Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Z powodu "ograniczenia" do 1000 postów na istniejącym już wcześniej temacie forum "Przecudowna scena w kościele..." założonym przez 'karen' proponuje kontynuowanie tematu i podgałęzi :P w nowym forum części drugiej :]] Pozdrawiam M.

może zaczniemy od 1 'standardowego' posta karen - tak dla podtrzymania całego uroku "POCZĘCIA" jej pisklakowego forum LA i pięknej sceny w kościele :)

..wszystko ma swój początek (od tego się zaczeło):
"Bardzo ładnie pokazana scena w kościele i świetna Diane Gaidry, a w tle magiczna muzyka AURAH. Ale to troszkę za mało, jak dla mnie. Film niskobudżetowy, jak wiele kręconych tu i tam, niedopracowany jednak dość mocno. Całość niespójna, niektóre sceny przydługie, tak jakby zabrakło pomysłu na scalenie większej części nakręconego materiału w jeden zwarty obraz trwający 77 minut.. A zakończenie? Tu dopiero czuję ogromny niedosyt... Sam temat filmu dość ciekawy, chociaż mało realny zważywszy na charaktery postaci i dużą różnicę wieku między nimi (w oryginalnym opowiadaniu reżyserki jest 18lat różnicy, Annabelle ma 17, Simone 35 lat). Film z pewnością będzie się podobał osobom, które pierwszy raz stykają się z "inną miłością" pokazaną w kinie, a jest ona pokazana dość subtelnie. Sama reżyserka do ostatniej chwili, nie mogła się jednak zdecydować, czy Simone rzeczywiście kocha Annabelle. Mnie osobiście bardzo podoba się gra Diane Gaidry, zmysłowa w wielu ujęciach. Natomiast Erin Kelly ma w filmie za dużo słabszych momentów. Mocniejszą stroną filmu są zdjęcia oraz muzyka, w tle słyszymy przepiękną piosenkę "Gravity" Sary Bareilles, czy puentujący dramatyczne zakończenie filmu utwór Olivii d'Abo "Broken". Szkoda mi troszkę zmarnowanej szansy na powstanie w końcu dobrego filmu o takiej tematyce. W mojej ocenie nadal wyżej stawiam magiczne i dobrze zrobione, filmy jak: "Deset Hearts", " When Night is Falling", "Gia", "Bound" czy "Aimee and Jaguar". To tylko moja subiektywna ocena, ale scenę z Diane Gaidry w kościele nadal będę uważać za perełkę tego filmu:)
Ps. DVD w Europie ukaże się prawdopodobnie w połowie stycznia, we Francji."

Lara_Perkins

To doskonaly pomysł Laaro :)))Kontynujmy dziewczyny nasze dyskusje .opinie na temat filmów ,chyba warto?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

WOW, kto by pomyślał jeszcze 1000 postów temu :)

miss_russ

:)))Prawda?To co zaczynamy...Karen pewnie tez się odnajdzie -taką mam nadzieje :)) Genialna dziewczyna ta Lara !Zareagowala blyskawicznie :)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ograniczenia forum nie okiełznają naszego 'wigoru' do dzielenia się opiniami i wrażeniami z oglądania filmów podobnych do LA :D nie będziemy stać w miejscu na tysiaczku postów - trzeba działać ;] ..przy okazji Życzę Wesołych Świąt Wszystkim :]] i baaardzo mokrego ich zakończenia :P

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

a teraz ciekawostka :] nie uwierzycie co mi się przyśniło :D sen niesamowicie mnie samą zaskoczył.. jestem z całą ekipą tlw, a moją dziewczyną jest Jenny! to pewnie po tych waszych alternatywnych początkach 5 sezonu i kontynuacji przygód Jenny z pontonem :P

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

Zapomniałam jeszcze wspomnieć wcześniej? wczoraj obejrzałam wreszcie Jaskinie, filmek bardzo mi się podobał, lubię takie klimaty :] a te latające stworki strasznie przypominały obcego :D to tak jakby oglądać Aliena z tym, że zamiast Siqourney Weaver mamy Lene Headey, która jako jedyna przeżyła z tym ?czymś? w swoim ciele - piękne zakończenie z tym wzrokiem nad okularami ? muzyka dobrana wręcz do całej sytuacji :) ?i na koniec:? Piper Perabo wreszcie w jakiejś fajnej roli (po ?Zagubionych?) jako odważna Charlie ? miała świetne scenki podczas pierwszego zjazdu liną i ?biegową? wspinaczką (przed usmażeniem monstrum) ? w Grach weselnych brakowało mi tej jej zwyczajności, wydawała mi się spięta i w ogóle trochę nie doszlifowana do roli (może w komediach nie umie się jeszcze odnaleźć bo w Zagubionych była po prostu rewelacyjna)... nie zmienia to faktu, że ?Gry weselne? i tak są moją ulubioną perełką wśród branżówek!

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

..jedną z ulubionych - małe sprostowanie :P bo ulubioną jest oczywiście 'Aimee i Jaquar' :]

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

A ja dziś byłam na zupełnie nie branżowej komedii romantycznej "Prosto w serce". Myślałam, że będzie to całkiem przeciętny przedstawiciel swojego gatunku, a tymczasem film jest REWELACYJNY, wręcz DOSKONAŁY! Najlepsza komedia romantyczna od czasu "To właśnie miłość", błyskotliwe dialogi, Hugh Grant w swojej najlepszej formie, mimo że już trochę podstarzały :) "Prosto w serce" jest swego rodzaju satyrą na świat show businessu i muszę przyznać, że wielokrotnie zaśmiewałam się podczas seansu do rozpuku :) Inteligentny humor, tak jak lubię :P Gorąco polecam.

miss_russ

Nastepny film do kolekcji-Musze obejrzec- a jeszcze do tego gra H.Grant ...ale poczekam az bedzie w TV lub na DVD. Ciekawe czy w naszym tolerancyjnym kraju znajdzie sie dystrybutor "Matters Gray" i "Puccini for beginners" .Chyba ,ze trafia do kin tak jak "Imagine.." przez przypadek:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

wkurza mnie to bo Gray Matters jest juz dostepny na dvd (oczywiscie nie u nas:), niech ktos raczy zgrac i wrzucic go na youTube, cholera co za sknery, trzymaja fajne filmiki dla siebie :P LUDZIE TRZEBA SIĘ DZIELIĆ Z INNYMI :D http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=7412334

Lara_Perkins

"Gray Matters" nie ma tez na emulku :( to tak tylko dla informacji...

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

witam wśród żywych :] ale już i tak lecę, więc tylko kulturalnie się przywitałam :D 3majcie się!

ocenił(a) film na 7
miss_russ

uwielbiam komedie romantyczne, więc mam kolejny film do obejrzenia :D może by narazie wstrzymali nowe produkcje? bo nie wyrabiam się już z czasem :]

ocenił(a) film na 7
miss_russ

miss.russ masz jakieś dobre linki na youTube gdzie w miare w jakiejs kolejnosci jest ten serial BAD GIRL? jakoś mnie ciągnię żeby go obejrzeć, a będe przez święta w nocy cholernie się nudzić u rodzinki, więc w sam raz będzie miło obejrzeć coś fajnego :D dzięki z góry bo ja znalazłam 3 i 4 sezon (od Ms2hd na YT) - ale zaczynać od końca to trochę niekomfortowo :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Na youtube nie ma calosci, ale sa tzw. kompilacje, czyli wszystkie sceny z Nikki i Helen, tu masz #1 :
http://www.youtube.com/watch?v=10Uv34fDQh4

ocenił(a) film na 8
miss_russ

W sumie to są chyba nie tyle wszystkie sceny między nimi, ale także z nimi, więć możesz oglądąć, Karen już widziała i śmiało poleca :P

ocenił(a) film na 7
miss_russ

chyba właśnie znalazłam całość :] http://www.youtube.com/profile_videos?user=TrueXena&page=6 nie lubie oglądac fragmentów, więc jak widzę mam co oglądać pod mega dostatkiem! w tym serialu jest tylko jedna para kobiet? czy będzie ich więcej? tak tylko pytam, żeby zagonić samą siebie późnym wieczorem do oglądania :)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Uwierz mi Lara, że ta para w zupełności wystarczy, takiej chemii to ja dawno nei widziałam :) Później pojawia się jeszcze 2 para, ale bardziej dzieciaków niż kobiet.

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Genialna jesteś!

ocenił(a) film na 7
miss_russ

hehe no to mam nadzieję, że siostry, rodzice lub ciotka do mnie w nocy nie wejdą, z tego co przez swoje lata znimi przeżyłam, wiem że po 24 to już śpią ;] zapowiada się zatem fajny seans nocny! już teraz bym obejrzała - ale wokół kręci się 'dosłownie' cała familia, pełno dzieciaków (ale one się rozmnażają i szybko rosną:D) buu ja chce do swojego domu w spokoju oglądać BAD GIRLS :P nie no żartuję oczywiście, ale i tak znikam teraz do rodzinki - siostra woła mnie już od jakiś 15 minut :D jednak święta są trzeba pobyć z najbliższymi i znajomą miejscową paczką, pozdrówka i jeszcze raz mile spędzonych świąt życzę wszystkim (w tej chwili chyba tylko Tobie miss.russ i zapracowanej w święta gonzo :P)

Lara_Perkins

Wracaj do rodzinki,a z tego co widzialam w Bad Girls -to rzeczywiście lepiej niech mama i ciocia nie widzą:))Zaraz koncze harowke w kuchni ale dziekuje za troskę:)))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

oczywiście znając moje szczęście gdyby weszły to w najlepszym 'kulminacyjnym' momencie serialu :P ale co tam - trzeba zaryzykować będąc poza domem :]] "harowke w kuchni"? ja lubię gotować jeśli już się za coś wezmę, z braku czasu raczej wole poświęcać wolne chwile na jakiś filmek - taki już przywilej uzależnienia ;] ale jak się chce zjeść coś czasem smacznego to jednak trzeba się wysilić :D a jeszcze milej jest jeśli gotujesz dla kogoś znajomego lub rodzinki!

Lara_Perkins

Kurczę ,Lara ja w kuchni zasuwamlam od 15 -skonczyłam ok 20 i mam dość -mam sluchawki na uszach i zachwycam sie cudownym glosem Joss Stone-chwila relaksu,bo jakos na film nie mam ochoty :)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

uwielbiam nową płytę Joss Stone - chyba dlatego, że wcześniejszych nie mam, ale to nie ważne ;] ma przepiekny głos! Ale i tak faworyzuje Kelly Clarkson za całokształt :D 5h w kuchni? robiłaś bankiet? :P

Lara_Perkins

Słucham jej poprzedniej plyty Mind,Body and soul jest lepsza od najnowszej.Prawie bankiet-jak towarzystwo zwali się jutro ...ja bardzo lubię święta:)))Ale za to w poniedziąlek mam luzzzzz i idę na żużel -jak ja się cieszę sezon się zaczyna -jak dzieciakowi mordka mi się śmieje:)
Filmy przez święta ida na bok :((

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

hmm skoro jest lepsza to będe musiała załatwić, będe znikać zaraz, idziemy na wioskę nocą trochę pomarznąć rozmawiając :] bad girls będzie musiało poczekać troszkę do północy lub dalej :P tymczasem polecam Ci zerknąć na coś fajnego dla reklasu... mała odskocznia od filmów - mój ulubiony duet:
miłego słuchania/oglądania.. http://kckellyville.com/MMedia/download.php?fname=./Videos/2006 Videos/11-18-06_Reba_Tribute_DoesHeLoveYou.zip
po tym video (z tej samej imprezy) zawsze mi szczęka opada - też polecam..
http://kckellyville.com/MMedia/download.php?fname=./Videos/2006 Videos/11-18-06_Reba_Tribute_WhyHaventIHeardFromYou.zip

Lara_Perkins

Lara,ty chyba tak specjalnie:)))Nic nie moge otworzyć -i lataja po pokoju takie tam...

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

naprawiam swój błąd i spadam :] w linkach jest spacja więc musisz to połączyć w przeglądarce (ale również ze spacją - odstępem po 2006)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

jak to nie wejdzie to się nie znam wogóle na kompach ;]
http://kckellyville.com/MMedia/download.php?fname=./Videos/2006%20Videos/11-18-0 6_Reba_Tribute_DoesHeLoveYou.zip
http://kckellyville.com/MMedia/download.php?fname=./Videos/2006%20Videos/11-18-0 6_Reba_Tribute_WhyHaventIHeardFromYou.zip

Lara_Perkins

Jak na razie cos mi ściąga ...Lara nie załamuj mnie ..jak wrócisz ze spaceru to z kompa beda wylewać sie listy:)))

Lara_Perkins

Znasz się na kompach :))) zaraz posłucham

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Uwielbiam "Mind, body & soul" Joss Stone, nowej plyty jeszcze nie slyszalam, ale nie omieszkam sie z nia zapoznac :P

miss_russ

a słyszałyście to
http://www.youtube.com/watch?v=ef-f-l2Pbn8
napiszcie co sadzicie?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Wow, ale duet! Tylko co się stało Melissie w głowę?
A co powiesz o Patricii Kaas? Ja ja uwielbiam, bylam w W-wie na koncercie i jeszcze sie nie otrzasnelam z wrazenia :) Poza tym,ze ma fantastyczny glos, Pat jest takze przepiekna kobieta :
http://www.youtube.com/watch?v=lH9LhQqtfr4&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=gwHsOqXJWzg&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=nfQgS-Dxwqs&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=nCGPwo28XPo&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ArDu1N7gVgU&mode=related&search=

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Jeszcze kilka :
"Ou sont les hommes" http://www.youtube.com/watch?v=DpIPr9_U9eg
"Mademoiselle chante les blues" http://www.youtube.com/watch?v=IaN9917Zu1M

miss_russ

Miss.russ ..ja bardzo prosze nie drażnijcie mnie youTube:)))Usunełam w mojej wielkiej glupocie jakis plik i koniec ...flash player zwial i nie chce wrocic ,,,oj...
Fantastyczne nagranie ..taki duet -cudo!
Patricię Kass bardzo lubie ,bo to moje klimaty muzyczne :))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

W czym problem? http://www.adobe.com/products/flashplayer/

miss_russ

Nic z tego:((( moge tak 1000 razy ..nie ,musze sformatować dysk niestety:(

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

To nie koniec swiata, swego czasu formatowalam srednio raz na 2 miesiace, ale troche czasu to zabiera....

miss_russ

ale wiesz ja mam ksiegowosc na kompie i to dla mnie stres ogromny mimo archiwizacji to zawsze lek zostaje ...:)ale coz jak trzeba to trzeba ,bo bedę w plecy z filmami:))

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

księgowość idzie na drugą partycję jeśli wcześniej ustawiłaś na dwie i także nie ma problemu ;] albo wrzucasz wszystko do znajomej/go na dysk na 2h :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Tam nie ma scen jak w TLW, ale 1 sezon zwlaszcza jest +18, więc całkiem dla dzieci nie jest :) Czekam jutro na jakiś komentarz, a tymczasem życzę Wam pogodnych Świąt :)

Lara_Perkins

Och Lara ,mnie Piper podobala sie w "Imagine..." pasowała do do tej roli:)."Jaskinie ' zamierzam obejrzec jak tylko bede miała okazje.
Piper zagrala znowu w komedii ale tym razem to rola drugoplanowa ale za to z kim -D.Keaton "Because I said so" daty premiery nie znam ale wybieram sie na ten film chocby dla D.Keaton:)
A umnie nr jeden z branżowek to jednak "Imagine ..." :))
a potem "Bound" ze wzgledu na Gine i braci Wachowskich :)
Dorzuc do swojej filmoteki "Listy z Iwo Jimy" ale o tym filmie nastepnym
razem :)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

moja lista filmów do obejrzenia już jest tak obszerna (narazie w pamięci), że niedługo pod przymusem przeleje ją na papier (baa cały brulion zużyje:) gonzo ja też lubię Piper w Imagine, ale w Zagubionych zagrała lepiej, może urok komedii romantycznej z Leną tak na Ciebie zadziałał :P Perabo z Keaton? hehe ja też napewno nie pominę tego filmu - zapowiada się bardzo ciekawie, zwłaszcza że będzie to komedia :D muszę sobie wreszcie kupić Gry Weselne, to jedyny chyba film jaki wyszedł w polsce z lenką którego jeszcze nie mam! a przepraszam jeszcze Księgi Dżungli nie mam :( ..ale już niebawem ;]

Ja polecam Plotkę i Opętanie z całego serca!!! Idealne na święta :] Pierwszy jest bardzo podobny do gry ripleya, cały film gra na uczuciach i psychice grupki studentów, którzy rozpuszczają plotkę o gwałcie koleżanki z klasy, by sprawdzić jak szybko się ona rozprzestrzeni - jej konsekwencje są zadziwiające, do tego rewelacyjna obsada: Lena Headey * James Marsden * Joshua Jackson * Kate Hudson i świetny Norman Reedus (Travis), który poruszył moim sercem :] tak to bez dwóch zdań mój typ faceta! Nie będe opowiadać bo naprawdę film jest niezły - zobaczcie sami :) 'Opętanie' jest uroczą komedią romantyczną na przełomie dwóch epok, dwie pary, dwa okresy czasu, dwa potężne uczucia, dwa zakończenia, które wcześniej (przed obejrzeniem końca) widz może sobie sam dopowiedzieć! W takich filmach uwielbiam właśnie widzieć Gwyneth Paltrow! Żeby porównać film jest prawie tak dobry jak Zakochany Szekspir - więc to tez obowiązkowa pozycja kinomana do obejrzenia :P!
..moje zapasy do nadrobienia trochę zuborzały, został mi jeszcze jeden film 'Śmierć i dziewczyna' - nadrobie go jutro :]

Lara_Perkins

Tak sie Wam trochę wedrę w temat :) . Mam małe pytanie co do filmu "Desert Hearts" . Czy warto sie zainteresować tą pozycja ,bo przyznam szczerze, że rok produkcji nastawia mnie dość sceptycznie. Film trzyma poziom jak np Lost and delirious czy Aimee i Jaguar??

Osobiście mogę polecić filmy: ?Miedzy piekłem a niebem? i ?If only? , gwarantuję że chwycą za serce . Ja się zdrowo zbeczałam na obu :))

ocenił(a) film na 7
Lady_M

hej jak dla mnie możesz pisać gdziekolwiek i oczymkolwiek, jestem zdania: czym więcej nas tym weselej :D tutaj i tak nie ma zbytnio pożądku tematycznego, bo filmweb robi swoją loterie i dołacza nowe posty gdziekolwiek popadnie :] ale te zamieszanie bywa czasem zabawne..

o 'Desert Hearts' było już nie raz w pierwszej części forum, ale chyba sporo czasu by Ci upłyneło na przeglądaniu 1000 postów :P a więc filmek bardzo sympatyczny porównałabym go do poziomu Lost and Delirious, bo wg mnie Aimee i Jaguar jest lepszy, film ze starszej epoki nakręcony w 85 roku, ukazuje lata 50.. mi ten film kojarzy się z farmą, muzyką country, knajpami z tamtego okresu i specyficznymi strojami - miło sie ogląda z zaciekawieniem więc polecam! miss russ i gonzo pewnie bardziej podobała się postać Cay, ale mi raczej Vivian :] ciekawe kogo polubie w Bad Girls bardziej :D

Lara_Perkins

Witam !Lara ma rację co do "Desert.." film utrzymuje poziom pomimo,że został nakręcony w latach 80-tych.Dobre aktorstwo i klimat filmu .Oczywiście L,masz rację -Cay podobała sie bardziej:))

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Właśnie się zastanawiam kto Ci bardziej do gustu przypadnie, Nikki czy Helen :) Simone Lahbib ma fantastyczny szkocki akcent, natomiast w głebi piwnych oczy Mandany Jones i jej zmysłowym głośie utonęłam od razu :P Zresztą mam słabość do krótkowłosych brunetek z migdałowymi oczami, więc wybór był oczywisty :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

mój gust jest bardzo zróżnicowany :] więc sama jestem ciekawa, zawsze biore pod uwagę całokształt, nie tylko urodę - dobra bo mi się oberwie, że na mnie czekają - trochę szkoda przerywać fajną dyskusję :D narazie dziewczyny...

ocenił(a) film na 7
Lady_M

a tych dwóch filmów co polecasz nie widziałam, więc zaraz się załamie jeśli jeszcze coś fajnego dojdzie mi do obejrzenia :D życia mi wkońcu zabraknie... ciekawe ile filmów już ogólnie nakręcili na świecie :]