Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

zakończenie

ocenił(a) film na 5

Wychodzi na to, że Simone została aresztowana na koniec?

ocenił(a) film na 5
eatmysoul

normalne, przecież to przestępstwo, gdy nauczyciel wchodzi w takie kontakty z uczniem.

ocenił(a) film na 5
yetistick

no wiem, już przeczytałam w poprzednich dyskusjach... Przestępstwo? Myślałam, że chodzi tylko o to, że Annabelle jeszcze niepełnoletnia była...

ocenił(a) film na 5
eatmysoul

Niepełnoletność pewnie swoją drogą, ale wydaje mi się, że związki/współżycie na linii nauczyciel-uczeń jest zabronione i podlega pod przestępstwo.

ocenił(a) film na 5
yetistick

łee to smutne. Ale nie ma sprawiedliwego prawa :(

ocenił(a) film na 8
yetistick

Laska miała 17 lat, prawie 18. Wydaje mi się, że prawo każe za współżycie z nieletnim, czyli młodszym niż 15 lat. Tu co prawda była relacja nauczyciel - uczeń i na dodatek matka wysoko politycznie umocowana, więc przechlapane....Na szczęście jest drugie, alternatywne zakończenie filmu :)

ocenił(a) film na 6
miss_russ

W Polsce jest 15, w USA można współżyć z osobą w wieku m.in 16-18 lat - w zależności od stanu. Nie bardzo się orientuję w jakim stanie działa się akcja, nie wiem też, jak tam jest z prawem odnośnie stosunków seksualnych z uczniem (w Polsce jest to raczej nieetyczne, ale nie karalne).

No właśnie - jest drugie zakończenie filmu - pewnie nie wszyscy je widzieli, bo ja prawie przegapiłam - nie dość, że po napisach, to jeszcze miałam je bez przetłumaczenia - w gazecie jest napisane, że nie zostały postawione zarzuty. :)

ocenił(a) film na 7
papyrus

w stanie California to sie dzialo... w ogole w (niealternatywnym) zakonczeniu Annabelle daje Simone rozaniec co jest oznaka milosci do niej (dlatego Simone w ogole nie martwila sie w samochodzie bo wie, ze Annabelle zrobi wszystko zeby ja z tego wyciagnac... no i pokazuje nam to alternatywne zakonczenie .. - tak sobie to tlumacze..)