Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583721
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Podobne filmy

ocenił(a) film na 10

Bardzo podobają mi się właśnie takie filmy jak Kod Da Vinci, czy Skarb Narodów. Proszę o podanie tytułów jeszcze innych tym podobnych filmów, chętnie bym obejrzała.

Karmella

Ostatnie kuszenie Chrystusa - tylko to nie film przygodowy :)

ocenił(a) film na 4
Karmella

Takich filmów jak Skarb Narodów i Kod da Vinci się nie porównuje bo to zupełnie inna "bajka"! to wcale nie jest film przygodowy....

magda_norman

bez przesady, oba filmy to bajki na poziomie Disneya...

ocenił(a) film na 10
Karmella

Karmelli chodziło tu o porównanie zagadki, a ty od razu z rtjem wyjeżdżasz( tititi), a co do filmó Indiana Jones i Lara Croft to filmy któych ominąć nie możesz!

użytkownik usunięty
Desperate

"Kod da Vinci" porównać do "Ostatniego kuszenia Chrystusa"?! To jest genialny dramat psychologiczny, uderzający prosto w uczucia, jak on się ma do ekranizacja średniej klasy wymysłów pana Browna? "Kos da Vinci" jest filmem thrillerem przygdowo-fantastycznym, wymysłem autora, nie ma w sobie ani ziarna prawdy i głębi.

A kto tu mowi o podobienstwie !!! Chodzi mi o to ze kosciol rownie potepil ten film jak DVC. Zreszta OKCH jest rozwnie fikcja co DVC

Karmella

hmm ja tez uwielbiam tego typu filmy... zagadka skarb poszukiwania...cool... moze mumia i mumia powraca?? nie wqiem czy taki ale tez poszukiwanie skarbu :)ale i tak wole przygodowe -piraci z karaibow,wladca pierscieni,mumia,maska zorro,,,