raportu,bo to temat tabu.
;-).
Powoływanie się na dane zawsze musi się wiązać z tym, że trzeba się zapoznawać także z danymi oponenta. Polecam raporty z wymienionych państw.
Brak danych o pedofilii w KK to sytuacja jak z rozbiciem termometru, żeby nie było gorączki.
Pozdrawiam serdecznie.
Sęk w tym,że ten oponent nie przedstawił nam żadnych danych, tylko powiedził jakąs liczbę.
Przecież napisał: "Dr Freud zbadał, że odsetek homoseksualistów wśród pedofilów to 34%. Badania dr Heasman wykazały odsetek na poziomie 32%. Natomiast odsetek księży wśród pedofilów w USA to 0,034%."
Rozmawiamy o odsetku pedofili wśród księży a nie księży wśród pedofilów.
Dane: amerykański raport J. Jaya z 2004 r. podawał, że wśród duchowieństwa było 6% pedofili. Kilka lat później w słynnej diecezji Boston oskarżenie objęło 10% księży. New Hampshire - 8%.
Irlandia - komisja Murphy - 6%.
Malta - 3%.
Holandia - komisja Deetmana - 1-2%
Szacunek Watykanu dla całego duchowieństwa ogłoszony na forum ONZ w 2009 r. - 1,5-5%.
UN, Archbishop Silvano Maria Tomasi, 22 September 2009: "We know now that in the last 50 years somewhere between 1.5% and 5% of the Catholic clergy has been involved in sexual abuse cases".
Polecam zapoznać się z całością. http://research.omicsgroup.org/index.php/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_count ry
To chyba Ty rozmawiasz... odwracasz uwagę od homoseksualistów, bo tak Ci wygodnie... Twoje dane o niczym nie świadczą... "Dr Freud zbadał, że odsetek homoseksualistów wśród pedofilów to 34%. Badania dr Heasman wykazały odsetek na poziomie 32%. Natomiast odsetek księży wśród pedofilów w USA to 0,034%."
Jasne, olać wszystkie współczesne dane i zostawić sobie tylko jedne, które mają 100-130 lat (?), ale zgodne z tym, co się myśli.
Ale i tak nie możesz zaprzeczyć, że istnieje odsetek księży wśród pedofili i odsetek pedofili wśród księży.
Pozdrawiam serdecznie. Życzę miłego dnia.
Jak widzę słowo "debil", to już wiem, że mam do czynienia z prostakiem, któremu słoma z butów wystaje :)
Bo tylko debil nie widzi problemu pedofilii. Wpisz sobie choćby na YT ksiądz pedofil,to sporo znajdziesz bez trudu, no chyba,że to są materiały s-f.
Prostakami to jesteście wy Piso-Kato-Bolszewicy. Tworzycie patologie nazywając ludzi o poglądach lewicowych i centrowych lewakami a skrajną prawicę prawdziwymi polakami. Ale zmiana sensu słów i pojęć to jedna z głównych cech dyktatury, czyli systemu który na końcu już tylko kradnie i morduje.
Ja też hehe. Ale już przyzwyczaiłem się, że wszyscy którzy nie zgadzają się z pisokatolską sektą są lewakami i Żydami. A jedynymi Polakami i patriotami są oczywiście oni. I do tego podziału doprowadził ten mały człowieczek.
Typowy inteligentny pislamista jasnowidz,że nie musi oglądać i już wie. Rozumiem,że dzieci same się molestują.
Dlaczego wy levacy toczycie pianę z ust i wylewacie pomyje na wierzących, tylko dlatego, że uważają ten film za levacki kłamliwy bełkot, który chwalą tylko wyprane z moralności dzieci P0stkomunizmu zachłyśnięte mainstreamowym bełkotem?! Każdy ma prawo do własnego osądu, więc idźcie sobie po raz setny na ten film i podniecajcie dalej :)
trochę może przesadzony, ale to środki, żeby widzem wstrząsnąć, wywołać emocje. Jestem katoliczką i naprawdę nie uważam, żeby to był film przeciwko wierze. Przeciwko Kościołowi jako instytucji o złych podstawach owszem. ten film to dramaty ludzi uwikłanych w tą machinę. Niestety światem rządzi kasa kościołem też. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi...W kościele musi nastąpić reforma i myślę, że Ojciec Franciszek się z tym mierzy i bardzo mu współczuje tego ciężaru. Dlaczego księżą nie mogą mieć żony, dzieci być jednym z nas. byłoby łatwiej nam i im