Według mnie książka Dana Browna jest wspaniała. Czyta się ją z zapartym tchem, gdyż jest tak wciągająca. Chciałabym dowiedzieć się czy film również jest takim arcydziełem?? Proszę o obiektywne oceny filmu.
cóż,jest tu kilka tematów,książka a film,poczytaj sobie,dla mnie książka była świetna a film to jakieś nieporozumienie,począwszy od scenariusza a na Hanksie jako Langdon'ie kończąc,właściwie jedyny pozytyw w tym filmie to Silas
ale proponuje obejrzeć wtedy wyrobisz sobie własne zdanie,dla mnie film nie umywa się do książki
Rozumiem, tzn. film oceniasz bardzo nisko? Ja dodam tylko, że nie spotkałam sie jeszcze, aby adaptacja filmowa była lepsza od książki. Dzięki za ocenę. Pozdrawiam.
No cóż...Jeśli ktoś nie przeczytał książki to nie będzie do końca wiedział o co chodzi w filmie.Książka jest fajna,dostarczyła mi sporo emocji.Natomiast ekranizacja "Kodu..." jest nudna,źle wyreżyserowana.Gra aktorów pozostawia wiele do życzenia.4/10
Osobiście uważam, że książka jest przereklamowana. Prawdę mówiąc nie zrobiła na mnie dużego wrażenia. Po przeczytaniu wpierw "Aniołów i demonów" spodziewałem się czegoś więcej. Dlatego uważam, że najlepszymi książkami Dana Browna są "Anioły i demony" oraz "Cyfrowa twierdza". Oczywiście zgodzę się z wami, że film jest gorszy od książki.