Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Beznadziejny,dużo masakrycznych scen.Tom Hanks zdecydowanie do komedii romantycznych 1/10

ocenił(a) film na 10
aga373

Pozwól że zanalizuję Twój komentarz kawałek po kawałku:
"Beznadziejny" - mylisz się i to bardzo, film był znakomity.
"dużo masakrycznych scen" - co to w ogóle znaczy?
"Tom Hanks zdecydowanie do komedii romantycznych" - Nie widziałem go jeszcze w żadnej ale myślę że zagrałby kiepsko bo nie nadaje się do takich filmów.
1/10? Nie, u mnie 10/10.

ocenił(a) film na 10
Porcupine_Man

Do powyższego postu: Przypomniało mi się "Bezsenność w Seattle" jeśli chodzi o te komedie romantyczne i Hanks zagrał średnio, w "Kodzie" wypada znacznie lepiej.

ocenił(a) film na 3
Porcupine_Man

Zgodnie z filmografią Filmwebu Hanks zagrał w 24 komediach, w tym 6 komediach romantycznych. Daje to prawie połowę jego "dorobku". I moim zdaniem także powinien przy tym repertuarze zostać, bo wypadał dobrze.
Nie nadaje się natomiast do poważnych ról, ponieważ ich po prostu nie dźwiga.
Przeciętnie utalentowany aktor, a nawet Oscara dostał za rolę w komedii "Forrest Gump".
W Kodzie jest sztywny i drewniany, wypada bardzo źle, ale i film jest słaby, więc nie ma czego oczekiwać.
Film 3/10, Hanks w tej roli 1/10.

użytkownik usunięty
aga373

,,Dużo masakrycznych scen" po twojej wypowiedzi łatwo wywnioskować, że nie czytałaś książki, gdybyś to zrobiła nie byłabyś zaskoczona,a warto, książka zdecydowanie lepsza od filmu jak zwykle zresztą, warto ją przeczytać ;)

ocenił(a) film na 7
aga373

masakrycznych scen? kurde to nie film dla dzieci. albo jesteś strasznie wrażliwa, jeśli "masakryczną" sceną nazywasz np. biczowanie się przez mnicha. innej sobie nie przypominam

chyba, ze mowisz "masakryczne", w domyśle bardzo złe