Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583761
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

kiepściutki film

ocenił(a) film na 3

o ile książę czytałem z dużym zainteresowaniem, o tyle ogląganie filmu mocno mnie znudziło. na plus muzyka i całe wykonanie ale scenariusz i dialogi wołają o pomstę do nieba. Wydawało się że książka to już gotowy scenariusz i zepsuć się tego nie da a tu taki klops.

ocenił(a) film na 4
og0r

Jutro ide na premiere do multikina.Mam nadzieje, że się nie zawiode. Powiadasz, ze efekt niezły, ale scenariusz słaby. Możliwe. Zobacze jutro.
A na film pójde nie dla tego, że jest zły dla wiary, i może ją zachwiać w co nie wieże.Bo jeżeli wiara jest taka slaba że może ją zachwiać film lub książka to to nie jest wiara! Pójde dlatego, że lubie Toma Hanksa, filmy z akcją i Muzyke Hansa Zimmera. Wprost najlepsza! :)

ocenił(a) film na 3
czester

muzyka jest bardzo dobra. Tom Hanks jakoś mnie nie przekonał swoją rolą, a Audrey Tautou jako jego partnerka tym bardziej. Jakoś nie trawię tej aktorki. Można było tą rolę lepiej obsadzić. W Polsce zapewne ktoś powiedział by że dostała rolę na siłę za znajomości ;)

ocenił(a) film na 10
og0r

Serio? Kurcze, zaczynam żałowć że kupiłam już bilety.... Ale ze mną jest tak że to co innym się nie podoba, mi podoba się bardzo więc mam nadzieje że i tym razem tak będzie:P

ocenił(a) film na 10
kamille_

ja myśle ze jak nawet mi sie film nie spodoba to dla Paul'a Bettany- Slilas'a warto zobzczyć...:))

jutro bede sie "wpychać bo biletu nie kupiłam , ale dam rade..:)

p.s. KAMILLE...przypominam o mojej prosbe o utwór z "Kodu" którą złożyłam gdzies w temacie poniżej..:)) Z GÓRY DZIEKUJĘ......

ocenił(a) film na 4
_Jacinda_

Ja jeszcze na filmie nie byłam, ale pewnie pójdę dla formalności ..
Muszę wiedzieć, o czym sie gada, choć szczerze mówiąc już mi sie odechcialo tego filmu... Te wszystkie protesty, hałas wokół 'Kodu' skutecznie mnie zniechęcił ..

A w ogóle jestem zdania, że 'Anioły i demony' były o wiele lepsze, i też była w nich mowa o watykańskich spiskach, a jakoś NIKT O TYM NIE GADAL !
Ciekawe, czym możnaby to wytłumaczyć, jak nie planowaną własnie premierą TEGO filmu już 2 lata temu ?

Bleh ...

ocenił(a) film na 3
Tigercub

w Aniołach i Demonach trochę fantastyką wiało a w Kodzie jednak opierał się na prawdziwych miejscach, organizacjach i sprytnych spekulacjach. czytają to mozna było odnieść wrażenie że tak było. Ja naprawdę spotkałem się już z ludźmi którzy dosłownie wzieli sobie tą książkę. W filmie jest to pokazane bardziej nieudolnie, wyobraźnia nie pracuje bo wszystko mamy podane na tacy.