PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124613}

Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 583 tys. ocen
6,7 10 1 582819
4,8 52 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Słyszałam że ma być druga część książki zatytułowana "Klucz Salomona". To prawda ?

ocenił(a) film na 10
Ezquerro

Takie sa informacje.Podobno Brown juz nad nia pracuje,co mnie bardzo cieszy.Ale troche to potrwa zanim ja wyda.

ocenił(a) film na 10
Alexz_5

Czytałam własnie że premiera ksiazki ma byc planowana na koniec 2006 !!!! Ale pewno w polsce bedzie pozniej, jak wszystko, jak zawsze.

ocenił(a) film na 10
Mona

SERIO???!!! MABYĆ POD KONIEC 2006 ROKU!!! ALE FAJNIE:)))

ocenił(a) film na 10
Mona

Hehe, polskie wydanie może i będzie później, ale napewno wraz z premierą światową w Empikach ukaże się wydanie po angielsku:)) Dla tych którzy język umieją, to bedzie akurat, a reszta, no cóż, można się spodziewać że w internecie bardzo szybkko pojawi się pirackie tłumacznie:)))

ocenił(a) film na 10
Ezquerro

ahh tez bym juz ta nowa czesc przeczytala.

ocenił(a) film na 10
Starzyk_2

QA czy wiadomo coś o 2 części filmu? Ponoć mają to być anioły i demony. Na interi pisze że to sequil, ale anioły i demony były pierwsze....

użytkownik usunięty
Ptak11

Stop...wróć...

Jeśli chodzi o powieści Dana Browna, to Anioły i Demony były pierwszą książką ukazującą przygody Roberta Langdona. Później powstał Kod Leonarda Da Vinci. Zresztą czytelnicy Kodu pewnie zauważyli nawiązania do Aniołów [czyli do wydarzeń sprzed roku]. Langdon wspominał Vittorie, wydarzenia z Muzeów Watykańskich, etc.

Tak się jednak stało, że to Kod zdobył popularność i dopiero po przeczytniu tej lektury czytelnik sięgał po Anioły, Cyfrową Twierdzę albo Zwodniczy Punkt.

Z wymienionych książek tylko Anioły ukazują losy Roberta Langdona. Toteż twórcy filmowi troszkę 'potworzą' i tym sposobem Anioły [czyli część 1] staną się sequelem [czyli częścią 2] :)

Ale, wspominając premierę Kodu, wolę nie myśleć jaki wtedy zrobi się szum... ;)

Ezquerro

Czytałam, że ma być związana z historia i powstaniem USA, wolnomularstwem, wszechwiedzącym okiem i założycielami kraju. Na pewno będzie extra!! A Kod Da Vinci bardzo mi się podobał. Nie można na niego patrzeć przez pryzmat powieści to robi się fajny.

użytkownik usunięty
Finding_Neverland

Hehe widzę, że ktoś Ci opowiadał co nieco o Aniołach i Demonach ;) ale niezbyt dokładnie :) Faktycznie będzie o tym wszystkim, ale w innym kontekście troszkę. Cała akcja głównie będzie się toczyć w Watykanie, a wcześniej w pewnym innym miejscu... Ale nic więcej nie powiem ;)

No może tylko tyle, że warto przeczytać książkę. Nie uważam, aby była ona wybitna czy chociażby świetna...Ale na 'zimowe' wieczory w sam raz :)

ocenił(a) film na 10
Ezquerro

Wiecie co wam powiem a ja widziałam w gali ze ma być druga cześć filmu a nie książka tak widziałam

użytkownik usunięty
Antek1993

Proszę...nie rozśmieszaj mnie... Czytałeś w Gali...
Taka mała uwaga, że nie pisałam o kontynuacji w postaci filmu. Skupiłam się bardziej na książkach i w związku z tym mój poprzedni post. A jeśli chodzi o 'kontynuacje' to w planach [nie wiem czy juz zaczely sie zdjecia czy nie...] jest nakręcenie Aniołów i Demonów. Z czego pewnie twórcy stworzą kontynuację...Bo nie napiszą 'Rok wcześniej' na początku filmu:/ Tak czy siak widać nie opłacało i mi się kręcenie filmów według chronologii książkowej, a lepszy było zekranizowanie bestselleru...

ocenił(a) film na 10

http://film.interia.pl/szukaj/news/powstanie-sequel-kodu-da-vinci,821399
Na tej stronce macie conieco napisane o następnej części filmu. Anioły i demony to prequel.

użytkownik usunięty
Ptak11

Czyli tak jak mowilam...z 'wczesniejszej' ksiazki zroia sequela...