...Lepiej mi się widzi, w roli Langdona Johnny Deep.
Co wy o tym sądzicie?
Zgadzam sie w 100% :) Tom Hanks w OGÓLE MI NIE PASUJE DO TEJ ROLI!! Ale zobaczymy :)
Jezu dzieci spokojnie z tym Johnnym. To genialny aktor ale zupelnie nie pasuje do tej roli. A jak wam tak zalezy zeby zobaczyc go w roli faceta rozwiazujacego jedna z najwiekszych tajemnic obejrzyjcie sobie "Dziewiate wrota" Polańskiego. To co prawda o apokalipsie ale w podobnym nastroju . Swoja drogą To mtez mi sie nie widzi w tej roli :)
A Jhonny jest zbyt przystojny jak na tai film. odciagalby uwage od intrygi :)
Zgadzam sie w pelni. Za dużo Deepa w telewizji. A tom Hanks? Kompletnie nie pasuje. Russel ma idealną twarzdo tej roli moim zdaniem. I tak powaliło mnie z nóg kiedy usłyszałam, ze rolę Sophie ma zagrac Andre Tatou. Ratunku..
Zgadzam sie ze jest zbyt przystojy...ale Hanks totalnie do tej roli nie pasuje!! Johnny chba najbardziej...a co do Andre Tatou...powiem krotko: Sophie miala silny charakter. A Tatou kojazy sie z innymi rolami (jak dla mnie jest za duza zagadka by grac te role)
Ja nie wiem... może się udać z tym aktorem, ale musiałby zmienić trochę głos, trochę mocniej akcentować, bo głos ma słabny... Deep... naturalnie! On pasuje do takich filmów. Zresztą fakt, że go dużo w TV nic nie zmienia, to jest aktor który potrafi grać i w większości filmów gra inaczej. Może w ostatniej chwili się coś zmieni...
ja bym proponował następujacą obasadę:
Robert Langdon - Harrison Ford albo Robin Williams albo Kyle MacLachlan
Sylas - Dolph Lundgren
Fache - Jean Reno
Leabing - Phil Collins albo Malcolm McDowell
służący powyższego - John Neville
co do reszty - nie mam pojęcia :)
powieść jest dość dobrą podstawą do adaptacji filmowej, ale w jej przypadku bardzo łatwo będzie całe przedsięwzięcie schraznić i tego się obawiam... Tom Hanks w roli głównej?? to jakaś kpina jest...
Co do głównej obsady to Tom Hanks pasuje do tej roli ponieważ główny bohater książki to nie żaden James Bond czy inny supermen, ale trochę pierdołowaty doktorek po piędzisiątce( czy czterdziestce nie pamiętam), taka antyteza superbohatera lansowanego w kinie i książkach sensacyjnych. Kreacja podobna do tej w Cast Away.
Co do głównej roli kobiecej to Sophie Marceau wydaję się odpowiednia i dlatego paradoksalnie nie powinna tego zagrać, gdyż w tej roli była by zbyt przewidywalna, a tak mamy Audrey Tautou aktorkę na dorobku i jej kreacja to jedna wielka niewiadoma.
jeszcze co do postaci profesowa Leabinga . Świetny byłmy Peter Ustinow tylko jest pewien problem on już nie żyje.
Wypowiedź godna podziwu! Gdyby większość filmwebowiczów potrfiła się tak ładnie wypowiasdać, to byłbym w raju :) Konstruktywność i dogłębność! Pozdrawiam i kłaniam się :P
Zatrudnienie Toma Hanksa nie jest kpina, a sprawdzonym trickiem w show biznesie, bo, jesli nie wiesz,Tom Hanks jest aktorem, ktory przyniosl najwieksze zyski, oprocz Harrisona Forda przez wszystkie ostatnie dziesieciolecia. Robin Williams jest malutki i niepowazny. W wywiadzie Howard powiedzial, ze obecnosc Hanksa na ekranie zawsze sprawia, ze widzowie czuja jak by wszysko bylo naprwde. O to wlasnie w tym filmie chodzi. Poza tym Harrison jest za stary.
na pewno do roli Fache nie pasuje Jean Reno!!!! Tamten był ogromnej postury, zreszta jesli czytałes to wies,z a Jeao Reno..Nie nie i i jeszcze raz nie!
depp? a gdzie tam! facet zdolny i na pewno potrafiłby zagrać tę rolę,ale kompletnie nie pasuje do Langdona..w grunie rzeczy hanks też nie pasuje.crowe mógłby być
To może najlepieby żeby "Kod" wyreżyserował Roman Polański a główną rolę zagrał Deep albo Harrison Ford. Fabuła ksiązki przypomina klimatem dwa filmy Polańskiego "Frantic" i "Dziwiąte Wrota". I może jeszcze weźmy do głównej roli kobiecej żonę Polańskiego, Emanuel Segnie. Wszystko to tak oczywiste, że aż banalne a kino potrzebuje nowego tchnienia. Trochę wyobraźni a nie łączenia starych schematów.
absolutnie, tom nadaje sie do tej roli znakomicie (z reszta jak do kazdej innej) on potrafi zagrac wszystko a deep nawet do piet mu nie siega
Nie uważam aby Depp pasował do tej roli. Mogłby trochę młodszy De niro albo Pacino. Nie byłby zły też kevin spacey . Tom Hanks chyba też udżwignie tą rolę bo jest aktorem wyśmienitym i fizycznie też pasuje. I w wieku jest doskonałym. Depp który też może i jest w odpowiednim wieku jest starym dzieckiem ciągle i raczej do tej roli by się nie nadawał. W roli Sophie dałbym isabele adiani , albo sophie marceau ,tatou nie pasuje pod żadnym względem choć znakomitą aktorką jest. na Teabinga pasował by mi Peter O'Tolle. Mckellen zresztą też niezły. Na Sylasa dałbym nortona. I tyle. Jeżeli brać pod uwagę hollywoodzkie gwiazdy...
a mi odpowiada Hanks. to bardzo dobry aktor. poza tym, postac Langdona nie jest piekna, to doktorek, ktorego poznajemy na poczatku ksiazki jako totalnie nie do zycia.....co do Hanksa, to tylko te falowane wlosy mi nie pasuja.
a rola Sophie..... coz, ciezki wybor. najbardziej trafny jest Jean Reno jako Bezu"Byk" Fache.
swoja droga, dobranie aktorow do tej ksiazki jest wyjatkowo trudnym zadaniem. aha, propozycja Lundgrena jako Sylasa jest bardzo ciekawa. Choc w "lowcy androidow" Rutger Hauer tez mi sie podobal. moglby sie wcielic w postac Sylasa, jednak jest juz troszke starszawy......
Jasne Deep byłby o wiele lepszy. Jak można było dać TAKĄ rolę Hanksowi???? Miejmy tylko nadzieję że nic nie sknoci.A tak w ogóle to jestem fanką Johnna Deep'a.
Kafasa
"Jak można było dać TAKĄ rolę Hanksowi???? "
??
Ja przepraszam bardzo, ale Tom Hanks nalezy do najwybitniejszych aktorów i w kazdym kolejnym filmie potwierdza swoją klasę.
"Jasne Deep byłby o wiele lepszy." DEPP (bo tak to sie pisze), w ogóle do tej roli nie pasuję (to, że tak twierdze nie znaczy wcale, że tego aktora nie cenię - wręcz przeciwnie). Uważam, że wybór Hanksa jest całkowicie trafny, a ci, którzy typują Deppa robią to tylko ze względu na to, że im się podoba. Typowi Ignoranci kina.
Pozdrawiam
nie nie nie tylko nie Deep, jeszcze gorzej bo dali Hanksa, szybciej pasowałby do tej roli Harrison Ford takie jest moje zdanie
robrt alngdon= Harisson Ford ;Bezu fache = ; aSophie Nouve= jakaś młodziutka fajna dupeczka z francji oczywiście blondyneczka:) tego straca nei pamiętam jak sie nazywał ten lord czy sir ten anglik w każdym bądź razie no to Szon Konery i co ??nie lepiej byłoby??!!
Sophie nie powinna być blondynką - w książce miała kasztanowe włosy i niech tak zostanie
sorry vikejs ale gdybanie kto byl by lepszy w roli jest "śmieszne" no chyba że widziales film:) i zagrał tam Hanks kiepsko
gdybanie jest jak najbarddziej w porządku bo wiele osób czytało książkę i jak się dowiedziało o jej ekranizacji to ma oczywiście jakiś koncept na to...warto także zauważyć iż minął on się trochę z doborem ról!!
ludzie smiac sie chce , nie pasuje hanks?to jeden z najlepszych aktorow na tej ziemi , przypomne ze otrzymal dwa oskary z rzedu ,a co otrzynal depp?takie gowienko:Pracja depp jest bardzo dobrym aktorem ale rownac to on sie nie moze z hanksem taki aktor jak on rodzi sie raz na 100 lat albo i wiecej, radze obejrzec takie filmy jak zielona mila , forest gump , filadelfia , skarbonka , ich wlasna liga, bezsennosc w seattle , apollo 13 , terminal , cast away filmy te sa wpaniale , zdobyly ogromne uznanie na calym swiecie i szczerze to nie wyobrazam sobie innego aktora ktory by mogl w nich zagrac ...tak jak to zrobil hanks.Wielkie zdziwienie ze to on zagra a nie depp , ludzie aktorzy, rezyserzy wiedza jakim wielkim aktorem jest tom, kazdy rezyser chcialby zeby hanks zagral w jego filmie, naprawde smiac sie chce mi z was a najbardziej z tych glupiutkich dziewynek zakochanych w jonnym , on jest piekny i najlpeszy i wogle jest super:P
O Boze. Co sie uczepiliscie Toma? To aktor, ktory zagra wszystko! Rzuccie mu cokolwiek, a on zroni z tego perelke. Jaki Depp? Jaki Crowe? On znow kogos pobil, a propos. Stop bitching and give the guy a break, jak to sie po angielsku mowi. Hanks jest dobry do tej roli. "Powinnien popracowac nad glosem", a kto tu taki mu rady daje?Jak mozecie mowic, ze aktor ktory mial takie filmy jak "Szeregowiec Ryan" albo "Forrest Gump", ktory ma 2 Oskary i tak dalej, nie pociagnie roli w troche przereklamowanym thrillerze?Poza tym znaja sie z Ronem Howardem od dawna, zrobili razem "Apollo 13" a jeszcze wczesniej "Splash", kiedy byli jeszcze baaaardzo mlodzi. Sluchajcie, narzekac bedziecie, kiedy film wejdzie na ekrany (jesli LPR nie zabroni) i bedzie zly. Ale nie sadze ze tak bedzie. Langdon to facet po czterdziestce (Hanks ma 48) a nie jakis Orlando Bloom. Zobaczycie, Tom Hanks na pewno zrobi porzadna robote, wlasnie sie zaczely zdjecia w Anglii i zycze mu powodzenia.
oglądałem ostatnio "Road to perdition" świetny film z Tomem właśnie w roli głównej i mimo iż dobrze zagrał to bedzie mu ciężko ,,,,ja osobiście wyoobrażałem sobie kogoś innego nie Toma, ale na przykład własnie Forda,,,ale z minuty na minute i z godz na godz przekonujs ię do Hanksa coraz bardziej...będzie dobrze,,,tylko ta francuzeczke to mogłaby zagrac jakaś blondyna a nie ta z ameli..tu bardziej nie trafili
Oczywiście. W roli Langdona Johnny Depp, jako Sophie Angelina Jolie lub Jennifer Love Hewitt a jako Sylas Orlando Bloom. To by było coś. I jeszcze niech muzykę napisze Britney Spears a reżyserią zajmie się George Lucas.
Nie narzekajcie, mogłoby być gorzej, na przykład: John Travolta albo Leonardo DiCaprio. Ale fajnie by mogło wyglądać z Keanu Reeves'em.
jak sie znasz choć odrobine na kinie to byś powiedział ze Leonardo Di caprio to zajebisty aktor. Co prawda w tym filmie nie ma dla niego roli, no bo kim mógłby być?!(żżadne dalszoplanowe w gre nie wchodzą) ale jak jużby mu sie jaks trafiła to byłby najlepsza . Odnośmnie travolty to potwierdzam ze byłby to juz chyba najgorszy wybór
Nie wiem czym sie podniecacie. Ksiazka byla bardzo slaba, wiec nie mozna sobie wiele obiecywac po jej ekranizacji. I nawet najlepsi aktorzy nie pomoga, bo z g...na bata sie nie ukreci.
Za pozno juz drodzy przeciwnicy Toma Hanksa jako Langdona. Wlasnie w Google przeczytalam,ze wczoraj zaczeli krecic w Paryzu. Wczoraj byli w Ritz, a dzisiaj pprzeniesli sie do Louvr'u. Moze wlasnie w tej chwli trwaja zdjeca:). Maja w tym Louwrze nieduzo czasu. Po nocach sie musza tluc, poki nie ma zwiedzajacych.
Tom Hanks jest swietnym aktorem, ale o niebo lepszy do tej roli bylby Russel Crowe. Pasuje on idealnie do roli Langdona. A Johny Depp jest za młody. Mimo ze mial juz kilka podobnych rol.
Może i Tom Hanks jest trochę za miękki na tę rolę, ale poczekajmy. Może coś z tego będzię. Szczerze w to wierze. Hanks nie raz pokazał, że jest bardzo dobrym aktorem!
Moim zdaniem troche go za duzo (Marzyciel niech mu wystarczy), aczkolwiek by pasował. Ja bym w roli Langdona obsadzila Ewana McGregora. To bylby HICIOR :*
Moim zdaniem troche go za duzo (Marzyciel niech mu wystarczy), aczkolwiek by pasował. Ja bym w roli Langdona obsadzila Ewana McGregora. To bylby HICIOR :*
Depp nie mialby na to czasu. Niedlugo na ekrany polskich kin wejdzie kolejny film z jego udzialem : "Charlie and chocolate factory".
Hanks jest doskonalym aktorem, bardzo utalentowanym i moim zdaniem swietnie pasuje do tej roli.