Troche za pozno, ale zastanawialam sie kto moglby zagrac Langdona zeby bylo dobrze? Pomyslalam o Nicolas'ie Cage. Co Wy na to? Jesli macie jakies pomysly, to prosze! ;)
Nie no błagam nie Nicolas Cage! Mnie się film podobał z Tomem Hanksem! :) Czytałam książkę i myślę że on dobrze zagrał tę postać. A film jest spoko ale dopiero po lekturze kodu! :D
Wiesz, Dori - osobiscie do Toma Hanksa nic nie mam - wrecz przeciwnie, bardzo go lubie, tylko mi do Langdona nie pasuje, za miekki jakis taki... A Nicolas tak mi wpadl do glowy, moze po Skarbie Narodow?Co do reszty zgadzam sie - ksiazke trzeba przeczytac, zeby dobrze odebrac film - jedno uzupelnia drugie, choc ksiazka - jak zwykle - jest lepsza... ;)
Ałć. Nie podobał mi się Tom Hanks w roli pana Langodona, którego zresztą uwielbiam w książkach D. Browna. Ja osobiście nie zaproponowałabym też Cage, ale jak dla mnie fajny by był Hugh Jackman xD Tak szczerze to jakoś ogólnie nie pasuje mi obsada Kodu... jedynie Sylas i Teabing są genialni ^^
Irys - wiesz, ze tez myslalam o Hugh, ale mimo ze uwielbiam faceta, to do Langdona mi nie pasuje jakos. Teabing - zgadzam sie, trafiony. W roli Sylasa bardziej bym widziala Juliana Sandsa, ale tamten tez zly nie byl. Ogolnie - i tak - czekam na ekranizacje Aniolow i Demonow - wiesz, ze sie szykuje?
A no słyszałam i już zacieram ręce, czekając na ekranizację. Mam tylko cichutką nadzieję, że chociaż nie zmienią aktora grającego Langdona bo jedyne czego nie lubię bardziej od przekręcania świadomie faktów np. ksiązkowych(jak w Kodzie, że niby Sophie jest potomkiem Jezusa Chrystusa - litości --") to zmiany obsady głównych bohaterów. Powiem Ci, że ja troche stronnicza jestem, bo mnie Hugh Jackman pasowałby do każdej roli xD Ale być może do Langoda faktycznie nie za bardzo. Cóż, jednakże obstawiam przy swoim, że mnie się Hanks w tej roli wybitnie nie podoba.
Pozdrawiam^^
A ja sobie myślę że w roli Langdona chętnie bym widział Ewana Mcgregora z jego brytyjską flegmą, jakoś bardzo mi do tej roli pasuje. W roli Silasa chciałbym zobaczyć Colina Farella a w roli Sophie Charlize Theron z jej delikatną buźką.
Nicolas Cage , pewnie zagrałby role podobną jak w filmie skarb narodów ...
mógł by jeszcze zagrac były Indiana Jones ale on już chyba jest na emeryturze ?!
die_maske - Indiana stary, ale jary ;) z tego co slyszalam, ma powstac czwarta czesc, a Harrison nawet jest zadowolny... ;)
mógł by jeszcze zagrac były Indiana Jones ale on już chyba jest na emeryturze ?!
Wiem i już nie mogę się doczekać ekranizacji. Chociaż mam nadzieję, że nie zmienią za bardzo w scenariuszu niektórych scen(jak naprzykład w Kodzie ta akcja, że Sophie jest niby potomkiem Chrystusa - litości--')... no i jeszcze czy Hanks znów będzie grał Roberta Langdona. ;)
Pozdrawiam
A no słyszałam i już zacieram ręce, czekając na ekranizację. Mam tylko cichutką nadzieję, że chociaż nie zmienią aktora grającego Langdona bo jedyne czego nie lubię bardziej od przekręcania świadomie faktów np. ksiązkowych(jak w Kodzie, że niby Sophie jest potomkiem Jezusa Chrystusa - litości --") to zmiany obsady głównych bohaterów. Powiem Ci, że ja troche stronnicza jestem, bo mnie Hugh Jackman pasowałby do każdej roli xD Ale być może do Langoda faktycznie nie za bardzo. Cóż, jednakże obstawiam przy swoim, że mnie się Hanks w tej roli wybitnie nie podoba.
Pozdrawiam^^