Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

Biedny jest M. Night Shyamalan
Jest On bowiem wg mnie najbardziej niedocenianym reżyserem jakiego znam.
Szósty Zmysł- legenda, dla mnie top1
Znaki były dobre- bajka, X-Files i lepsze od Wojny Światów
Osada- bajka, piękna w dodatku, zabawa z widzem, coś wspaniałego, dla mnie duże przeżycie
Lady in the Water- najlepsza bajka opowiedziana w filmie jaką widziałem, baśń w dodatku, muzyka na Oskara, 10/10
tyle ode mnie, a krytyki negatywne są dlatego, że historie te są mało realistyczne...
ehhh, a kto powiedział, że film musi taki być?...
odpowiedzcie sobie sami i stańcie po czyjejś stronie
Pozdrawiam

tomvankus

Zgadzam się całkowicie, szczególnie z opinią o Lady In The Water. Fajna baśń, w której w każdym zakątku czai się jakiś morał. :]

tomvankus

Zgadam się, mało kto potrafi go docenić, ale cieszmy się, że jednak takie osoby istnieją. Ja widziałam te wszystkie filmy, które wymieniłeś oprócz "Kobiety w błękitnej wodzie", czekam, aż troche stanieje i kupie na DVD ;).

tomvankus

Zgadzam się a tak na marginesie, krytycy go po prostu nie zrozumieli, ale ostatnio przeczytałem kapitalną analizę jego filmów w "Czasie Fantastyki" - polecam gorąco krytykom filmowym - pisząca dokonała rozbioru jego wszystkich filmów na czynniki pierwsze (z wyjątkiem najnowszego czyli "kobiety...") i mnie przekonała a mianowicie do konsekwentnego świata przedstawionego w każdym jego filmie (są jak klocki LEGO i uzupełniają się, polecam obejrzeć jeszcze raz jego filmy tym razem uważniej, a na pewno załapiecie to co ja już wiem bo to filmy z kluczem, drugim dnem) i robienia oka do widzów, choć nie każdy załapał zwłaszcza krytycy i widzowie typu "kretyni pożeracze przeciętnych fabuł" czyli większość, do nich nie dotarł, dlatego nie był już tak przebojowym reżyserem dla panów z Disneya który notabene cienko ostatnio przędzie!