Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Sylas

ocenił(a) film na 1

Hieh. Oglądając tą całą szmirę nie mogłąm oprzeć się wrażeniu że Sylas jest strraaasznie podobny do Giertycha :P:P:P Ma podobny wyraz twarzy, kształt głowy, podobna sylwetkę i podobny chód :P:P:P Nie wiem, czy wyteż to może zauważyliście? LoL :P:P:P

ocenił(a) film na 7
Ntlly

mnie od poczatku nie pasował aktor grający sylasa. niestety wiele razy wczesniej widzialem świetną komedię romantyczną WIMBLEDON, gdzie aktor ten grał główną rolę...

paweeel

A dla mnie wręcz przeciwnie. Paul Bettany zagrał świetnie Sylasa. A to, że w Wimledonie stworzył zupełnie inną postać, to już kwestia jego kunsztu aktorskiego. Widziałam z nim sporo filmów i jestem pełna podziwu dla tego aktora. Jego Sylas był genialny, może nawet najlepszy z całego Kodu? :)

ocenił(a) film na 7
Peyton_7

ale mam podobne zdanie na jego temat. takze uwazam ze jest świetnym aktorem, ktory umie sie calkowicie dopasowac do granej roli... jednak w tym przypadku kurcze caly czas gdy byly sceny z nim przed oczami mialem fragmenty wimbledownu... pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
paweeel

Do Ntlly...

Do Giertycha???????????

chyba Ci odbiło dziewczyno...o Boże.....prawie z krzesła spadłam jak to przeczytałam.....Do Giertycha...Jezu...nie moge...Paul Bettany był swietny i bede to powtarzać do znudzenia...Nie wiem kto mogłby lepiej zagrać te role..chyba nie ma tekiego aktora....Do Giertycha...nie no ... obłęd..chyba nie mozna było Paula bardziej obrazić....

ocenił(a) film na 7
_Jacinda_

Do Ntlly...

Do Giertycha...Ja nie wiem ale nie widziałam najmniejszego gramu podobieństwa...(a tak na marginiesie wiecie,że podobno Giertych jest w OPUS DEI-jako jeden z nielicznych polskich polityków-nie wiem ile w tym prawdy,ale zauważcie,że w Birkenau Giertych siedział między biskupami...)

A co do Paula-ja uważam,że Silas w jego wykonaniu byl w 100% postacią,którą sobie wyobrażałam czytając ksiązke. Oddał ducha, pokazal sprzeczności,które targają Silasem,jego wewnętrzne rozdarcie,tajemniczość,jednocz eśnie jego bezsilność,gniew,obłęd i fanatyzm wywolując u nas swego rodzaju współczucie...
A co do Wimbledonu-ja ten film obejrzałam dopiero teraz...oceniam jako słaby-taka sobie schematyczna komedia romantyczna...

Ale wczesniej z Paulem widziałam Piękny umysł i jakoś nie miałam jego postaci przed oczami...
Silas byl Silasem w 100%. I nic nie jest w stanie tego zmienić. Wg mnie to Paul Bettany i jego postać nakręca cały Kod-jedna z najlepszych ról w tym filmie. Na równi z McKellenem.
Pozdrawiam!

Sara_von_Krolock

Do Giertycha? ;))))))))))) Jezu, mój humor się nie pogorszy przez nastepny tydzień! GIERTYCHA? ;P Ani 0,0000000000000001 uncji podobieństwa ( moim zdaniem) Gdyby nasz Minister edukacji ( ;( ) miał takie oczy, to by się w sejmie działo, oj działo...

Silas był najlepszy z całego Kodu!

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
Ntlly

Giertych najbardziej przypomina mi Frankensteina:
http://c.wrzuta.pl/wi7771/a99ed2c000120a5b45ddfd75/0/giertych

PS: Paul Bettany baaaardzo dobrze zagrał Sylasa. Rewelacja!

ocenił(a) film na 6
mnich141091

Niee, nie chodzilo Ci o Frankensteina, tylko o służącego rodziny Addamsow, Lurcha. Przynajmiej mi zawsze Giertych go łudząco przypominał. No i zdjęcie z odnośnikiem do wrzuty przedstawia właśnie Lurcha, NIE Frankensteina =)

ocenił(a) film na 8
abejka1

Faktycznie. Mój błąd ;) Masz rację :D
Pozdrowienia dla Ciebie :P