PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593984}
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26092
7,1 32 krytyków
Kobieta na skraju dojrzałości
powrót do forum filmu Kobieta na skraju dojrzałości

hmmm..Przyznam szczerze, że film w pierwszej połowie troszkę się "ciągnie", natomiast
końcówka naprawdę dobra i sugestywna. Główna bohaterka to kobieta, która z pozoru
ciągle tęskni do (jak sama to w pewnym momencie określa) "najlepszych swoich lat".
Powraca zatem do rodzinnego miasteczka, próbując "odzyskać" swoją pierwszą i "jedyną,
prawdziwą" miłość...kłopot w tym, ze ta "miłość" dawno już nie istnieje, zaś sama bohaterka
doszukuje się w niej tylko i wyłącznie "przeszłości". Film ten wg mnie pokazuje bardzo
sugestywnie problem braku samoakceptacji. Faktem jest, iż Mavis była i nadal jest osobą
"zblazowaną" i egoistyczną natomiast czy to jest powodem, aby oceniać ją przez pryzmat
własnych wartości jako osobę nieszczęśliwą i chora psychicznie? Bohaterka początkowo
sama temu ulega myśląc, iż naprawdę "coś z nią nie tak"...próbuje nawet to zmienić,
jednakże KTOŚ jej to jasno uświadamia...przecież to identyczna sytuacja jak ocenianie
czyjejś samotności przez osoby w szczęśliwych związkach lub czyjegoś ubóstwa przez
osoby, które są bogate.

Rabbit83

fajny film, zakończenie bardzo mi się podobało. Świetna Charlize. Polecam.

użytkownik usunięty
Rabbit83

Film mi się bardzo podobał. Szczególnie końcówka. Ze jednak się nie zmieniła i to oni byli w błędzie, a nie ona. Film dał mi wiele do zrozumienia, to nie ja powinienem się zmienić, ale ludzie mnie zaakceptować. A jak nie, to niech się pieprzą :P

użytkownik usunięty

Tak - i z podniesionym czołem wracasz do swojego pustego mieszkania.
:P

użytkownik usunięty

Dobre :D

użytkownik usunięty

To była ironia.

użytkownik usunięty

A ja potrafię się śmiać z siebie :)

użytkownik usunięty

Chwali się. To rzadko spotykana i niezwykle cenna zaleta.