Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Fabuła i pomysł bardzo dobry , ale film denny . Nie jestem jakimś wielkim katolikiem , ale wole sobie obejrzeć film na podstawie życia Jana Pawła II chociaż też niechętnie niż filmy które przekręcają Historie kościoła. Film porypany do kwadratu , nic dziwnego że kościół nie wyraził zgody na puszczanie tego filmu w kinach

użytkownik usunięty
Ghost22

mnie się podobał, a co przepraszam kościół ma do gadania o tym, co w kionach leci? Niech się zajmie lepiej tymi księżami o których się tyle słyszy, że pedofile

A ty się zajmij złodziejami-politykami i pedofilami-świeckimi o których tez się nie mówi.

Ooo bardzo dobrze powiedziałeś , księża są jeszcze większymi grzesznikami niż my . Mi kiedyś na spowiedzi ksiądz się zapytał czy ja gwałcę , no to mnie wtedy krew zalała , już miałem się go zapytać a co wyglądam na gwałciciela pederasta a nie ksiądz , a później mi się zapytał czy się masturbuje . Ksiądz nie powinien się tego pytać , to spowiadający wymienia grzechy .

użytkownik usunięty
Ghost22

Woody Alen powiedział "Nie krytykujcie mastrubacji, to seks z kimś kogo kochasz"

ocenił(a) film na 1
Ghost22

przede wszystkim to kpina z religii chrzescijańskiej i katolików, ten film jest naprawde śmieszny i powinien zaliczac sie do satyry i czarnej komedii a nie do thrileru a fabuła i pomysł jest do kitu. Nie wiem co tam robił Hanks bo w ogóle nie pasował do tej roli. Ogólnie film prezentuje poziom dna i dobrze uzupełnia sie ze śmieszną reżyserią i jeszcze bardziej śmiesznym scenariuszem. Słyszałem że jehowi to oglądaja i im sie ten film podoba niesamowicie. Szczerze nie polecam.

Thief_

Film nie jest kpiną. Film jasno pokazuje że religia może trwać nie zależnie od tego jakie są fakty historyczne. Ludzie będą wierzyć tak czy siak. Ale film mógłbyć lepszy, niestety jest kiepsko wyreżyserowany i spłyconą fabułę.