Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583771
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

To wszystko to fikcja ! Leonardo Da Vinci był japończykiem ! Naprawdę nazywał się Amidamaru Daido Yoshida ! Przypłynął do Florencji ponieważ poszukiwał tam Świętego Graala (to wszystko jest w kartach historii Japonii). Więc ten film to fikcja, ponieważ "Da Vinci" nie wierzył w Jezusa tylko w Cesarza Suizei Tenno !!!! ... A "Damę z łasiczką" namalował Shigechiyo Izumi-to ten Japończyk co żył 120 lat...

Hisato

A namalował ją jak miał już 127....to prawda!!!

ocenił(a) film na 1
annazc

NIE ! niE PRAWDA ! Nie wiesz to nie pisz !!! Nie znasz kultury Japonii a jeśli jesteś Japończykiem to naraziłeś honor i dumę naszego władcy !

Hisato

Och!!!
to idę robić seppuku. Ale zanim to zrobię, pzrebije kolanem "Madonnę ze skał". Tak, tę namalowaną na drewnie.....

Hisato

Hisato... niech zgadne... f jak fanatyk? n jak nacjonalista? żałosne.

A DA VINCI CODE TO TYLKO FILM! o tak jakby sie burzyć ze w Dniu Niepodległosci kosmici atakuja Ziemie... no bo przecież tak nie było, nie? ;)

ocenił(a) film na 6
7martina

nie? to oni nas nie zaatakowali, a Will Smith nie obronił naszego świata przed zagładą... to w co ja wierzyłem przez te wszystkie lata!!!?? ;( ide sie powiesić, żegnaj świecie bez kosmitów...

tylko mi nie mówcie, że może jeszcze X-meni nie istnieja, bo w to bym nie uwierzył :) oni tu są