Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583771
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Za to że wcale tak się źle nie ogląda tego filmu na co byłem przez Was kretyni tak nastawiany.

użytkownik usunięty
flamethrower

Hehe kretynem moze byc raczej osoba ktora ocenia ten film na 10. Jesli wedlug Ciebie ten film jest doskonaly no to jestes totalnym bezgusciem i ... kretynem. Film rzeczywiscie nie jest zły, no ale oczekiwan na pewno nie spelnia.

użytkownik usunięty

a ja bym dała 5/10, film był fajny, lecz drugi raz bym go nie oglądnęła

ocenił(a) film na 10

Heh, no wiesz, każdemu podoba się co innego... Powiem tak: każdy ma jakieś swoje normy i oczekiwania zględem danego filmu. Najwyraźniej autor postu stwierdził że "Kod..." spełnij te jego oczekiwania więc dał mu 10/10:)) Mi osobiście ten film również się podobał, chociaż zawiodłam się nieco na roli Audrey Tatou. Za bardzo słodka tam była:)) Pozdrowienia dla was wszystkich:)))

ocenił(a) film na 10
kamille_

Noo i do niektórych scen też mogę się przyczepić:P:P:P Za bardzo od książki odjechane były:P:P:P

ocenił(a) film na 10
kamille_

Moim zdaniem dobrze, że nie wszystko było takie jak w książce bo przynajmniej Ci, którzy ją czytali (w tym ja) mogą się zasnanawiać nad różnicami miedzy filmem a powieścią i dla mnie jest to nawet ciekawe. Moim zdaniem film i książka uzupełniają się wzajemnie bo przyznam, że zwłaszcza jedna rzecz w książce była dla mnie niezrozumiała... dlaczego Aringarosa skontaktował sie z Fachem? W filmie jest to bardziej sensownie wytłumaczone bo Fache należy do Opus Dei... w ksiażce był tylko bardzo pobożny...
Co do Audrey to tez się nie zgadzam... podobala mi się w roli Sophie i lepiej, że zagrała ją ona a nie np. Sophie Marceau... ona mi nawet wizualnie nie pasowała do tej roli...
No ale w innym temacie napisałam całą pieśń pochwalną dla obsady więc chyba nie będę sie powtarzać:)
Pozdrawiam:*

ocenił(a) film na 4
Mademoiselle

W książce Fachem miał w klapie marynarki znaczek Opus Dei, to tylko tak a propo. A film jak i książka średnio mi sie podobał więc daję tylko 4. Te rewelacje autora wcale mnie nie szokowały, budowana intryga średnich lotów oparta na powiedzmy "chwytliwych" (czytaj prostych) teoriach spiskowych, których nawet sam dobrze nie poznał.

flamethrower

Książka - bardzo dobra. Film - beznadziejny. Nie zwracałem uwagi na komentarze innych, poszedłem, zobaczyłem, wynudziłem się i bardzo mi się nie podobało. Muzyka to kunszt ! :-)

użytkownik usunięty
swierszcz

ludzie co wam, film nie rzuca na kolana ale jest fajkny i przyjemnie się go ogląda, a najbardziej mi się podoba to, że Hanks udowodnił że potrafi zagrać wszystko