Kobieta w błękitnej wodzie

Lady in the Water
2006
5,6 11 tys. ocen
5,6 10 1 10539
3,0 4 krytyków
Kobieta w błękitnej wodzie
powrót do forum filmu Kobieta w błękitnej wodzie

Story??

ocenił(a) film na 9

W najnowszej Cinemie przeczytałem, że owa Lady nazywać się będzie Story.Rozkminiałem nad tym, że Shyamalanowi nigdy w pełni wierzyć nie można i "bedtime story" może być picem kryjącym pod sobą "Bad Time Story" o bardzo podobnej wymowie.Zwiastun też pokazuje, że nie będzie to do końca bajeczka dla dzieci...a może zwiastun to pic?Podobnie było w wypadku Osady...zajawka zapowiadała ewidentny horror, a tymczasem film okazał się dramatem.Jak sądzicie "Lady in the water" będzie thrillerem czy baśnią??Ja bym chciał, żeby była czymś pośrodku:D

Slowik

Wydaje mi się, że zdecydowanie bardziej zbliżony będzie to baśni. A jednak "thriller" sugeruje, że nie będzie tak pięknie i sielankowo, także nieoczekiwanych zwrotów pełnych grozy nie powinno zabraknąć. Od razu mówię, że nie widziałam zwiastuna i nie mam takiego zamiaru. Miejmy tylko nadzieję, że tym razem Shyamalan będzie bardziej pilnował swojego projektu i uchroni się przed przeciekami, jakie miały miejsce w przypadku "Osady" i co ostatecznie zmusiło go do zmiany zakończenia na... no w każdym razie bardzo przewidywalne.

ocenił(a) film na 9
Lady_Snape

Cholera obejrzałem zwiastun i dostałem gorączki na ten film:P Mogłem nie oglądać, byłbym spokojniejszy:D

Slowik

Ja i bez tego szaleję z niecierpliwości. Każdy film Shy'a jest dla mnie nową niespodzianką i najczęściej miłą (acz z wyjątkami), jakiekolwiek nie byłyby recenzje.

Lady_Snape

Słowik, myślę, że twoje przypuszczenia są słuszne. Coś mi się nie chce wierzyć, że to będzie bajeczka dla dzieci.
W wypadku jakiegokolwiek innego reżysera mógłbym powiedziec, że zwiastun wskazuje na mroczny horror, ale przecież o Shyamalan - "Osada" też po zwiastunach miała być horrorem. Więc ciężko na podstawie trailera wnioskować cokolwiek.
Jednak mnie się wydaje, że ten film przeznaczony dla małych dzieciaczków nie będzie, a hasło reklamowe to kolejny etap gry... Zgadzam się z tym "Bad Time Story" :)

Albertino

Ja tam się nie chcę więcej nad tym zastanawiać i nie analizować tak szczegółowo strategii Shyamalana ;P Ważne dla mnie w tym momencie jest, że niedługo wyjdzie jego nowy film i pójdę na niego, choćby nie wiem co...

ocenił(a) film na 9
Lady_Snape

"Is She someone to portect?...or something to fear?"...