Tak sobie pomyślałam, że może dobrze by było założyć wątek, w którym pisałybyśmy o filmach branżowych, które lecą w naszej tv? Ja wczoraj przegapiłam "Prawda o Jane" i trochę mnie to irytuje. Tak więc drogie panie, jeśli któraś z Was wypatrzy coś w programie, piszcie :)
miss.russ nic nie przegapiłaś :) THE TRUTH ABOUT JANE bedzie dzisiaj o 23:15 na TVP1 :))) Warto obejrzeć, bardzo dobry film.
Fajny filmik, gdyby było inaczej nie ogladalabym do prawie 1 w nocy. Nauczycielka angielskiego baardzo fajna, mimo ze blondynka :) Ja niestety nigdy nie mialam takich seksownych nauczycielek z zadnego przedmiotu.
Co do nauczycielki to gdzieś napisałam podobną opinie.Rzeczywiscie, bardzo fajna :P. Ta pani to Kelly Rowan, gra też w życiu na fali.
Dziś na TvnSiedem, "Kolor purpury" Spilberga. Właśnie trwa, ale kto nie może spać lub chce nagrać, to będzie jeszcze powtórka dziś o 1:25.
Co prawda wątek "branżowy" jest malusieńki, ale film w całości jest po prostu przepiękny.
"Canal+ film" dziś o 23:10 "Gdzie leży prawda" . Bardzo ciekawy film z Kavinem Baconem, z jednym kusząco słodkim "les-momentem".
http://gdzie.lezy.prawda.filmweb.pl/
Cinemax2, 23:23, klasyk - "Thelma i Louise" dla osób, które nie miały jeszcze przyjemności go zobaczyć, albo tak uwielbiaja ten film, że z przyjemnościa zobaczą. Historia o rzadko spotykanej wśród kobiet głębokiej przyjaźni. Często zaliczany do kina "branżowego", nie wiem czy słusznie czy nie.
http://thelma.louise.filmweb.pl/
Niestety nie mam ani pierwszego, ani drugiego kanału. Bardzo nad tym ubolewałam gdy puszczali "Snowcake" :(
ja też nie mam :/ ani HBO i Foxlife ;((( rozważam wykup Canal+ lub HBO, chyba więcej nowości i mniej potwórek jest na C+???
Dzisiaj dwie branżówki w tv :)
TVN 21:30 'Krąg Wtajemniczonych'
http://www.filmweb.pl/Kr%C4%85g+wtajemniczonych,2000,o+filmi...
TVN7 22:35 'Trzy serca'
http://www.filmweb.pl/Trzy+serca,1993,o+filmie,Film,id=32856
a na ale kino dosc czesto leci W pogoni za Amy(nie za duzy tam watek ale zawsze)
forsahttp://www.filmweb.pl/W+pogoni+za+Amy,1997,o+filmie,Film,id=195
oraz Brudne pieniadze http://www.filmweb.pl/Brudne+pieni%C4%85dze,1996,o+filmie,Film,id=30926
jak beda nastepnym razem to napisze
Jeśli ktoś ma taki kanał "Filmbox" , jest na niektórych kablówkach i w pakiecie N, niemal codziennie lecą tam jakies branżówki.Np właśnie leci Aimee i Jaguar.Jutro puszczą Niebiańskie istoty.A kilka dni temu widziałam na tym kanale W pogoni za Amy. Wiekszość filmów jest powtarzanych w kilkudniowych odstępach wiec jak ktoś coś przegapi, nic straconego
Ojej jak fajnie! całkiem przypadkowo któregoś dnia weszłam na wcześniejsze forum, jeszcze z lipca i myslalam, że na tym sie skończyło a tu miła niespodzianka. Bardzo fajne tematy i atmosfera
Od 6 stycznia na MTV będzie można oglądać "A Shot at Love With Tila Tequila", tytułowa Tila wybierać będzie swoją drugą połówkę wśród grupki mężczyzn i kobiet. Na pewno nie jest to program wysokich lotów, ale z braku lepszego zajęcia można rzucić okiem.
fakt z braku lepszych zajec tez lukne na to no i jestem juz ciekawa czy znajdzie druga polowke wsrod mezczyzn a moze kobiet
taa właśnie chciałam obejrzeć ten 1 odcinek Tili Tequili ale niestety coś problem jest z MTV i juz od 20 min. nie działa,albo się tak tnie obraz a dżwięku to właściwie nie ma.więc musze zobaczyć kiedy jest powtórka :9
taa no to zobaczyłam sobie końcówke bo MTV raczyło zadziałać i powiem,że to jest kolejny z cykulu reżyserowanych show,ale podobało mi się."zawodnicy" są fajni,Tila też może być no i zapowiedź na następne odcinki bardzo ciekawa...pare włosów zostanie wyrwanych:P taki mały dramacik:P
Jutro, 23 stycznia (środa) o 22:50 i 03:00 na kanale TCM (cyfra+, "N" i kablówki) "The Hunger" czyli "Zagadka nieśmiertelności". http://www.filmweb.pl/Zagadka+nieśmiertelności,1983,o+filmie,Film,id=10468
Piękny, klimatyczny horror z Catherine Deneuve i Susan Sarandon, i niesamowitą ścieżką muzyczną (Schubert, Ravel, Bach i cudowne fragmenty opery "Lakme" Delibesa). Film - poezja, bardzo spokojne tempo, chociaż i tak się na nim nie raz bałam. Ładna erotyka to też na plus, dla tego obrazu.
chyba mało realne do zrealizowania pragnienie :) ale kto wie, wszystko się może zdarzyć
Już to widzę jak puszczą, pewnie jak swego czasu "Bound" bez sceny erotycznej, a w TLW aż gęsto od nich (tylko w większości inny kaliber:). Kiedyś w Tv pokazywała się taka plansza "Przepraszamy za usterki", często w nieoczekiwanych i bardzo ważnych momentach.
że też nigdy takiej planszy nie widziałam pewnie jeszcze byłam w pieluszkach :) tak pocięliby tlw, że z 45 minut zostałoby zaledwie 22 (jak w serialach komediowych)
Nie wiem gdzie byłaś Lara :)
Ja pamiętam to jak przez mgłę, może nawet tylko z opowiadań starszych ode mnie osób, albo z kroniki filmowej lub starych filmów. Kojarzę natomiast taki fragment z przerwami transmisji meczu z filmu "Amelia". Jak ktoś jest zagorzałym kibicem, to chyba szlag może trafić, gdy się nie widziało strzelonej bramki, bo były zakłócenia w nadawaniu :)
Najlepszym cenzorem filmów dla dorosłych była moja mama, która w czasie "wiadomych scen" miała akurat pilną potrzebę ścierania kurzu z telewizora, albo przestawiania jakichś dzbanuszków z lewej na prawę i odwrotnie, skutecznie zasłaniając obraz :)
moja mama zaś na scenach ze zbliżeniem natychmiast przełączała kanał na inny, udając, że nie ma nic ciekawego w telewizji :P byłam innego zdania, ale co ja mogłam będąc jeszcze szczeniaczkiem :) dziwnym trafem, wracała zaraz na ten sam program :] kochane mamuśki strażniczki cnót swoich dzieci i ich prześladowcze, odwieczne myśli żeby tylko za szybko nie dorosły i nie wyfrunęły z mamusiego gniazdka...
Kanał filmowy HBO pokaże nowy film Roberta Glińskiego "Homo.pl".
Premiera filmu odbędzie się w czwartek, 14 lutego o godz. 21:00. Powtórka zostanie wyemitowana w sobotnim paśmie Bez cenzury, 16 lutego o godz. 22:00.
Film "Homo.pl" opowiada o miłości, o tym, jak łączy ona ludzi bez względu na orientację seksualną. To podróż do intymnego świata kilku par homoseksualnych, które prowadzą zwykłe życie. Pracują, wspólnie jedzą kolacje, chodzą na spacery. Mieszkają razem i mają wspólne marzenia. Bohaterami filmu są fryzjer i specjalista od marketingu, wykładowca i młody pracownik banku, dziewczyny zakładające firmę remontową, samotna fotografka, która wróciła do Polski z USA, chce tu szyć ubrania oraz mieć dzieci, a także piekarz i pielęgniarz, którzy zdecydowali się opuścić Polskę, by wziąć ślub w Anglii i tam żyć jako małżeństwo.
kurcze,jaka szkoda,że nie mam HBO:/ wszystkie inne programy w polsacie cyfrowym są tylko HBO zablokowane:/
Dziś o 22:55 w Canal+ "Gry Weselne" ;)
Kolejna emisja 4 września o 21:25 w Canal+ Film.
Wygląda na to, że w najbliższych dwóch-trzech m-cach możemy się spodziewać z 15 powtórzeń znając ramówki C+ :)
"Puccini for Beginners" - 15 lipca o 01:10, 20 lipca o 00:35 na Cinemax i 16 lipca 2008 o 01:10 na Cinemax 2
"Córka Botanika" - 15 lipca o 06:00 - HBO
"Nowy Świat" - 15 lipca o 01:00 - HBO
uuuu dzisiaj też był nowy świat, a jutro już nie obejrzę :( dobrze, że to HBO pewnie będą jeszcze nie raz powtarzać, to może za którymś razem mi się uda na niego zerknąć, francuski może być fajny, choć z drugiej strony jak widzę tylko 1 gwiazdka :/ ale kto by się tymi ocenami na dłuższą mete interesował :D dokumentalny?
ja dziś oglądam serial z Simone Lahbib (Helen z Bad Girls) na tvp1 'Żądza Krwi' (i tu mam odrazu pytanie do osób, które może go oglądają na tym kanale dłużej niż ja = dopiero drugi odcinek :P), wg programu to jest już 5 seria, czy wcześniejsze 4 sezony również leciały na tvp1? bo jakoś nie widziałam wcześniej :(
Ale Kino!
Dziś 13 listopada(czwartek), godz. 23:45 i ostatni seans 18 listopada, wtorek, godz. 04:00,
"Dwie strony łóżka" hiszpańska komedia z 2005 roku http://www.filmweb.pl/f271762/Dwie+strony+łóżka,2005
Za tydzien w sobotę i powtórka w niedziele, niestety bardzo późno ok 4.00 na cinemax poleci lekko branżowy, fantastyczny film wtajemniczenie (foxfire)gorąco polecam :)
Widziałam :) Młodziutka Angelina Jolie w bardzo fajnej roli zbuntowanej nastolatki :)
Tak tak,dokładnie:) Ja tez widziałam...nie raz, ale za każdym razem ostatnie 10min filmu w kompilacji z świetnym soundtrackiem sprawia że robie powódź w domu...nie wiem czemu ale koncówka wzrusza mnie do granic możliwości....dlatego w sobote szykuje się na fimową noc:)