Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

Piękny film.

użytkownik usunięty

Oglądając zwiastun nastawiałem się na coś zupełnie innego-na wypełnioną cyfrowymi efektami superprodukcję fantasy. Choć ten film całkowicie zniszczył te oczekiwania, to jednak, nie czuję się oszukany. Film ma świetną, ilustrującą film muzykę, oraz kreacje aktorskie na wysokim poziomie. Do tego dochodzą dobre zdjęcie. Film jest może nieco naiwny, ale piękny. Najdziwniejsze jest to, że nie ma tam spektakularnych ujęć, ani efektów specjalnych. Jedyne namiastki to końcowe sceny, i "lot orła". Za to jest przesłanie, sprytnie wplecione w fabułę. Być może to wszystko sprawia, że to wyjątkowy film, choć pozostawia niedosyt i chęć by powstała kontynuacja. Filmu nie polecam, gdyż wiem, że nie każdemu podobają się takie filmy i nie każdego urzekną. Ale mnie się spodobał

ocenił(a) film na 6

Ja się mogę podpisać.
Z tą różnicą, że nie oczekiwałem superprodukcji fantasy. Oczekiwałem tego, co dostałem, bo wcześniej poczytałem komentarze m.in na filmwebie i wziąłem poprawkę na to, co w słowniku większości ludzi znaczy "naiwny" i wziąłem pod uwagę to, jak ludzie oceniali, świetne moim zdaniem, "Znaki".
Film ma w sobie "to coś". Przesłanie niby banalne itp, ale w sumie może warto o takich sprawach przpominać, skoro nikt o nich nie pamięta.