Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Muzyka

ocenił(a) film na 7

Jaki jest tytuł utworu, który leci pod koniec filmy, gdy Langdon już odkrywa tajemnicę i pokazują grób Marii Magdaleny??

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Utwór ten nazywa się "CheValiers De Sangreal".
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
mar55tin

ok. dzieki :)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Najlepszy kawałek z tak doskonałej ścieżki dzwiękowej.

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Mały błąd. Fakt utwór w którym motyw ten jest pokazany najdonioślej to "Chevaliers De Sangreal", jednak fragment z końcówki filmu, kiedy to Langdon odkrywa grób Marii Magdaleny to tak naprawdę fragment utworu otwierającego score - "Dies Mercurii Martius" - Gdzieś koło 3:30.... :D

ocenił(a) film na 9
sangreal

Akurat ten utwor z konca filmu to "Chevaliers de Sangreal" na 100% i to w tej scenie lecie caly od poczatku do konca a to co sie pojawia w "Dies Mercuri i Martius" to tylko fragment tego motywu.

ocenił(a) film na 9
you15

Jestem pewien tego co mówię... Przesłuchaj oba utwory i porównaj z ostatnią sceną...
Utwór Chevaliers De Sangreal słyszymy w scenie otwarcie kryptekstu a podany prze ze mnie fragment Dies Mercuri i Martius, słyszymy właśnie w ostatniej scenie... Jestem tego pewien...
Przesłuchaj dokładnie to to zobaczysz...
Różnią się one drobnymi szczegółami w które trzeba sie wsłuchać...
W Dies Mercuri i Martius jest taki mały impuls uderzenie bębnów (albo wytworzony elektronicznie)ledwo słyszalne... Podnosi on napięcie finałowej sceny.... Słyszymy do gdy Langdon zacina się a jego kropla krwi formuje się w ostrze... Wtedy słychać ten właśnie impuls...
Nie ma go za to "Chevalieres..."
Przesłuchiwałem oba utwory z 500 razy więc wiem co mówię... :P

ocenił(a) film na 9
sangreal

Tak tylko ze w "Dies Mercuri i Martius" motyw o ktorym mowimy trwa minute natomiast to "Chevalires de Sangreal" masz go calego od poczatku do konca tak jak jest w scenie finalowej razem z chorem na koncu ktorego przeciez w "Dies..." nie ma.
a akurat longdon zacina sie przy goleniu chwile przed "wejsciem" muzyki...

ocenił(a) film na 9
you15

Racja, racja widocznie Zimmer nie wsadził na score całego utworu z końcówki ...