Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583761
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Przynajmniej tego jednego forum, dotyczącego Kodu Da Vinci. Katolicy z antyklerykałami, chrześcijanie z ateistami, jedni przez drugich przkrzykują się, obrzucają bluzgami, obrażają nawzajem. Tylko ja się pytam: PO CO?
Prośba do moderatorów: zamykajcie wszystkie tematy, które nie dotyczą bezpośrednio filmu, a służą jedynie do wzajemnego obrzucania się bluzgami i kłótni doktrynalnych (zresztą, takich tematów jest większość na tym forum).

ocenił(a) film na 10
mariobb

Hehe ale wiesz, czytając wieksząść tematów mozna się nieźle pośmiać:)))

mariobb

Pośmiać? A czytałeś "rozmowy" przy filmie "Tajemnice Brokeback Mountain"? Chyba jeszcze większa tragedia niż tutaj ;]

ocenił(a) film na 10
mariobb

Stary, chociarz jeden mądry głos słysze na forum o filmie. Nie wiem po co i czemu to ma służyć, przecierz każdy wie co robi, jak ktoś chce obejżeć kod Da Vinci to i tak obejrzy bez znaczenia ilu idiotów pokroju PiSu i Lepera się pojawi na tym forum i ilu będzie protestowało. I jeszcze chciałbym napisać że film ma premiere dzisiaj i zakładam że jeszcze nikt go nie widział ani nie ściągnął a już wszyscy wiedzą że będzie zły, niedobry i wogule bee, a niektórzy już chcą go bojkotować wręcz. To są normalnie jaja jak berety (i to mocherowe) ale ja patrze na to inaczej bo co mi szkodzi pośmiać się z kilku idiotów, tylko mi żal tych którzy się nabierają na takie sztuczki. Wiara chrześcijańska mówi "każdy ma wolną wole i robi co chce" (może nie dosłownie tak) i nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego prubuje się na siłe wmawiać innym co mają robić??? I mimo że jestem katolikiem to jak widze co się w kościele zaczyna wyprawiać to naprawde sam już nie wiem czy chrześcijaństwo naprawde jest takie wolne jak się niektórym wydaje. I mimo że jestem katolikiem to film obejrze tak szybko jak to możliwe.

mariobb

Mnie też to nie bawi. Nie uważam, że prymitywni ludzie nie powinni się w ogóle wypowiadać, szkoda tylko że jest ich tak dużo. Po każdej stronie.

mohr

Wiara chrześcijańska mówi "każdy ma wolną wole i robi co chce"

No bez kitu, jesteś moim ulubionym katolikiem od dziś :)

ocenił(a) film na 10
Negative

Nie chodziło o potoczne "rubta co chceta" tylko o to że każdy jest wolnym człowiekiem i ma prawo robić i oglądać co chce i nie powinno się nikomu nażucać nic na siłe. Np. że Kod Da Vinci to jest niedobry, bee i wogule jak jesteś katolikiem to masz go nie oglądać. To jest moim zdaniem przegięcie.

P.S. Miło mi

ocenił(a) film na 5
mariobb

Co ?!? chcesz zamykać tematy ?!? Wzywasz do ich bojkotu ?!? Przecież nikt ci nie karze wierzyć w to co w tych tematach jest napisane !!! Każdy ma wolną wolę i może pisać co chce!!! Ty wredny zaściankowy antytematowcu rodem z ciemnoforum!!!

ocenił(a) film na 2
mariobb

pytasz sie po co ?? po to ze jest to jedyna mozliwosc dla wiekszosci wyzycia sie pobluzgania sobie przestawienia swoich madrosci.... zaistnienie na forum bo moze wrzuce tamat ktory zbulwersuje... po co te wszyskie tematy na tama koscioła nie wiem kazdy potraktował sobie te forum jak ksiege zazalen na koscioł ze mozna nawciskac chrzescinanom.... itp.( i po co to wszysko jak wiekszosc nie umie dyskutowac ..... nie umie słuchac....) a te forum tego filmu jest najlepszym wykładnikiem głupoty wiekszosci ....... mozna tu sie wykazac idiotycznymi uwagami wszyskim swoim buntem i wogole wymarzone forum tylko z takim rzeczami to za czata dla 14 latkow... choc to chyba dla wiekszosci za wysokie progi.... tu powinno sie rozmawiac o filmie a tu niestety rozmawia sie o wszyskim ale nie o filmach.....

ocenił(a) film na 4
MeRLiN_4

Do chrześcijan: jak chcecie sobie pobluzgać na antyklerykałów, to idzcie sobie np. na forum.chrzescijanin.pl/ i tam sobie bluzgajcie.
Do antyklerykałów: jak macie ochotę zjechać chrześcijan, to wejdzcie sobie np. na www.antykler.fora.pl/.
A filmweb zostawcie na tematy związane z filmem i tylko z filmem (najlepiej po uprzednim jego obejrzeniu), a nie na bezsensowne posty rodem z bluzgatora :P
P.S. do Krzychlora:
faktycznie, jestem antytematowcem rodem z ciemnoforum. przepraszam ;)

mariobb

Nareszcie coś mądrego!!! Forum o filmach ma być o filmach. Na innych forach jak ktoś pisze nie na temat to moderatorzy wywalają posty i apelują żeby tu robić TAK SAMO!!!!!!!! I skończe te wojny religijne bo żygać się od tego chce. TO JEST FILM I TYLKO FILM!!!! I koniec.

ocenił(a) film na 9
BLABLABLA123

Niestety.
Tacy zagorzali fanatycy i obrońcy prawdy jedynej i oczywistej jak Negative2@ ...
nie pozwalają ludziom skupić się na samej ocenie filmu. Zmuszają do podejmowania głupiej dyskusji : bojkotować, czy nie bojkotować?.
Moderatorzy powinni usuwać takich jak Ona, chociażby za rozsiewanie spamu i zatruwanie ludziom życia.
Pozdr dla wszystkich zdrowo myślących.

Bobby_G

Stary,wiesz jakie to zajebiste uczucie móc cię do czegoś zmusić? :)

Ps. Nie jestem tricią helfer, nie jestem też postacią z BSG :]

ocenił(a) film na 4
Negative

Panowie, panowie, proszę o spokój chociaż w moim topicu...
Zapowiada się jakaś kłotnia, więc wolę dmuchać na zimne i zaapelować o rozsądek, zwłaszcza w poście, który jestskierowany PRZECIWKO wszelkim kłótniom.

mariobb

Toć ja grzeczny jestem.... A pozatym mam prawo do walki o to, że jestem męrzczyzną :)

ocenił(a) film na 2
mariobb

z przykroscia musze stwierdzic ze taki rozwoj sytacji jest napedzany przez wszyskich bo ... jak to ja nie odpowiem na posta.... i nastepny zarzut.... i tak w kołko gdyby sie chociaz jeden znalazł olał post.... było by kłopocie a tu kazdy chce dorzucic swoje piec groszy i w koło i koło zamiast rozmawiac o filmach rosnie dyskusja o nie potrzebych rzeczach...... coz ja tam bym prosił o z bojkotwanie tematow poruszajacych sprawy nie zwiazane z filmami.... to rozwiaze sytacje..... apel do wszyskich.......

MeRLiN_4

A sam tak samo na wszystko odpowiadasz i rozkręcasz wszystkie mozliwe dyskusje. Więc ty też olewaj cudze posty i się skończy :P

ocenił(a) film na 2
BLABLABLA123

odpowiadac odpowiadałem przyznaje sie bez bicia ale to juz naprawde sie nudne robi...... ile to moze trwac...... wiec coz czas z tym wszyskim skonczyc.......

mariobb

Proponuję zamknąć wszystkie fora internetowe w promieniu 300 kilometrów. Na 100 lat :)