Panie i panowie, ten film wcale nie jest taki zły jak piszecie ... . po prostu wasze oczekiwania były kurwa mać nie wiem jakie, ja czytałęm książke i widze ze wersja reżyserska która trwa około 3 godsziny, jest idealna! ... . piszecie ze film jest nudny i tego nie rozumiem, dla mnie władca pierścienie powrót króla był dopiero nudny ... ale Kod w którym co chwile odkrywane są karty!, piszecie o złym aktorstwie, Reno, Molina, Gandalf, ALbino zagrali tak jak zwykle, na wysokim poziomie ... . mozna się czepiać roli Hanksa, ale taką postać czytając ksiązke sobie wyobrażałem, facet sie napocił zeby wypaść jak cipa ale tak miało być! dalej mamy świetne zdjęcia- tu chyba nikt się nie doczepi, świetną ścieżke dzwiękową - tez kawał solidnej roboty! pozostałą jeszce fabuła która wiadome jest fikcją ... Takze pytam, co jest takiego w tym filmie ze nie mozecie tego przełknąć?, a moze ten film w jakimś tam stopniu kogoś jednak obraża? ... . ja wiem jedno, po Aniołach i Demonach zaczniecie ziać ogniem :D
Ja ci powiem jedno , piszą że jest nudny bo nie rozumieją o czym jest film albo nie dostrzegaja np. wspomnianych przez ciebie zdjęc,ściezki dzwiekowej...
Kod Da Vinci to naprawdę świetne kino.
No ale każdy ma różny gust ...
Jak widać dzieci nie znają się na dobrym kinie.
Wersja reżyserska jest zdecydowanie lepsza od kinowej. Dodaje mnóstwo elementów, które powinny być w kinie. Może wtedy nie byłoby tak wielu negatywnych opinii na temat filmu.
mialem zwykla wersje ale skombinowalem sobie wersje rozszezona :)
mozek ktos napisac czego niebylo w wersji w kinach? Pozatym film trwal 3h ale szybko zlecialo nienudzilem sie jak przy 100 girl czy Wieczny student - przerwalem po kilkudziesieciu minutach
A z kąd można sobie załatawić wersje rozszerzoną ??ja lubie ten film a najbardziej Sophi :):) oglądałam już go z 3 razy a i jeszcz raz bym sobie obejrzała i chyba sobie zaraz włącze...pozdrawiam fanów Sophi:)
Masz rację mieszkoxxx. To niezły film. Ciekawe są zagadki. Ja wersje reżyserską mam na dvd. Mam jedną prośbę: napiszcie czego nie było w pierwotnej wersji. Ja widziałem tylko reżyserską.
prosze, torrent do wersji reżyserskiej http://www.mininova.org/tor/678908, o filmie moge powiedziec ze wersja reż, jest idealnie wierna książce, pozatym jest dłuższa o te własnie 30 minut, czyli jest więcej scen, jak i niektóre sceny są przedłuzone - ... co do filmu, to nie rozumiem ludzi którzy wyszli z seansu zawiedzieni, to po prostu wierna ekranizacja książki, bardzo dobrze zagrana, bardzo spójna, z zajebista muzyką i świetnymi zdjęciami - to po prosu ma klimat, ale nie jest to coś przewrotnego, jezeli chcecie przezyc załamanie wiary to polecam Zeitgeist .. prosze tutaj mozna obejze ten film z napisami, polecam częśc pierwszą pt. Najpiękniejsza Historia :P
http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331
pozdro xxx
Cóż, pół godziny dłuższe nudy są gorsze od pół godziny krótszych, do tego filmu jakby i dwie godziny dodali to i tak zostanie knotem, nie pisałbym nic gdyby nie czyjeś uwagi o "dobrym kinie" i tych którzy się na nim nie znają. Otóż chcę was poinformować że wszyscy lubią dobre kino, widzieliście kogoś kto mówi że lubi dobre kino? Tylko że kino jest dobre i dobre inaczej a kod be żadnej wątpliwości zalicza sie do tej drugiej kategorii. Jest nudny, naiwny i beznadziejnie zagrany, ten film jest naprawdę żenujący, i żenujące są uwagi o tym jakie to dobre kino, może dobre, ale dla dzieci i niezbyt rozgarniętych dorosłych.