Hieh. Oglądając tą całą szmirę nie mogłąm oprzeć się wrażeniu że Sylas jest strraaasznie podobny do Giertycha :P:P:P Ma podobny wyraz twarzy, kształt głowy, podobna sylwetkę i podobny chód :P:P:P Nie wiem, czy wyteż to może zauważyliście? LoL :P:P:P
mnie od poczatku nie pasował aktor grający sylasa. niestety wiele razy wczesniej widzialem świetną komedię romantyczną WIMBLEDON, gdzie aktor ten grał główną rolę...
A dla mnie wręcz przeciwnie. Paul Bettany zagrał świetnie Sylasa. A to, że w Wimledonie stworzył zupełnie inną postać, to już kwestia jego kunsztu aktorskiego. Widziałam z nim sporo filmów i jestem pełna podziwu dla tego aktora. Jego Sylas był genialny, może nawet najlepszy z całego Kodu? :)
ale mam podobne zdanie na jego temat. takze uwazam ze jest świetnym aktorem, ktory umie sie calkowicie dopasowac do granej roli... jednak w tym przypadku kurcze caly czas gdy byly sceny z nim przed oczami mialem fragmenty wimbledownu... pozdrawiam!
Do Ntlly...
Do Giertycha???????????
chyba Ci odbiło dziewczyno...o Boże.....prawie z krzesła spadłam jak to przeczytałam.....Do Giertycha...Jezu...nie moge...Paul Bettany był swietny i bede to powtarzać do znudzenia...Nie wiem kto mogłby lepiej zagrać te role..chyba nie ma tekiego aktora....Do Giertycha...nie no ... obłęd..chyba nie mozna było Paula bardziej obrazić....
Do Ntlly...
Do Giertycha...Ja nie wiem ale nie widziałam najmniejszego gramu podobieństwa...(a tak na marginiesie wiecie,że podobno Giertych jest w OPUS DEI-jako jeden z nielicznych polskich polityków-nie wiem ile w tym prawdy,ale zauważcie,że w Birkenau Giertych siedział między biskupami...)
A co do Paula-ja uważam,że Silas w jego wykonaniu byl w 100% postacią,którą sobie wyobrażałam czytając ksiązke. Oddał ducha, pokazal sprzeczności,które targają Silasem,jego wewnętrzne rozdarcie,tajemniczość,jednocz eśnie jego bezsilność,gniew,obłęd i fanatyzm wywolując u nas swego rodzaju współczucie...
A co do Wimbledonu-ja ten film obejrzałam dopiero teraz...oceniam jako słaby-taka sobie schematyczna komedia romantyczna...
Ale wczesniej z Paulem widziałam Piękny umysł i jakoś nie miałam jego postaci przed oczami...
Silas byl Silasem w 100%. I nic nie jest w stanie tego zmienić. Wg mnie to Paul Bettany i jego postać nakręca cały Kod-jedna z najlepszych ról w tym filmie. Na równi z McKellenem.
Pozdrawiam!
Do Giertycha? ;))))))))))) Jezu, mój humor się nie pogorszy przez nastepny tydzień! GIERTYCHA? ;P Ani 0,0000000000000001 uncji podobieństwa ( moim zdaniem) Gdyby nasz Minister edukacji ( ;( ) miał takie oczy, to by się w sejmie działo, oj działo...
Silas był najlepszy z całego Kodu!
Pozdrawiam!
Giertych najbardziej przypomina mi Frankensteina:
http://c.wrzuta.pl/wi7771/a99ed2c000120a5b45ddfd75/0/giertych
PS: Paul Bettany baaaardzo dobrze zagrał Sylasa. Rewelacja!
Niee, nie chodzilo Ci o Frankensteina, tylko o służącego rodziny Addamsow, Lurcha. Przynajmiej mi zawsze Giertych go łudząco przypominał. No i zdjęcie z odnośnikiem do wrzuty przedstawia właśnie Lurcha, NIE Frankensteina =)