Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

Beznadzieja
Koszmar
Niewypal

Jesli producenci nie oddadza mi kasy za bilet to dokonam aktu terrorystycznego na DVD. Jesli takie bedzie (oby nie!!!!!)

Ksy

"Jesli producenci nie oddadza mi kasy za bilet"
Jak to jeszcze premiery w Polsce nie miało :-) Torrent?? Emule??

Sub_Zero

a kto powiedzial ze mieszkam w Polsce? :P

ocenił(a) film na 9
Ksy

a mogłabys łaskawie uzasadnić swoja wypowiedż?nie bronie tego filmu ,bo go jeszcze nie widziałam,ale chciałabym wiedzieć co Tobie az tak bardzo się w nim niepodobało(niech będzie w ramach przestrogi przed oglądaniem),najłatwiej jets napisać ,że coś jest beznadziejne,a ja chciałabym usłyszeć konkretne argumenty.

Dealan_De

Najśmieszniejsze jest to, że większość tych "krytyków" nie potrafi uzasadnicz, czemu film im się nie podobał...

MartWa

A może co do tego filmu... nie trzeba uzasadniać?
Przecież wszyscy wiedzą, że to totalny niewypał, żałuję, że jednak Spielberg nie wziął się za realizację tego filmu ;(
Dialogi - monotonne, długie, oklepane, wręcz nie potrzebne
Groza - co 7,5 min coś się dopiero dzieje i to od 20 min trwania filmu

Granica pomiędzy światem naszym a fikcyjnym została zobrazowana w taki sposób, że nawet 4 latka by nie przekonało takie coś, (gdyby wcześniej nie czytano mu książki)...
Więc... 4/10 to nie za wysoko?

freepick

Rzeczywiście jest to film naprawdę zły. Krytykowałem "Znaki", ale "Kobieta..." to jest dopiero nędza... Niestety cała fabuła jest jakaś dziecinna i niespójna, zachowania bohaterów niczym z W11... Rzadko mi się zdarza, że chcę wyjść z kina, ale "Kobieta..." to naprawdę poroniony pomysł. Scenariusz jest najzwyczajniej w świecie słaby i mógłby co najwyżej posłużyć za podstawę jakiejś animacji przeznaczonej na wideo, a nie filmu z takim budżetem! I co najważniejsze jest to okropnie nudne i nawet ten niby humor tego nie ratuje. Bardzo, bardzo słaby i film - a zdjęcia i muzyka takie ładne.
PS - Jest jakiś pozytyw: śmierć krytyka filmowego :)