Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

...ale do obejrzenia na raz. Poza tym kompletnie nie rozumiem niektórych opinii na temat niskiego poziomu aktorstwa w tym obrazie zwłaszcza że gra tu dwukrotny laureat Oscara . Widać po prostu że Polska to jednak katolicki zaścianek który jak jest coś co podważa istniejące dogmaty to miesza się to od razu z błotem.Polecam ten film wszystkim otwartym widzom

necrophilac

spłycasz sprawę wrzucając wszystkich, którym się film nie podobał do worka z napisem radio maryja :) osobiście książkę łyknąłem z przyjemnością, a film mnie cholernie zawiódł, głównie ze względu właśnie na aktorstwo. to, ze hanks zgarnął 2 oskary nie znaczy, że w każdym filmie jest genialny. tu był dla mnie strasznie nijaki, a sam film zrealizowany jakby w pośpiechu - bez klimy, emocji i pazura.

ocenił(a) film na 9
King_SX

Musze się zgodzić że książka jest o niebo lepsza od filmu , jednak jest tak w 90% ekranizowanych pozycji.A co do Hanksa to może to nie jest jego najlepsza rola ale na pewno nie jest to jakieś "szkolne" aktorstwo , po prostu takiego Forrest Gumpa ma się chyba tylko raz w życiu :)