Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Ja jestem zdecydowanie za książką film może i ciekawy ale w porównaniu do książki słaby. Brakuje kilku scen inne są pozmieniane, więc jeśli ktoś chce obejrzec film to niech nie czyta przed tym książki ja tak zrobiłem i mocno sie zawiodłem na filmie.

ocenił(a) film na 5
Marcel1986

Książka jest takim sobie czytadłem. Film zaś jest skandaliczną marnacją zasobów ludzkich, bo mieć na planie Hanksa, Tautou, Reno, Molinę i McKellena i nie dac im nic porządnego do roboty, to o pomstę do Niebiesiech woła.

ocenił(a) film na 10
EineHexe

moim skromnym zdaniem książka była o niebo lepsza. Miała wartką akcję, trzymała w napieciu i nie mogłam się od niej oderwać. A film jest dobry, ale nie oddaje klimatu książki. Co do aktorów to byłam niemile zaskoczona. Nie żebym nie ceniła Toma Hanksa albo Iana McKallena( świetnie zagrał Gandalfa w LOTRZE). Hanks po prostu nie nadaje się do roli Langdona. Według mnie idealny byłby Hugh Jackman, ale to tylko moje zdanie. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
anena_

Tam nie nadaje. To znakomity aktor, ale nie mial tam co robić, podobnie jak połowa obsady. Większośc zadań aktorskich w tym filmie polega w zasadzie na bieganiu po planie.

ocenił(a) film na 6
Marcel1986

Jak dla mnie ksiazka o wiele lepsza .
W filmie powycinali polowe .
Najbardziej mi bylo szkoda tego szyfrogramu .