Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Nie wiem co zrobić czy przed obejrzeniem filmu przeczytac ksiązke dana browna?? może to nie ma znaczenie odpiszcie! z góry dzięki.

gabi

też stałam przed takim dylematem, ale wybrałam książkę(w końcu to na jej podstawie nakręcono film). właśnie ją kończę. bardzo rozbudziła mój apetyt na film :). nie mogę się już go doczekac!

ocenił(a) film na 6
cinnamon_girl1984

ksiazke.dwa dni temu przeczytalem jest b.dobra i mam nadzieje ze film bedzie jeszcze lepszy

gabi

gabi oczywiscie, ze ksiazke;)

sakramencko wciaga, wiec nie powinna zajac Ci wiecej niz 2-3 dni :)
Zycze milej lektury.
pozdrawiam

gabi

Pewnie,że książkę.Rzeczywiście szybko się czyta.Ja nie miałem za wiele czasu,ale połknąłem ją w 3 dni.Na pewno zawsze lepiej najpierw przeczytać książkę,żeby później nie mieć żadnych wyobrażeń co do postaci.Ja tak miałem z "Milczeniem owiec".Czytając książkę wyobrażałem sobie dokładnie to co było w filmie(te same wnętrza,budynki,no i oczywiście Hopkinsa i Foster).
Tak więc bezwzględnie najpierw książka.

gabi

A ja twierdzę, że film :) Czemu ?? Ile razy czytałem wpierw jakąś książkę a potem oglądałem film na podstawie jej to zazwyczaj byłem zawiedziony. Gdy ogląda się film po przeczytaniu książki to widać wszystkie niedociągnięcia jakieś, zmienienie faktów czy coś i wtedy film się mniej podoba :) Ja teraz oglądam zawsze wpierw film a potem czytam książkę :)

ocenił(a) film na 10
gabi

Przeczytaj najpierw książke, wtedy lepiej zrozumiesz film:)))