Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

10/10

ocenił(a) film na 10

Bajeczny film z przepiękną muzyką.Gdy pierwszy raz oglądałem ten film spodziewałem się jakiegoś horroru lub tym podobnego filmu.W zamian za to obejrzałem świetny film z niesamowitym klimatem i urokiem.Niezwykła fabuła i świetna rola Giamattiego sprawiła, że ten film pozostanie na długo w mojej pamięci.

ocenił(a) film na 9
hunkraven

Nic dodać nic ująć.
Nie kapuję czemu ludzie tak go nia lubią

ocenił(a) film na 8
tom_1984

Mnie również film zachwycił. Przed obejrzeniem filmu spodziewałam się klapy , a film mnie urzekł i sprawił , że naprawdę z chęcią oglądnęłam go do końca. Lubię takie filmy z klimatem ;)

Jenova_3

i mnie też. Mimo pewnej infantylności w zachowaniach reszty bohaterów. ALe tam jest jak zwykle coś głębiej. I muzaaaaaaa

ocenił(a) film na 10
hunkraven

Zgadzam się w zupełności - przepiękny film.

ocenił(a) film na 4
hunkraven

Żenada...denna baja BEZ KLIMATU...
To powinien byc film animowany Disneja dla dzieci do 10 lat. Tak na to patzac to naprawde genijalna opowiesc ze swietna muzyka i piekna fabula...
A w tym wykonaniu to jest imitacja dobrego filmu..porazka!

ocenił(a) film na 8
hunkraven

Ludzie po prostu nie rozumieją, że ten film jest piękny przez to właśnie jaki jest, może infantylny, może poplątany ale o to docelowo chodziło. :)

ocenił(a) film na 10
Narvinye

Może to ja jestem infantylna, ale moje odczucie jest trochę inne... według mnie ten film bynajmniej nie jest dziecinny. Owszem, realia w których jest osadzony, przypominają jakiś senny koszmar, jednakże rdzeń filmu - to, co zadecydowało o jego pięknie, jest jak najbardziej poważne... i smutne i przepiękne:)

ocenił(a) film na 9
rosarium

nic nie będę pisał, bo moje odczucia przeczytałem w wypowiedzi Rosarium

ocenił(a) film na 3
Narvinye

hm,dużo poniżej oczekiwań,uważam że film porusza ważne kwestie,mianowicie problem zła wszechobecnego w strukturze naszego "świata",czy też borykanie się z celem własnego rzycia,problemy bardzo przyziemne i namacalne,reżyser rozwiązuje je w iście bajkowy sposób,nie do pomyślenia, odniosłem wrażenie że cudem byłoby naprawić świat rzeczywisty,uważam że autor nie sprostał zadaniu, iście szczytny cel,środki marne. Na uwagę zasługuje górnolotna muza. Dzięki pzdr.

gadas1

To świetny film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No, ale ludzie wolą Piłę.

Filmnoir

Rewelacyjna muza, świetny Paul Giamatti, co tu dużo gadać?!...
M. Night Shyamalan po raz kolejny pokazał klasę!

ocenił(a) film na 8
Filmnoir

Dokładnie :) A Piła I nie była taka zła :P Potem się dopiero gniot zrobił :PP Ale to tak nawiasem xD

ocenił(a) film na 5
Narvinye

To była bardzo ładna....bajka, i chyba tyle :)

ocenił(a) film na 8
Anne_8

Dokładnie - śliczna baśń. I tym właśnie miał być ten film, niczym innym. Nie thrillerem, horrorem, dramatem ani filmem psychologicznym. Jest baśnią i podporządkowany jest prawom tego gatunku. Tak trudno to zrozumieć? ;)

ocenił(a) film na 9
hunkraven

Zgadzam sie - piekna basn. Niektorzy chyba spodziewali sie jakiegos horroru z niesamowita grafika, ae nie o to w tym filmie chodzilo. Nie slyszalam nic o tym filmie do momentu jak go obejrzalam, a szkoda - warto go promowac... tylko nie bezmozgom. Moja ocena 9/10 (bo samo opowiadanie/historia, byla dla mnie troche naciagano-niezrozumiala).

Rlyeh

ogladajac go nastawiłam się na horror. Nie podobał mi się i już. gówniara bylam. obejrzałam raz jeszcze po kilku latach...i nadal mi się nie podobał. i nawet nie umiem podać dlaczego. tak juz czasem bywa.