Takie sa informacje.Podobno Brown juz nad nia pracuje,co mnie bardzo cieszy.Ale troche to potrwa zanim ja wyda.
Czytałam własnie że premiera ksiazki ma byc planowana na koniec 2006 !!!! Ale pewno w polsce bedzie pozniej, jak wszystko, jak zawsze.
Hehe, polskie wydanie może i będzie później, ale napewno wraz z premierą światową w Empikach ukaże się wydanie po angielsku:)) Dla tych którzy język umieją, to bedzie akurat, a reszta, no cóż, można się spodziewać że w internecie bardzo szybkko pojawi się pirackie tłumacznie:)))
QA czy wiadomo coś o 2 części filmu? Ponoć mają to być anioły i demony. Na interi pisze że to sequil, ale anioły i demony były pierwsze....
Stop...wróć...
Jeśli chodzi o powieści Dana Browna, to Anioły i Demony były pierwszą książką ukazującą przygody Roberta Langdona. Później powstał Kod Leonarda Da Vinci. Zresztą czytelnicy Kodu pewnie zauważyli nawiązania do Aniołów [czyli do wydarzeń sprzed roku]. Langdon wspominał Vittorie, wydarzenia z Muzeów Watykańskich, etc.
Tak się jednak stało, że to Kod zdobył popularność i dopiero po przeczytniu tej lektury czytelnik sięgał po Anioły, Cyfrową Twierdzę albo Zwodniczy Punkt.
Z wymienionych książek tylko Anioły ukazują losy Roberta Langdona. Toteż twórcy filmowi troszkę 'potworzą' i tym sposobem Anioły [czyli część 1] staną się sequelem [czyli częścią 2] :)
Ale, wspominając premierę Kodu, wolę nie myśleć jaki wtedy zrobi się szum... ;)
Czytałam, że ma być związana z historia i powstaniem USA, wolnomularstwem, wszechwiedzącym okiem i założycielami kraju. Na pewno będzie extra!! A Kod Da Vinci bardzo mi się podobał. Nie można na niego patrzeć przez pryzmat powieści to robi się fajny.
Hehe widzę, że ktoś Ci opowiadał co nieco o Aniołach i Demonach ;) ale niezbyt dokładnie :) Faktycznie będzie o tym wszystkim, ale w innym kontekście troszkę. Cała akcja głównie będzie się toczyć w Watykanie, a wcześniej w pewnym innym miejscu... Ale nic więcej nie powiem ;)
No może tylko tyle, że warto przeczytać książkę. Nie uważam, aby była ona wybitna czy chociażby świetna...Ale na 'zimowe' wieczory w sam raz :)
Wiecie co wam powiem a ja widziałam w gali ze ma być druga cześć filmu a nie książka tak widziałam
Proszę...nie rozśmieszaj mnie... Czytałeś w Gali...
Taka mała uwaga, że nie pisałam o kontynuacji w postaci filmu. Skupiłam się bardziej na książkach i w związku z tym mój poprzedni post. A jeśli chodzi o 'kontynuacje' to w planach [nie wiem czy juz zaczely sie zdjecia czy nie...] jest nakręcenie Aniołów i Demonów. Z czego pewnie twórcy stworzą kontynuację...Bo nie napiszą 'Rok wcześniej' na początku filmu:/ Tak czy siak widać nie opłacało i mi się kręcenie filmów według chronologii książkowej, a lepszy było zekranizowanie bestselleru...
http://film.interia.pl/szukaj/news/powstanie-sequel-kodu-da-vinci,821399
Na tej stronce macie conieco napisane o następnej części filmu. Anioły i demony to prequel.