poruszający i za krótki ... warty obejrzenia ... muzyka świetna,
ja za pewne jeszcze nie raz go obejrze - daje do myślenia
Zgadadzam sie, rowniez odnosnie tego, ze film o jakies 30 minut za krotki, ale to w koncu kino niezalezne, budzet niski i pewnie na dluzszy nie starczylo funduszy...
Ach, ale gdyby użyli, czy raczej użyła (Brooks) te wszystkie sceny dodatkowe czy raczej wycięte... (np. krzyżyk wrzucany do morza; Annabelle zawieszajaca się na szyi Simone; albo po obrażeniu się Colins na komentarz Cat o bąkach - na koniec schodowej sceny Colins-Annabelle jest spojrzenie między Annabelle i Simone; jeszcze trzymanie się za ręce na plaży i kiedy przytulają się itd.) byłby dłuższy i więcej przyjemności oglądania :P
Music boski, oby wydali soundtrack jak najszybciej. I niech dvd europejskie już będzie :> (We Francji 10 stycznia?)
W jednym trailerze było (na końcu) na myspace i gdzieś jeszcze na forum się na to natknęłam. Ale na ile to prawdą jest, to nie wiem.
Desert Hearts próbowałam po angielsku, ale nie dałam rady, teraz już mam napisy, więc pewnie spróbuję.
Bound kilka razy, ale się nie zachwycam.
Polecam za to High Art, a ostatnio Córkę Botanika, do której staram się zrobić napiski. To tak w tej tematyce.
High Art widzialam, b.dobry, ale koncowka mnie dobila...Bound ogldalalam ze wzgledu na Gine Gershon, choc film sam w sobie zly nie jest (oczywiscie mam na mysli wersje uncut, a nie to co nam zaserwowala ostatnio TVP2...). Koniecznie obejrzyj "Imagine me & you" :)
Imagine me & you - oczywiście, że oglądałam. Może być. Ale wolę Lost & Delirious.
Zaraz wspomnisz o L Wordzie... :P
Z mniej znanych, a naprawdę dobrych - Be with Me. Zresztą możesz przejrzeć moje ulubione :>
High Art też za końcówkę. Zarówno H.A., jak i właśnie Lov.A. powodują u mnie łzy za każdym razem, gdy je oglądam... a niewiele jest filmów, co to potrafią.
W H.A. też dobry music.
I może jeśli mamy jakoś bardziej dyskutować, to mniej widocznie niż na forum?
To jeszcze Ci polecę brytyjski serial "Bad Girls", prawdziwy hit na Wyspach, który doczekał się aż 8 serii i niedawno wydany został także w USA :) Akcja dzieje się w więzieniu dla kobiet, rewelacyjna gra aktorów, bardzo dobra fabuła, realizm, niezła muzyka. Chętnie z Toba podyskutuję tylko jakiś namiar daj :)
Hmm, to może na początek mail:
zwolus na interia.pl
A co do serialu Bad Girls, to mam pod ręką do zdobycia, ale niepełny... ech.
No proszę, a już myślałam że tylko ja mam lekkiego świra na pukcie LA. Jak dla mnie śliczny film, szkoda tylko że niejako z góry skazany na klęskę w Polsce :/
Do mnie film bardzo trafił, być może ze względu na relację Annabelle-Simone (o tak!), być może przez grę obu pań, być może poprostu ze względu na ich historię...
A teraz jeszcze trafiłam na którkometrażową produkcję "Finding Kate" również z Erin Kelly (która mnie zauroczyła swoją osobą ;) ) i również wyreżyserowaną i napisaną przez Katherine Brooks.
Cóz, i tak nie opiszę tutaj wszystkiego co mi się nasua na myśl po obejrzeniu LA (chociaż było to blisko tydzień temu i tak film bardzo mocno utkwił w mojej pamięci), więc idę zobaczyć inne filmy które polecacie ;)
PS. Imagine me & you - również bardzo dobry film! ;)
Z tego co ja pamiętam to ten krótkometrażowy film był na myspace Brooks. Ale głowy sobie nie dam uciąć :)
Myślałam, że wszystko, albo przynajmniej znaczą część tego przejrzałam... Hmm. A jednak (chyba) się na to nie nadziałam... Jakby ktoś tak konkretnie zalinkował do niego... byłabym wdzięczna.
Zwolus, proszę bardzo, bezpośrednie linki do zachowania na dysku ;) [jakby coś nie działało daj znać]
part 1 - http://sjc-v30.sjc.youtube.com/get_video?video_id=nl3aPO9vb1U
part 2 - http://ash-v102.ash.youtube.com/get_video?video_id=CuqSKFwd-Zw
Jakosc slabiutka niestety, ale lepszej nie ma :( Caly film trwa jakies 9 min, wiec no..
I tak, obie czesci byly wystawione myscace.com, konkretnie na www.myspace.com/findingkate
Ahh, a ja dalej zauroczona Erin Kelly idę coś obejrzeć ;) Niedługo to chyba będę pamiętać wszystkie kwestie z LA :D
Dziękuję, prawie wszystko fajnie, zapisało się i gucio. Chyba potrzebuję lepszej instrukcji obsługi...
Były obie, to znaczy że czas przeszły i nie ma? Ok, juz widzę, że jest, to chyba mi starczy. Brooks zreszta mówiła, że spróbuje to zamieścić jako dodatek do DVD... więc niech się jej uda...
Niedługo będize można urządzić konkurs kto lepiej nauczył się na pamieć całego filmu :P
No cóż, tak już mam że film który mnie urzekł mogę oglądać wieeele razy. A że Loving Annabelle do tej kategorii filmów się w 100% zalicza to cóz.. nie pozostaje mi nic innego jak oglądać.
A tak z innej beczki - usiłowałam znaleźć inne filmy które tutaj były polecone, ale kurcze, jakos nigdzie ich nie ma :( A szkoda bo niektore z opisow wyglądają ciekawie..
Um, już wcześniej jakoś chciałam, ale nie mam jak.. nie moge znalezc zadnych namiarow, ani gg, ani maila, ani nic..
Było w tym wątku powyżej, 19 grudnia.
zwolus na interia.pl (sorry, że nie z małpą, ale nie chcę mieć miliona nowych spamów).