Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583728
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Film jest bardzo dobry, nawet jeżeli to wszystko fikcja, to temat ciekawy. Zresztą zinteresowani wiedzą że nie jest to całkowicie wyssane z palca, nie ma jednak niepodważalnych dowodów.
Film oceniam na 8/10 i polecam jednak należy go oglądać z uwagą w innym wypadku można szybko się pogubić i całość traci sens a film staje się tylko przeciągającą nudą.

Nie nawidzę fanatycznych mocherów którzy dają się robić wiecznie w balona kościołowi i utrzymują ten cyrk.
Moim zdaniem prawdziwy Bóg nie chciałby żeby nasze całe życie poświęcać fanatycznie religii tylko aby umiejętnie i proporcjonalnie korzystać z jego rad w swoim życiu. Gdyby było inaczej to czyż nie byłby to egoizm? Tzn. żyć tylko po to aby całe swe życie poświęcać religii i czczeniu Boga?

ocenił(a) film na 8
arczenti10

Uwielbiam ten film i zgadzam się z Tobą! Mohery do domu ;PP
Dziwię się dlaczego ma tak zjechaną ocenę ( O zgrozo , gorzej niż zmierzch =,=) .

Tom Hanks rządzi xD

He ja nie jestem katoliczką i troche wierze w historie ukazana w ksiazce i w filmie.,

qiliq

Przez fanatyków i ślepo zapatrzonych katolików jeden z lepszych filmów ost. lat traci na wartości o ocenie.!

Co to do cholery ma być.?!

Luuuudzieee... Oglądacie tylko film. [ Bardzo dobry, swoją drogą ]. Nikt wam nie karze w to wierzyć [ choć coś w tym może być... ]

Apeluję by oceniać z łbem, a nie "bo pani katechetka zabroniła nam go oglądać", więc musi obrażać chrześcijaństwo. :P
Poskromcie się. ;]

arczenti10

Mochery raczej na filmweb nie wchodzą.

ocenił(a) film na 8
arczenti10

Dobry, ale Anioły i Demony lepsze 7/10

A Mohery do domu!

ocenił(a) film na 4
arczenti10

A nie przyszło Wam do głowy, że ten film jest słaby bez względu na poglądy oceniającego?

Ron Howard, Tom Hanks, Jean Reno - taka ekipa powinna stworzyć świetny film. Zresztą Howard nakręcił swojego czasu wspaniały "Piękny Umysł"i kultowy już "Apollo 13". Zmarnował potencjał swój jak i aktorów.

Książka była przyzwoitym kryminałem, kiedy ją czytałem, wciągała. Mimo, że fabuła to trochę taki egzaltowany Indiana Jones.

A film był nudny, pozbawiony dynamiki,apatyczny, aktorzy grali jakby od niechcenia.

Nie wiem co wskóracie atakami ad personam ,ale na pewno nie przekonacie nikogo do filmu.

arczenti10

Nie obrażaj ludzi którzy głosują NIE TAK JAK TY CHCESZ. Ja jeszcze nie widziałem tego filmu, ale jeśli nie zmienisz swojego postępowania ocenię go na 1 żeby Ci zrobić na złość.

PS. Nie popisuj się tak swoim ateizmem, bo innym ateistom nie przynosisz zaszczytu, ty Buraku.

gregok81

No to się popisałeś....

ocenił(a) film na 8
arczenti10

Przecież on nie napisał że jest ateistą i że jest przeciw jakiejkolwiek religii, no może jest cięty na " mocherów" ale ja też :)
Chodzi raczej o ludzi którzy zbyt fanatycznie podchodzą do religii i wiary. Bo to wszystko ma nam pomóc w życiu a nie być naszym życiem.
"arczenti10" popieram cie bo napewno napisałeś coś nieco mądrzejszego niż reszta fanatycznych pajaców.

artefekt

"...reszta fanatycznych pajaców."
Nie ma to jak szacunek. :D
Mnie tam osobiście nie drażnią mohery, po prostu jest mi ich żal. Przynajmniej starsze wersje moherów, jeśli mogę się tak wyrazić ^^'.
Starsi ludzie czasem nie nadążają za światem, dają sobą manipulować i łatwo ulegają wpływom. A niektórzy to wykorzystują. Jeżeli ma mi ktoś przeszkadzać, to właśnie ci "oni", którzy tych ludzi wykorzystują.