Czy w czasie tej pielgrzymki Benedykta XVI do Polski coś nie przykuło waszej uwagi?
Papież podarował Maryi na Jasnej Górze złota różę. Jak wiadomo róża jest symblem Marii Magdaleny. Może więc Benedykt otworzył dotąd ukrywane tajne archiwa biblioteki Watykanu i okazało się, że Odrzucona Królowa mijała także POlskę i np. przebywała w okolicach Częstochowy założonej później przez Merowingów?
Przecież jak tak na to popatrzec to wszystko się układa w całość: Kosciół zawsze kłamał, o obrazie Czarnej Madonny nic nie wiadomo, więc moze to być np. zaginiony obraz Leonarda, który chciał przekazac światu prawdę, tak skrzetnie skrywaną przez duchownych. A ten PApież na pewno jest jednym z członków Zakonu Syjonu, wskazuje na to np. symbolika jego strojów.
Czy nie zadawaliście sobie pytania, czemu ubiera się tak inaczej od swego popzrednka, np. w ten czerwony strój? Przecież kolor czerwony ma symbolizowacpłomienno rude włosy MArii Magdaleny na obrazie "Ostatnia wieczerza"!!!
Hehe, niektórym wszystko kojaży się z kobiecym łonem :P
A kościelne wierze to są w prostej linni pogańskie symbole falliczne :]
no dobra ludzie, ja Wam wyjawię PRAWDĘ. To ja jestem jedynym prawowitym potomkiem Jazusa, w moich żyłach płynie królewska krew (jako dowód na drugiem nazywam się Sangreal). Maria Magdalena po tym jak uciekła do Francji i założyła ród Merowingów została porwana przez Wikingów i wywieziona jako niewolnica do Ameryki. Tam odbili ją Indianie. Następnię MM przpłynęła wpław do Chin i tam założyła wraz ze swoimi towarzyszami rycerzami templariuszami kościół (teraz nie słusznie nazywany sektą) Moon. A z Chin to ju prosta droga koleją transsyberyjską do Europy Środkowej. Tu osiedliła się Maria Magdalena dając początek wspaniałem rodowi Piastów, którzy ukrywali się przez 1000 lat i dopiero za Mieszka I się ujawnili. Resztę historii wyczytacie z podręczników :-)
Niech tylko nikt nie próbuje twierdzić, że kłamię, bo jako potomek Boga i/lub człowieka zamienię Was w żaby :D :D :D
Czemu probujesz zatuszowac oczywisty fakt, ze w WC transsyberyjskiej przypalala z Leninem trafkem? ;)
...akurat ja też uważam iż kościół DUŻO ukrywa.....ale sądzę ,że nie masz racji.....no i " za dużo filmów oglądałaś"...:):):) ( science fiction)....
...na pewno ukrywaja dużo ale myślę ,że jednak zresztą tak jak autor książki utrzymuje jest to tylko fikcja literacka...:):):)
Ludzie, ja sie boje wiedzieć w co Wy zaczynacie wierzyć po obejrzeniu Matrixa, albo jakiegoś fantasy...
a ja tylko przypominam, że jest wiele alternatywnych ewangelii, nie tylko Judasza i w większości są pozmyślane przez różne sekty. Np. w ewangelii wg. świetego Tomasza można przeczytać jak ludzie, którzy obrazili Chrystusa padają trupem. Ktoś jeszcze ma wątpliwości, czemu nie włączono ich do Kanonu?
Haha.. a to dobre :) Jak na to wpadłeś wogóle... hmm. Z całą pewnoscią oglądaliście za dużo filmów :)
Moja uwage przykulo to, jak setki tysiecy ludzi potrafi onanizowac sie jednym czlowiekiem, jak starsza kobieta mowi ze ona to chocby na kolanach a by dotarla, obok stoi jej maz/partner ale o nim nic nie wspomina choc to on w glownej mierze wspoltworzyl jej zycie, smutno mi, Boze
STOP GIMNAZJALISTOM NA FORACH!
Prawdopodobnie biedaku znający jedynie "przyjemność" onanizmu, nie zrozumiesz nigdy uczuć ludzi przebywających we wspólnocie, której zadaniem jest wzajemna miłość i pomoc. Nie zrozumiesz szczęscia, jakie daje caritas i zwykłej ludzkiej checi dzielenia się tym szczęsciem.
fakt, nigdy nie zrozumiem fascynacji obcym czlowiekiem i machania mu choragiewka, na miejscu jej meza poczulbym sie w najlepszym razie jak odpad
To nie jest fascynacja obcym człowiekiem. Jak może raczysz zauważyć tak samo zachowywano się wobec Jana Pawła jak wobec Benedykta. To oznacza, że przyczyną okazywania mu miłości nie jest OSOBA a URZĄD, przez nią sprawowany.
Takie spotkania służą równiez Kościołowi do zobaczenia ilu ich jest ("aż zobaczyli ilu ich, poczuli siłę i czas") i tym własnie ludzie najbardziej się "podniecają".
Hmmmmmm... o ile wiem, w częstochowie od zawsze można było kupić złotą róże w każdym sklepie, żeby podarować Matce Boskiej :/
Ty weź sobie dziewczyno kup młotek (najlepiej gumowy) i tak się pożądnie w łeb trzaśnij! Łooooooosz ja nie mogę... Beniu jest w zakonie syjonu... Buhahahaha!!!!
Ty sobie kolego kup słownik ortograficzny zanim zaczniesz pouczac innych, którzy odkryli ukrywaną przez KOściół prawdę.
A Ty nadal ludzi nakręcasz do kontynuowania tej bezcelowej dyskusji? Myślałam, że kiedy już się przyznałaś, że to była prowokacja to wreszcie to zakończysz.... lecz widzę, że ciągle dobrze się bawisz...
Patrząc logicznie, to nie da się na 100% powiedzieć, że nie masz racji.
Masz rację, że kościół nadal skrywa prawdę o Marii Magdalenie
zgadzam się z pierwszymi postami.
tego ot tak o sie wymyślić nie da.czemu kościół się tak wkurzał jak ta książke wyprodukowali?coś w tym musi być.kościół ogłosił ta sprawę i niewiadomo czemu.może ewangelia św.Magdaleny naprawde istnieje?Zakon Syjonu i swiety graal też?
harry potter tez niepowstał z byle czego.rowling ta książke pisze już 10 lat(skoczyla ale mniejsza).w kazdej pojawia sie fragment że jest to oparte na pierwszych tomach i co ona to wszystko wymysla co wiecżór tak po prostu a potem sie okazuje ze to połaćzenie?
a hobbici?to prawda-tam wszystk oejst fikcją ale ja nie wieerze że KOD jest ały fikcyjny.
Skąd Brown miałby tyle wyobrąźni???
Skąd by tyle wiedział?
Ja powiem tak możemy sie tu spierać i spierać bo każdy ma własne zdanie na temat tego o czym był film i książka.Ja wiem jedno w tym coś jest z resztą książka była napisana na podstawie historii a nie tak poprostu zmyślona przez autora jedynie co jest w niej fikcyjne to wydarzenia i postacie chociaż też nie do końca bo nazwisko Langdon nie jest w cale zmyślone bo jest to artysta który stworzył ambigramy do powieści "Anioły i Demony" Browna.A co do obrazow Leonarda da Vinci to one zawsze kryły w sobie jakąś zagadkę czy to ktoś to rozumie czy nie. Leonardo był zgrywusem i każdy jego obraz zawiera coś nad czym można by było się długo zastanawiać. Tylko czy on żartował czy nie to też temat do sporu. Wspomniane Ewangelie naprawde istnieją tylko Watykan uznał je za herezję. Z resztą każdy chyba wie że Watykan posiada tyle tajemnic które nigdy nie ujrzały światła dziennego że głowa boli. Co do wypowiedzi jednej z osób że Zakon Syjonu nie istnieje to musze przyznać że naprawde jeszcze mało wie. On naprawde istniał i prawdopodobnie istnieje do tej pory tak samo jak Opus Dei przecież to też prawdziwe. A jak zaczynacie czytać książke to wystarczy przeczytać także i podziękowania:) Ten temat faktycznie mógłby być dalej poruszany ale po co skoro każdy z nas ma inną teorię na ten temat i to nie jest nic złego:) Pozdrawiam
Piszecie non stop o Watykanie, i o tym, że skrywa jakieś tajemnice, ale to głupota do kwadratu, wystarczy poczytać historię, i wiadome by dla was było, że Katolicy to wcale nie pierwsi Chrześcijanie, to odłam Prawosławia!!!
Katolicy uznają papieża jako głowę kościoła, i uznają też jego nieomylność, Prawosławni zaś cały czas idą tą samą drogą, nie zbaczając na boki, tak jak to czynią katolicy, i trwa to od baaardzo długiego czasu, a więc Prawosławni też coś kryją?!!
Więc może i inne odłamy Chrześcijaństwa znają, i ukrywają tajemnicę Watykanu?
To jest szukanie dziury w całym, a jedyne co się ukrywa, to zbrodnie kościoła.
chrześcijanie to przecież też protestanci czy anglikanie a zapewne chodzi ci o katolików taki mały bląd poprawiam tylko ;)
Hmmm jeżeli już o tajemnicach mowa polceam ten artykuł...
http://www.egipt.amra.pl/amratajemnicesfinksa.php
ogólnie odnośnie całego tematu - tak to jest jak dzieci neostrady korzystają z internetu;/
"Ludzie, ja sie boje wiedzieć w co Wy zaczynacie wierzyć po obejrzeniu Matrixa, albo jakiegoś fantasy..."
Ojj.. Wiele by na ten temat pisać.
Dzieciaki (po obejrzeniu Pokemonów) wyskakujące z okna?
Młodzież po obejrzeniu Hooligans lub Mortal Kombatu walcząca ze sobą jak wściekłe psy?
Nastolatki (po oglądaniu Legalnej blondynki, Paris Hilton i innych...) myślące i robiące to samo, co one?
Horror, po którym młodzież w USA udaje zabójcę (z filmu) biegając z plastykowym nożem?
Myślę, że jak na powieść sensacyjną, to w porównaniu z powyższymi pozycjami nie jest jeszcze tak źle. Chociaż nikt przez to nie zginął.
Do chrześcijan, heheh ciemny ludzie, jezeli chcesz przezyc załamanie wiary to polecam film Zeitgeist .. prosze tutaj mozna obejze ten film z napisami, polecam częśc pierwszą pt. Najpiękniejsza Historia jaką kiedykolwiek słyszeliście :P
http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331
p.s ten film powinien zobaczy kazdy chrześcijanin ...
pozdro xxx
oaobiście uważam że w całym Kodzie jakaś tajemnica jest.
Kościół nie wywołał by takiej awantury gdyby to w jakimś stopniu nie było prawda.
No to czemu wcześniej nikt o tym nie napisał? Masz matematykę i religię w podstawówce? No to poproś nauczyciela by Ci obliczył od kiedy mamy wiarę chrześcijańską, a tym bardziej katolicką. Masz historię, nie? No to spytaj się pani/pana od historii od kiedy człowiek potrafi pisać. Skojarz ze sobą te dwie daty i przestań pisać bzdury typu: może każdy sobie wymyślić.
Nie dobrze mi się robi, kiedy czytam tego typu płytkie i bezmyślne odpowiedzi. Ale chyba każdy jest na to skazany, gdy na forum siedzą dzieciaki.
z góry przepraszam za swoje posty.!
przeczytałam tylko pierwsze dwa-trzy posty i wywnioskowałam głupotę chociaż w dalszym ciągu potwierdzam swoją tezę o tym że coś w tym KODZIE jest.
przeczytałam całe forum i .. no jedno wielkie WOW.
nie myślałam że będą takie reakcje.
ta prowokacji ci się udała nie powiem.
aczkolwiek mnie by nie przeszkadzało gdyby wyszło że Jezus miał żone i prawnuki by były na świecie.
kościół wg mnie jest zbyt...hmmm..ma dziwne podejśćie do kobiet.
to moje zdanie.!