5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26220
7,2 25 krytyków
Kobieta na skraju dojrzałości
powrót do forum filmu Kobieta na skraju dojrzałości

IMHO film niezły, przekonujący i wiarygodny, ale nie powiem żeby wyjątkowo odkrywczy i zachwycający. Za to kreacja Charlize Theron - tak! świetnie balansuje między skrajnościami - od znudzonej rozczochranej baby do efektownej ex szkolnej piękności, od sarkazmu do wzruszającej bezradności.
Coś dla wielbicieli słodko-gorzkich opowieści z lekko komediowym zabarwieniem.

Evie_MacR

Czyli dla mnie. I rzeczywiście, nie zawiodłem się. Moim zdaniem to jedna z najlepszych ról Charlize w jej karierze.

ocenił(a) film na 7
Mikez

oklaski dla Charlize! Zjada te wszystkie "Służące" aktorsko na śniadanko.

Evie_MacR

Theron rewelacyjna! Rola wręcz wyśniona dla niej i to zarówno pod względem fizjonomii, jak i charakteru.

użytkownik usunięty
Evie_MacR

Zgadzam się, co do roli Charlize. Była genialna! To jest rola, która powinna być nominowana do Oscara. W mojej skromnej opinii była zdecydowanie lepsza od Davis, Mary i Streep. Szkoda, że została pominięta przez Akademię.

ocenił(a) film na 7

genialna, pełnokrwista kreacja, budząca u mnie w trakcie seansu wiele emocji. Żenada absolutna, ten brak nominacji - zresztą film również świetny, jest niesprawiedliwością i nieporozumieniem, że nie znalazł się wśród aż 10 nominowanych. Dziwna sprawa, Reitman z "Juno" i "W chmurach" robił furorę na galach globowo-oskarowych, a za swój najlepszy film IMO, został kompletnie olany. WTF

SPOILER
Theron zagrała rolę życia chyba, scena podczas koncertu w barze - moment kiedy Mavis słyszy znajomy utwór i złudzenie pryska, jest zagrana po mistrzowsku, oczy i język ciała mówią wszystko. Cały film to jej koncert od pierwszej do ostatniej minuty. Przy tym nie potrzebowała charakteryzacji, jak w "Monster" żeby udowodnić że ma wielki talent.

użytkownik usunięty
GhostFace

Cieszę się, że czasami można tu spotkać ludzi umiejących docenić dobre filmy, bo przez większość czasu wypowiadają się na tym portalu debile, którzy nie mają nic mądrego do powiedzenia.