Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Według mnie książka Dana Browna jest wspaniała. Czyta się ją z zapartym tchem, gdyż jest tak wciągająca. Chciałabym dowiedzieć się czy film również jest takim arcydziełem?? Proszę o obiektywne oceny filmu.

ocenił(a) film na 3
aragorn55

cóż,jest tu kilka tematów,książka a film,poczytaj sobie,dla mnie książka była świetna a film to jakieś nieporozumienie,począwszy od scenariusza a na Hanksie jako Langdon'ie kończąc,właściwie jedyny pozytyw w tym filmie to Silas
ale proponuje obejrzeć wtedy wyrobisz sobie własne zdanie,dla mnie film nie umywa się do książki

ocenił(a) film na 5
fenix

Rozumiem, tzn. film oceniasz bardzo nisko? Ja dodam tylko, że nie spotkałam sie jeszcze, aby adaptacja filmowa była lepsza od książki. Dzięki za ocenę. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
aragorn55

No cóż...Jeśli ktoś nie przeczytał książki to nie będzie do końca wiedział o co chodzi w filmie.Książka jest fajna,dostarczyła mi sporo emocji.Natomiast ekranizacja "Kodu..." jest nudna,źle wyreżyserowana.Gra aktorów pozostawia wiele do życzenia.4/10

yoyko89

Osobiście uważam, że książka jest przereklamowana. Prawdę mówiąc nie zrobiła na mnie dużego wrażenia. Po przeczytaniu wpierw "Aniołów i demonów" spodziewałem się czegoś więcej. Dlatego uważam, że najlepszymi książkami Dana Browna są "Anioły i demony" oraz "Cyfrowa twierdza". Oczywiście zgodzę się z wami, że film jest gorszy od książki.