Źródło Radio ZET: na antenie o 12 podawali, że jest ten film OFICJALNIE ZAKAZANY WE WSZYSTKICH POLSKICH KINACH! Napiszcie co o tym sądzicie (nie żartuję!)... Odziwo na stronie np. multikino.pl można nadal rezerwować bilety na dzisiejsze seanse:)
Z tego co wiem, to nie kościół tylko jakieś towarzystwo (stowarzyszenie?)... I podawali to o 13 - także przepraszam za błąd... O 14 mówili tylko o kinie (jednym) w Sydney, gdzie właściciel nie ma zamiaru puszczać filmu... Natomiast w jednym ze stanów w USA specjalnie ludzie chodzą na inne filmy (:P)... No comments... Książka to książka, film to (TYLKO)film...
Eee jak zakazany skoro moj kuzyn dzisiaj na nim byl,a ja mam juz rezerwacje na jutro?Zreszta jakby to prawda byla to by wszystkie media o tym mowily,a ty nic.Z tego co wiem to filmu tego zakazano dzis na Bialorusi,bo byly protesty.U nas jeszcze ludzie nie wychodza na ulice.
Prosze oto informacja prosto ze strony Radia Zet:
Film "Kod da Vinci" może trochę zachwiać wiarę, ale dużych szkód nie zrobi - mówi ks. Roman Indrzejczyk, kapelan Lecha Kaczyńskiego, Gość Radia ZET.
Wiadomo, że ludzie pójdą do kina, ale ja się tego nie boję. Uważam, że film i książka, na podstawie, której powstał, to głupota, a nawet bluźnierstwo - mówi ks. Indrzejczyk.
Kardynał Dziwisz oskarżył film Rona Howarda o szerzenie kłamstw, podważanie wiarygodności ewangelii i godzenie w kościół katolicki.
"Kod da Vinci" od dziś w kinach w całej Polsce.
Jak widac nie ma mowy o wstrzymaniu emisji.