Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Wielka nieścisłość

użytkownik usunięty

Dlaczego Sophie jest tak zaskoczona pod koniec filmu odkryciem, że pochodzi od Jezusa, skoro już w połowie filmu Teabing jej to mówi?

ocenił(a) film na 8

W połowie filmu dowiaduje się tylko, że jest ostatnim "strażnikiem" Grala a pod koniec , że jednak nie strażnikiem a "krewną" Jezusa.

użytkownik usunięty
luizka3

Ale przecież Teabing już w połowie tłumaczy jej nazwisko jako "święta krew" czy coś w tym stylu - po czym dowodzi, że ród o tym nazwisku wywodzi się od Marii Magdaleny i Jezusa.

ocenił(a) film na 8

Dowodzi , ale na końcu. Przez większość filmu Sophie myślała że "dziadek" uczynił z niej kolejnego "strażnika"

użytkownik usunięty
luizka3

Nie może dowodzić na końcu, skoro go aresztują. Robi to podczas spotkania w jego posiadłości.

ocenił(a) film na 8

Nie chodzi mi o to że to ON dowodzi, ale że na końcu się dowiadują kim tak na prawdę jest Sophie.

użytkownik usunięty
luizka3

Dobra, nie chce mi się kolejny raz powtarzać, że Teabing powiedział jej to już w połowie filmu.

ocenił(a) film na 8

W którym dokładnie momencie (jeśli pamiętasz) bo być może przeoczyłam.

użytkownik usunięty
luizka3

Nie mogę znaleźć fragmentu na Youtube. Kiedy objaśnia im Ostatnią Wieczerzę i fakt, że Jezus i Magdalena byli małżeństwem. Potem tłumaczy nazwisko dziadka Sophie i mówi, że jego rób pochodzi właśnie od Jezusa i Magdaleny.

ocenił(a) film na 8

To mnie ten moment z nazwiskiem wypadł .