Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583744
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Jak zareagowaliscie na słowa "Jesteś ostatniim zyjącym potomkiem Jezusa Chrystusa".
Ksiązki nie czytałem,ale domysiłem się dośc szybko,że ona jest "Sw.Gralem"
Ale kiedy usłyszałem,te słowa wymawiane z takim przekonaniem nie pozostało mi nic innego niż wybuchnąc smiechem.
Przeczytajcie Kod Bibli -o przedwidzianym Zamach na Izaaka Rabina -zwali was z nóg.

ocenił(a) film na 8
Finalny_Odbiorca

czytałam obydwie części po kilka razy. W drugiej było o World Trade Center

użytkownik usunięty
Finalny_Odbiorca

"Jak zareagowaliscie na słowa "Jesteś ostatniim zyjącym potomkiem Jezusa Chrystusa". "

Popukałbym się w czoło i powiedział coś w rodzaju "idź się leczyć".

ocenił(a) film na 6
Finalny_Odbiorca

Moją reakcją było głośne wykrzyknięcie "Amen!". Po wydaniu tego odgłosu wyprowadzono mnie z sali kinowej
i odebrano popcorn.

ocenił(a) film na 8
Cpt_Spaulding

Haha nie mogłam się powstrzymać <hahaha> Dobre :D

Co do tematu to nie wierzę w te całe książki przepowidnie itd. A po słowach o ostatnim potomku Jezusa ,jedynym, o czym pomyślałam, było: "Ale 'chorzy katolicy' najadą na ten film".

Jestem katoliczką, a jednak nie przejęłam się tym. To tylko film, a wierzyć można lub nie.

ocenił(a) film na 4
Finalny_Odbiorca

Wyznanie Toma Hanksa o potomku Chrystusa to jedna z dwóch bardzo żałosnych scen w tym filmie. Druga jest w momencie gdy nasi bohaterowie przylatują do Londynu i na lotnisku wita ich policja. Gdy odjeżdżają samochodem zaczyna się retrospekcja w której pokazano jak to bohaterowie szybko przesiedli się z samolotu do auta, tak jakby było to owiane wielką tajemnicą, a widz za cholerę nie domyśliłby się, że musieli się przesiąść aby się znaleźć w tym samochodzie :]

ocenił(a) film na 5
Finalny_Odbiorca

ha ha ha ha ha ha ha ha.....
Zadzwoniłabym po karetkę, dla głupka który w to wierzy....

ocenił(a) film na 8
__luthien__

Ja zrobiłam:

X.x'''

Finalny_Odbiorca

"Przeczytajcie Kod Bibli -o przedwidzianym Zamach na Izaaka Rabina -zwali was z nóg."

Czytałem - to też jest podpucha. W każdym odpowiednio długim ciągu znaków można znaleźć dowolny tekst (np kiedy się czyta co n-tą literę). Tak więc w Torze bez problemu można by "znaleźć" sentencje wyciągnięte z np Koranu czy Hamleta, nawet fragment tej rozmowy.
Najlepszą anty-reklamą kodu biblii jest jej okładka "(...)Czy w 2006 roku wybuchnie wojna światowa?(...)" Jak widać - nie.

ocenił(a) film na 4
Finalny_Odbiorca

To wlasnie byl ten moment kiey z loza spadlem. Oczywiscie ze smiechu xD