Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583761
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Bylem - widzialem

ocenił(a) film na 10

Film jako film wg mnie bardzo dobry.
Niemneij jednak zawiodlem sie na nim, sporo watkow z ksiazki pominieto i sposob w jaki przekazywano pewne fakty np o Marii Magdalenie nie szokowal tak jak w ksiazce. Tom Hanks zagral swietnie tak zreszta jak wszyscy aktorzy. Warto obejzec ale nie ma co nastawiac sie na cos wspanialego. Moim zdaniem rezyseria mogl zajac sie ktos inny.

ocenił(a) film na 10
SiD_8

sid zgodze sie z toba bo ta koncowka to co innego ale warto pogladac

ocenił(a) film na 6
SiD_8

moim zdaniem film jest dobry, ale nie jest wybitny. Kilku wątków brakuje, kilka jest zmienionych no i mało poświęcono tlumaczeniu wszelakich znaków przez co mimo iż czytałem książkę to trochę się pogubiłem. Ale dość krytyki. Na plus można zaliczyć sceny w których bohaterowie w myślach rozwiązują zagatki ;] . Ogólnie się podobało i nie żałuję że poszedłem na ten film. pozdro

ocenił(a) film na 8
C_J

Ja również uważasz, że film jest dobry bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie gra Toma Hanksa, bo jakoś sobie nie wyobrażałam go w roli Langdona. Szkoda, że pomineli kilka wątków, brakowało mi również tego, że sceny, które szokowały w książce w filmie były przedstawione jakoś inaczej bardziej delikatniej. Jedyna rzecz jaka mi sie nie podobała to, że pojawiły się jakieś wymyślone sceny, których nie ma w książce. Myśle, że warto było iść na to do kina pozdrawiam :))