Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

Na początku zapowiadało się w miarę. Trochę długo się rozkęcało, ale podchodziłem optymistycznie dostrzegając elementy "thrilerowe". Następnie mój zapał ostudziła główna bohaterka, która niby to nie mogła nic mówić, ale jak wymagała tego sytuacja, to trajkotała jak katarynka. Generalnie jeszcze się trzymałem, bowiem przypomniała mi się książka Mastertona, mniej więcej o podobnym schemacie. Powalił mnie dzieciak, który czytał z paczek mousli jaka przyszłość czeka bohaterów :))) Aż jeszcze nie ochłonąłem po tym momencie. To było doskonałe zaraz po tatusiu, który czytał z krzyżówek. Strasznie fajne musiało być też osiedle, na którym wystarczyło podejść do pierwszego lepszego mieszkania i powiedzieć: droga sąsiadeczko jest Pani uzdrowicielką i każdy bez żadnych pytań angażował się w wielkie ratowanie dziewczyny z innego świata. Generalnie pod koniec filmu bawiłem się świetnie, jednak głębokie rozczarowanie nie pozwala mi opisać filmu bez drwin, nawet mimo tego, że daję sobie odrobinę tolerancji dla gat. fantasy.